Apurahat, stipendit ja avustukset

Tietoa erilaisista apurahoista löydät esimerkiksi verkkopalveluista ja tietokannoista, ja tällä sivustolla on esitelty vain osa apurahoista, joita voisit hakea. Löydät sivuilta linkkejä eteenpäin eri apurahoja myöntävien tahojen omille verkkosivuille, joista saat ajan tasalla olevaa tietoa apurahojen hakuajoista sekä rahoitusta myöntävien organisaatioiden, säätiöiden yms. kriteereistä rahoituksen myöntämiselle.

Miten pääsen alkuun?

Opiskelijaneuvonta
Opiskelijaneuvonta hallinnoi Helsingin yliopiston rahastojen apurahoja sekä perustutkinto-opiskelijoille suunnattuja gradut valmiiksi stipendejä. Opiskelijaneuvonnan yhteystiedot löydät täältä.

 

Perustutkinto-opiskelijalle

Tietoa perustutkinto-opiskelijoille suunnatuista rahoituslähteistä löydät täältä.

Etsi tietokannoista ja verkkopalveluista

Rahoitusta myöntäviä organisaatioita, säätiöitä yms. on lukuisia. Niillä on useimmilla omat erityiset kriteerinsä rahoituksen myöntämiselle: tieteenala, tutkimuskohde, apurahan saajan taustatekijät ja niin edelleen.

Tätä moninaisuutta järjestelemään ja etsimistä helpottamaan on luotu erilaisia tietokantoja ja verkkopalveluja, joiden avulla voit etsiä omiin tarpeisiisi sopivia rahoituskanavia. Täältä löydät joitakin keskeisiä.