Asuminen

Valitse koulutusohjelma

Hae koulutusohjelmaa

Kandiohjelmat

Maisteri- ja lisensiaattiohjelmat

Tohtoriohjelmat

Palauta oletusarvoihin

Jos muutto opiskelun aloittamisen myötä tulee ajankohtaiseksi, sinun kannattaa aloittaa asunnon etsiminen heti, kun olet saanut hyväksymiskirjeen. Pääkaupunkiseudulla asunnoista on pulaa, joten toimimalla nopeasti ja etsimällä asuntoa samanaikaisesti useasta paikasta, parannat mahdollisuuksiasi!

Mistä voin hakea asuntoa?

Suurin opiskelija-asuntojen tarjoaja pääkaupunkiseudulla on Hoas eli Helsingin seudun opiskelija-asuntosäätiö. Hoas tarjoaa vuokralle sekä huoneita jaetuissa asunnoissa että yksiöitä, kaksioita ja perhe- ja kaveriasuntoja. Voit hakea asuntoa suoraan Hoasin verkkosivuilta.

Myös monet osakunnat, eri alojen opiskelijajärjestöt ja uskonnolliset yhteisöt vuokraavat asuntoja opiskelijoille. Yksityiskohtaisempaa ja hyödyllistä lisätietoa löydät HYY:n asunnonhakuoppaasta. Katso myös listat asunnontarjoajista ja asuntoportaaleista alta.

Mitä asuminen maksaa?

Sinun on hyvä varautua siihen, että varsinkin Helsingin keskusta-alueella asuminen on kallista ja pelkkään vuokraan voi helposti mennä yli 500 euroa kuussa. Yksiöt ovat vielä paljon kalliimpia.

Sinun kannattaa etsiä asuntoa myös keskustan ulkopuolelta. Kauempana keskustasta asuntojen vuokrahinnat ovat edullisemmat ja asuntotarjonta myös monipuolisempi. Pääkaupunkiseudun joukkoliikenne toimii myös erinomaisesti.

Hoasille kelpaavat todistukset

Uudet opiskelijat: Hoasin asuntohakemusta varten tarvitset todistuksen siitä, että olet Helsingin yliopiston opiskelija. 31.7. asti todistukseksi riittää yliopistolta saamasi hyväksymiskirje. 1.8. alkaen vaaditaan merkintä myös läsnäolosta. Tätä varten voit tulostaa läsnäoloilmoittautumisen jälkeen WebOodista itsellesi epävirallisen opiskelutodistuksen. Sinun ei siis tarvitse noutaa virallista opiskelutodistusta opiskelijaneuvonnasta.

Vanhat opiskelijat: tulosta läsnäoloilmoittautumisen jälkeen WebOodista itsellesi epävirallinen opiskelutodistus. Sinun ei tarvitse noutaa virallista opiskelutodistusta opiskelijaneuvonnasta. Jos tarvitset todistuksen opintojen etenemisestä, voit tulostaa WebOodista myös epävirallisen opintosuoritusotteen.

Incoming exchange students

Exchange students coming through an official exchange programme apply for housing in the Mobility Online application system. Please see more information on how to apply for housing as an exchange student.

If you are a visiting student, apply for Hoas housing directly through the Hoas website. Visiting students coming to study only for the spring semester can also apply for a furnished Hoas apartment via the summer apartment application form or contact directly unihome@helsinki.fi.

Muita asunnontarjoajia