E-thesis

Ohje kuuluu seuraaviin teemoihin

Valitsemalla koulutusohjelman saat näkyviin yleisten ohjeiden lisäksi koulutusohjelman mahdolliset omat sisällöt. Avointa yliopistoa koskevissa ohjeissa koulutusohjelmaa ei tarvitse valita.

E-thesis on digitaalinen opinnäytteiden palautus-, arviointi- ja arkistointijärjestelmä. Se syöttää julkaisuluvan saaneet tutkielmat Helsingin yliopiston avoimeen julkaisuarkistoon (Helda).

Kaikki Helsingin yliopiston syventävien opintojen tutkielmat ja sitä vastaavat opinnäytteet jätetään digitaalisessa muodossa E-thesis-järjestelmään ja säilytetään siellä. Kaikissa muissa tiedekunnissa tutkielmat myös tarkastetaan ja arvioidaan E-thesis -järjestelmässä paitsi Matemaattis-luonnontieteellisessä tiedekunnssa. Kasvatustieteellisessä, lääketieteellisessä, teologisessa tiedekunnassa sekä Svenska social- och kommunalhögskolanissa myös kandidaatin tutkielmat arvioidaan E-thesiksessä. Tarkista oman tiedekuntasi käytännöt tutkielman jättöön liittyen, esimerkiksi määräpäivät. Kaikki määräpäivänä (viim. klo 23.59) jätetyt tutkielmat huomioidaan.

Niissä tiedekunnissa, joissa E-thesistä käytetään tutkielmien tarkastamiseen ja arviointiin opintohallinto vastaanottaa opinnäytteet ja siirtää ne annetuille tarkastajille arviointiin. Arvioinnin valmistuttua opiskelija saa siitä tiedon sähköpostitse. Arvioidut syventävien opintojen tutkielmat hyväksytään tiedekuntaneuvostossa/koulutusohjelman johtoryhmässä tai arvostelulautakunnan kokouksessa. Järjestelmään tallennettu työ lähtee automaattisesti alkuperäisyyden tarkastamista varten Ouriginaliin analysoitavaksi. Opiskelija saa tästä viestin. Linkki Ouriginal -raporttiin tulee tutkielman arviointilomakkeelle E-thesikseen ja vain tutkielman tarkastajat pääsevät tarkastelemaan raporttia. Tutkielman arvioinnin yhteydessä Ouriginalin tuottama raportti tarkastetaan.   

Hyväksytyt opinnäytteet säilytetään E-thesis -järjestelmässä. Kaikki hyväksytyt opinnäytteet ovat luettavissa Helsingin yliopiston kirjaston kirjastokioskeilta. Tiivistelmät ovat aina julkisia ja luettavissa avoimessa julkaisuarkistossa.

Hyväksymisen jälkeen opiskelija voi antaa luvan tutkielmansa julkaisemiseen Helsingin ylipiston avoimessa julkaisuarkistossa. Lisää tietoa tutkielman palauttamisesta (mm. tiivistelmälomake), tarkastamisen, arkistoinnin ja julkaisun prosessista löytyy E-thesiksestä.