Gradut valmiiksi! -stipendit

Valitse koulutusohjelma

Hae koulutusohjelmaa

Kandiohjelmat

Maisteri- ja lisensiaattiohjelmat

Tohtoriohjelmat

Palauta oletusarvoihin

HUOM! 
Tutkimusasemat eivät tällä hetkellä ota stipendiaatteja vastaan. Vierailuja ei ole mahdollista varata ainakaan ennen poikkeustilan päättymistä 13.5., jonka jälkeen yliopisto tiedottaa mahdollisesti muuttuneista linjauksista. Kevään Gradut valmiiksi!-hakukierros perutaan, mutta stipendin jo saaneiden (marraskuun 2019 hakukierros) opiskelijoiden on mahdollista tutkimusasemien resursseista riippuen siirtää vierailunsa myös syksyyn 2020. Stipendin käyttöaikaa pidennetään siis vuoden 2020 loppuun.

Gradut valmiiksi! -stipendi on tarkoitettu maisterin opinnäytetyön loppuvaiheessa olevalle opiskelijalle. Tarkoituksena on edistää opinnäytetyön valmistumista tarjoamalla työskentelylle intensiivijakso Helsingin yliopiston Hyytiälän, Kilpisjärven, Lammin, Tvärminnen tai Värriön tutkimusasemalla.

Stipendiä voi hakea Helsingin yliopiston perustutkinto-opiskelija, joka ei ole tätä stipendiä aiemmin saanut. Stipendiä haetaan yhdeksi viikoksi ja se sisältää majoituksen ja täysihoidon tutkimusasemalla.

Haku tapahtuu hakujärjestelmä Aavan kautta. Haku on kaksi kertaa vuodessa keväällä ja syksyllä. Kevään 2020 hakukierros on peruttu, joten seuraava hakukierros on marraskuussa 2020. Syksyn hakukierroksella voit hakea stipendiä käytettäväksi tammi-kesäkuuksi 2021. Hakuaika alkaa klo 9 ja päättyy klo 15. Stipendipäätöksistä ilmoitetaan hakijoille noin 3–4 viikon kuluttua hakuajan päättymisestä ja stipendiaattilistat toimitetaan tutkimusasemille.

Stipendiaatin on varattava majoitus suoraan tutkimusasemalta sekä hoidettava matkajärjestelynsä ja matkakulunsa itse. Stipendiaatti on itse yhteydessä tutkimusasemalle tarkan ajankohdan sopimiseksi – kannattaa muistaa, että asemilla voi olla tiettyinä aikoina ruuhkahuippuja (toukokuusta syyskuulle), jolloin stipendiaatteja ei välttämättä mahdu asemille. Stipendi täytyy käyttää sen ajanjakson aikana, jolle se on myönnetty.

Löydät lisätietoa palveluista tutkimusasemien verkkosivuilta:

Kaikkien koulutusohjelmien opiskelijoille tarkoitetun Gradut valmiiksi! -stipendin lisäksi koulutusohjelmilla voi olla omia stipendejä. Löydät tietoa koulutusohjelman mahdollisista omista stipendeistä tästä ohjeesta kirjauduttuasi sisään Opiskelijan ohjeisiin.