Gradut valmiiksi! -stipendit

Ohje kuuluu seuraaviin teemoihin

Valitsemalla koulutusohjelman saat näkyviin yleisten ohjeiden lisäksi koulutusohjelman mahdolliset omat sisällöt. Avointa yliopistoa koskevissa ohjeissa koulutusohjelmaa ei tarvitse valita.

Seuraava hakukierros järjestetään 2.-16.5.2024.

Gradut valmiiksi! -stipendi on tarkoitettu maisterintutkielman loppuvaiheessa olevalle opiskelijalle. Tarkoituksena on edistää tutkielman valmistumista tarjoamalla työskentelylle intensiivijakso Helsingin yliopiston Hyytiälän, Kilpisjärven, Lammin, Tvärminnen tai Värriön tutkimusasemalla. Stipendi sisältää viikon majoituksen asemalla sekä ruokailut.

Stipendiä voi hakea Helsingin yliopiston perustutkinto-opiskelija, joka ei ole tätä stipendiä aiemmin saanut. Stipendiä haetaan yhdeksi viikoksi ja se sisältää majoituksen ja täysihoidon tutkimusasemalla. 

Haku on kaksi kertaa vuodessa: keväällä ja syksyllä.

  • Kevään 2024 hakukierroksella myönnetyt stipendit tulee käyttää 1.7. - 31.12.2024 välisellä ajalla.

Stipendiaatin on varattava majoitus suoraan tutkimusasemalta sekä hoidettava matkajärjestelynsä ja matkakulunsa itse. Stipendiaatti on itse yhteydessä tutkimusasemalle tarkan ajankohdan sopimiseksi – kannattaa muistaa, että asemilla voi olla tiettyinä aikoina ruuhkahuippuja (toukokuusta syyskuulle), jolloin stipendiaatteja ei välttämättä mahdu asemille. Stipendi täytyy käyttää sen ajanjakson aikana, jolle se on myönnetty.

Löydät lisätietoa palveluista tutkimusasemien verkkosivuilta:

Kaikkien koulutusohjelmien opiskelijoille tarkoitetun Gradut valmiiksi! -stipendin lisäksi koulutusohjelmilla voi olla omia stipendejä. Löydät tietoa koulutusohjelman mahdollisista omista stipendeistä tästä ohjeesta kirjauduttuasi sisään Opiskelijan ohjeisiin.