Avoimet työ- ja harjoittelupaikat

Avoimia työ- ja harjoittelupaikkoja löydät useilta alustoilta.

Rekrynet

Helsingin yliopiston opiskelijoille ja vastavalmistuneille suunnatut ilmoitukset.

Muita työnhakupalveluja

Työ- ja harjoittelupaikkoja koti- ja ulkomailla, työnhakuvinkkejä ja artikkeleita sisältäviä portaaleja:

Julkinen sektori:

Akateemisia työuria ja tieteellisiä tehtäviä:

Työnhaku ja työpaikkojen välittäminen on pirstaloitunut, ja monia uusia sovelluksia on syntynyt. Työnhaussa kannattaa valita omaan profiiliin parhaiten soveltuvat palvelut. Esimerkkejä uudemmista työnhakupalveluista:

 • Työmarkkinatori
  Työmarkkinatori on pilotointihanke, jonka tavoitteena on tuottaa yhteinen digitaalinen alusta julkisille ja yksityisille palveluntarjoajille. Hankkeen tarkoituksena on luoda tehokas digitaalinen rekrytointipalvelu, joka palvelee sekä työnhakijoita että työnantajia. Pilotoinnin aikana käyttäjät saavat ideoida ja antaa palautetta palveluista.
 • Tiitus
  Sovelluksessa luodaan profiili, jolla voi hakea kaikkia tarjolla olevia työpaikkoja. Palvelussa voi myös chattailla potentiaalisen työnantajan kanssa, ja työnantaja voi ottaa yhteyttä kiinnostaviin työnhakijoihin.
 • Pockethunt
  Pockethuntissa työnhakija voi selata työnantajia anonyymisti. Yritykset näkevät hakijoista ensin vain alustavat tiedot, ja voivat sitten pyytää katselulupaa profiilille. Työnhakija voi hyväksyä tai hylätä työnantajan pyynnön.

Työ- ja harjoittelupaikkoja ulkomailla

Nämä portaalit tarjoavat harjoittelu- ja työpaikkoja ulkomailla sekä tukea työnhakuun.

 • EURES
  Eurooppalainen ammatillisen liikkuvuuden portaali.
 • ErasmusIntern.org
  ErasmusIntern.org alustalta voit etsiä harjoittelupaikkoja Euroopan alueelta. Alustalle voi luoda myös oman profiilin.
 • Training Experience
  Training Experience offers students the opportunity to gain international work experience with the objective to enhance the potential of young professionals.
 • ELSA
  Kansainvälisiä harjoittelupaikkoja oikeustieteen opiskelijoille.
 • Mladiinfo
  Mladiinfo is an initiative that helps young people fulfill their educational potential.

Työ- ja harjoittelupaikat sosiaalisessa mediassa

Sosiaalisessa mediassa liikkuu paljon myös avoimia työpaikkoja. Niitä voi seuloa muun muassa hashtageillä #rekry, #duuni, #työpaikat, #jobs ja #career eri palveluissa.

 • LinkedIn
  LinkedInistä voit tulla työnantajien löytämäksi, mutta voit hyödyntää median "job search" toimintoa myös työpaikkojen etsimiseen. Paikkatarjontaa kannattaa seurata erityisesti, jos etsit  myynnin, markkinoinnin, viestinnnän, HR:n, teknisen tai it-alan paikkoja. LinkedIn myös ehdottelee sinulle profiilisi mukaisia työpaikkoja.
   
 • Twitter
  Twitterissä voit etsiä työpaikkoja sekä seurata työnantajia, rekrytointipalveluja, oman alasi ihmisiä ja uutisia.
   
 • Facebook

  Facebookissa on jo pitkään jaettu työpaikkoja linkkeinä, mutta sitä ei ole mielletty varsinaiseksi rekrytointivälineeksi. Facebook kehittää parhaillaan rekrytointiprosessin hallintaan liittyviä ominaisuuksiaan ja pyrkii työnvälitysmarkkinoille..

Henkilöstöpalvelut

Henkilöstöpalveluyritysten Liitto on koonnut sivuilleen liiton jäsenyritykset. Vuokratyö on merkittävä työllistymisen väylä, ja rekrytoinnin ulkoistaminen on yhä tavallisempaa. Jäsenyritysten yhteystiedot löydät täältä.