Hae harjoittelupaikkaa

Työharjoittelu on usein askel kohti ensimmäistä koulutusta vastaavaa työtä. Harjoittelussa pääset soveltamaan osaamistasi käytännössä ja verkostoitumaan alasi osaajien kanssa. Harjoittelupaikan hakeminen on myös erinomainen mahdollisuus harjaannuttaa työnhakutaitojasi.

Harjoittelupaikan hakeminen

Harjoittelupaikkaa kannattaa etsiä omien mielenkiinnon kohteiden mukaisesti. Mieti myös, millainen harjoittelu sopisi opintoihisi ja tulevaisuuden suunnitelmiisi. Oma-aloitteisuus on valttia ja suora kontakti työnantajaan on usein paras tapa hankkia itselleen harjoittelupaikka. Neuvoja harjoittelupaikan etsimisen tueksi löydät ohjeesta Työnhaku. Muista huolehtia siitä, että työnhakudokumenttisi ovat kunnossa myös harjoittelupaikkaa hakiessasi. CV- ja työhakemusohjeita sekä esimerkkejä löydät tästä.

Avoimet harjoittelupaikat

Linkin kautta löydät listan työnhakuportaaleista, joissa voit selailla ja etsiä työnantajien ilmoittamia avoimia työharjoittelupaikkoja.

Harjoittelupaikka voi löytyä myös muilla tavoin kuin työnantajan jättämään ilmoitukseen vastaamalla. Harjoittelupaikkaa etsiessäsi sinun kannattaa ottaa rohkeasti yhteyttä kiinnostaviin potentiaalisiin työnantajiin. Vinkkejä piiloharjoittelupaikan etsintään löydät Oppaasta piilotyöpaikan etsijälle.