Avoimet työ- ja harjoittelupaikat

Valitse koulutusohjelma

Hae koulutusohjelmaa

Kandiohjelmat

Maisteri- ja lisensiaattiohjelmat

Tohtoriohjelmat

Palauta oletusarvoihin

Avoimia työ- ja harjoittelupaikkoja löydät useilta alustoilta.

Rekrynet

Rekrynet

Helsingin yliopiston opiskelijoille ja vastavalmistuneille suunnatut ilmoitukset.

Tilauksen teet klikkaamalla Rekrynetissä painiketta ”Haku ja tilaa paikkavahti” ja valitsemalla omat kriteerisi kuten koulutusalan ja paikkakunnan. Kun valintasi on tehty, kirjoita sähköpostiosoitteesi ja klikkaa "Tilaa". Huomioi, että koulutusaloista luokka "Ei koulutusalasidonnainen" voi pitää sisällään paikkoja, jotka saattavat kiinnostaa myös sinua! Lue muut vinkit paikkavaihdin asettamiseen. Tilaa paikkavahti.

Voit tutustua myös Helsingin yliopiston julkaisuehtoihin.

Muita työnhakupalveluja

Työ- ja harjoittelupaikkoja koti- ja ulkomailla, työnhakuvinkkejä ja artikkeleita sisältäviä portaaleja:

Julkinen sektori:

Akateemisia työuria ja tieteellisiä tehtäviä:

Työnhaku ja työpaikkojen välittäminen on pirstaloitunut, ja monia uusia sovelluksia on syntynyt. Työnhaussa kannattaa valita omaan profiiliin parhaiten soveltuvat palvelut. Esimerkkejä uudemmista työnhakupalveluista:

 • Pockethunt
  Pockethuntissa työnhakija voi selata työnantajia anonyymisti. Yritykset näkevät hakijoista ensin vain alustavat tiedot, ja voivat sitten pyytää katselulupaa profiilille. Työnhakija voi hyväksyä tai hylätä työnantajan pyynnön.

Työ- ja harjoittelupaikkoja ulkomailla

Nämä portaalit tarjoavat harjoittelu- ja työpaikkoja ulkomailla sekä tukea työnhakuun. Ulkomailla sijaitsevia työpaikkoja löydät ylläkin mainituista palveluista.

Harjoittelupaikkoja:

 • Maailmalle.net
  Sivustolle on koottu korkeakouluopiskelijoille soveltuvat harjoitteluohjelmia ja - vaihtoehtoja: harjoittelu kansainvälisessä organisaatiossa, Edufi harjoittelupaikat ja työharjoittelu opiskelijajärjestöjen kanssa.
 • ErasmusIntern.org
  ErasmusIntern.org alustalta voit etsiä harjoittelupaikkoja Euroopan alueelta. Alustalle voi luoda myös oman profiilin.
 • Training Experience
  Training Experience kokoaa kansainvälisiä harjoittelupaikkoja.

Kansainvälisiä organisaatioita:

Työ- ja harjoittelupaikat sosiaalisessa mediassa

Sosiaalisessa mediassa liikkuu paljon myös avoimia työpaikkoja. Niitä voi seuloa muun muassa hashtageillä #rekry, #duuni, #työpaikat, #jobs ja #career eri palveluissa.

 • LinkedIn
  LinkedInistä voit tulla työnantajien löytämäksi, mutta voit hyödyntää median "job search" toimintoa myös työpaikkojen etsimiseen. Paikkatarjontaa kannattaa seurata erityisesti, jos etsit  myynnin, markkinoinnin, viestinnnän, HR:n, teknisen tai it-alan paikkoja. LinkedIn myös ehdottelee sinulle profiilisi mukaisia työpaikkoja.
   
 • Twitter
  Twitterissä voit etsiä työpaikkoja sekä seurata työnantajia, rekrytointipalveluja, oman alasi ihmisiä ja uutisia.
   
 • Facebook

  Facebookissa on jo pitkään jaettu työpaikkoja linkkeinä, mutta sitä ei ole mielletty varsinaiseksi rekrytointivälineeksi. Facebook kehittää parhaillaan rekrytointiprosessin hallintaan liittyviä ominaisuuksiaan ja pyrkii työnvälitysmarkkinoille.

Henkilöstöpalvelut

Henkilöstöpalveluyritysten Liitto on koonnut verkkosivuilleen listan jäsenyrityksistä. Vuokratyö on merkittävä työllistymisen väylä ja rekrytoinnin ulkoistaminen yhä tavallisempaa. Katso jäsenyritysten yhteystiedot.