Gradut valmiiksi! -stipendit

Valitse koulutusohjelma

Hae koulutusohjelmaa

Kandiohjelmat

Maisteri- ja lisensiaattiohjelmat

Tohtoriohjelmat

Palauta oletusarvoihin

Gradut valmiiksi! -stipendi on tarkoitettu maisterin opinnäytetyön loppuvaiheessa olevalle opiskelijalle. Tarkoituksena on edistää opinnäytetyön valmistumista tarjoamalla työskentelylle intensiivijakso Helsingin yliopiston Hyytiälän, Kilpisjärven, Lammin, Tvärminnen tai Värriön tutkimusasemalla.

Stipendiä voi hakea Helsingin yliopiston perustutkinto-opiskelija, joka ei ole tätä stipendiä aiemmin saanut. Stipendiä haetaan yhdeksi viikoksi ja se sisältää majoituksen ja täysihoidon tutkimusasemalla.

Haku tapahtuu hakujärjestelmä Aavan kautta. Haku on kaksi kertaa vuodessa keväällä ja syksyllä. Seuraava haku toukokuussa 2020. Hakuaika alkaa klo 9 ja päättyy klo 15. Kevään hakukierroksella voit hakea stipendiä käytettäväksi heinä-joulukuuksi 2020. Stipendipäätöksistä ilmoitetaan hakijoille noin 3–4 viikon kuluttua hakuajan päättymisestä ja stipendiaattilistat toimitetaan tutkimusasemille.

Stipendiaatin on varattava majoitus suoraan tutkimusasemalta sekä hoidettava matkajärjestelynsä ja matkakulunsa itse. Stipendiaatti on itse yhteydessä tutkimusasemalle tarkan ajankohdan sopimiseksi – kannattaa muistaa, että asemilla voi olla tiettyinä aikoina ruuhkahuippuja (toukokuusta syyskuulle), jolloin stipendiaatteja ei välttämättä mahdu asemille. Stipendi täytyy käyttää sen ajanjakson aikana, jolle se on myönnetty.

Löydät lisätietoa palveluista tutkimusasemien verkkosivuilta:

Kaikkien koulutusohjelmien opiskelijoille tarkoitetun Gradut valmiiksi! -stipendin lisäksi koulutusohjelmilla voi olla omia stipendejä. Löydät tietoa koulutusohjelman mahdollisista omista stipendeistä tästä ohjeesta kirjauduttuasi sisään Opiskelijan ohjeisiin.