Hae harjoittelupaikkaa

Työharjoittelu on usein askel kohti ensimmäistä koulutusta vastaavaa työtä. Harjoittelussa pääset soveltamaan osaamistasi käytännössä ja verkostoitumaan alasi osaajien kanssa. Harjoittelupaikkaa hakiessa pääset myös hiomaan työnhakutaitojasi. Harjoittelupaikan hakeminen on myös erinomainen mahdollisuus harjaannuttaa työnhakutaitojasi.

Harjoittelupaikan hakeminen

Harjoittelupaikka kannattaa etsiä omien kiinnostuksen kohteiden mukaisesti. Mieti, minkälainen harjoittelu soveltuisi opintoihisi, mielenkiinnon kohteisiisi ja tulevaisuuden suunnitelmiisi. Oma-aloitteisuus on valttia, ja suora kontakti työnantajaan on usein paras tapa hankkia itselleen harjoittelupaikka. Ohjeita harjoittelupaikan etsimisen tueksi löydät Flammasta. Muista huolehtia siitä, että työnhakudokumenttisi ovat kunnossa myös harjoittelupaikkaa hakiessa. CV- ja työhakemusohjeita ja -esimerkkejä löydät täältä.

Avoimet harjoittelupaikat

Tämän linkin kautta löydät listan työnhakuportaaleista, joissa voit selailla ja etsiä työnantajien ilmoittamia avoimia työharjoittelupaikkoja.

Harjoittelupaikka voi löytyä myös muilla tavoin kuin työnantajan jättämään ilmoitukseen vastaamalla. Harjoittelupaikkaa etsiessä kannattaa ottaa rohkeasti yhteyttä kiinnostaviin potentiaalisiin työnantajiin. Vinkkejä piiloharjoittelupaikan etsintään löydät Oppaasta piilotyöpaikan etsijälle.