Hae tuutoriksi!

Valitse koulutusohjelma

Hae koulutusohjelmaa

Kandiohjelmat

Maisteri- ja lisensiaattiohjelmat

Tohtoriohjelmat

Palauta oletusarvoihin

Oletko yhteistyökykyinen, aktiivinen ja vastuuntuntoinen opiskelija ja kiinnostunut saamaan kokemusta ryhmänohjaajana? Haluatko tutustua uusiin ihmisiin ja kansainvälistyä kotiyliopistossasi? Oletko kiinnostunut uusien opiskelijoiden auttamisesta opintojen alkuun?

Tuutorin tehtävä

Tuutorina sinulla on tärkeä rooli uusien opiskelijoiden vastaanottamisessa ja heidän sitouttamisessaan yliopistoyhteisöön ja opintoihin. Tuutorina toimit ryhmänohjaajana ja olet osa yliopiston ohjausjärjestelmää yliopiston henkilökunnan kanssa. Tuutoroinnista maksetaan pienimuotoinen palkkio. Ensimmäistä kertaa tuutorina toimiessasi saat myös opintopisteitä koulutuksesta.

Kansainvälisenä tuutorina toimiminen on keino kansainvälistyä kotimaassa ja tutustua eri kulttuureista saapuviin kansainvälisiin vaihto- ja tutkinto-opiskelijoihin. Kv-tuutorointi tapahtuu syys- ja kevätlukukausien alussa. Kv-tuutoriksi voi hakea yleensä yhden vuoden opiskelun jälkeen, ja hakevilta edellytetään hyvää englannin kielen taitoa.

Millaisia tuutoreita haetaan?

Tuutoreiksi haetaan innostuneita, vastuullisia ja toimeliaita opiskelijoita, jotka ovat kiinnostuneita ryhmänjohtamisesta. Tuutorina tunnet jo talon tavat, mutta kaikkea sinun ei toki tarvitse etukäteen osata ja tietää, vaan tiedekunnat kouluttavat kaikki tuutorit työhönsä.

Miten tuutoriksi haetaan?

Tuutorihaku elokuussa 2019 tapahtuvaan tuutorointiin on päättynyt 12.2.2019.

Tuutoriseikkailu 4.4.2019

Tuutoriseikkailun logo

HYY ja Opiskelijapalvelut järjestävät yhdessä tuutorikoulutuksen kaikille tuutoreille. Koulutus toteutetaan Tuutoriseikkailun muodossa torstaina 4.4.2019 iltapäivällä keskustakampuksen alueella. Tuutoriseikkailussa oppimiasi taitoja ja tietoja voit hyödyntää syksyllä kun opastat fukseja opiskelijaelämän ihmeellisyyksiin! Tuutoriseikkailu on pakollinen kaikille tuutoreille. Mikäli et pääse osallistumaan Tuutoriseikkailuun, sinulle lähetetään seikkailun jälkeen sähköpostitse ohjeet korvaavan tehtävän suorittamiseen. Sinun ei tarvitse erikseen ilmoittaa, ettet pääse osallistumaan tapahtumaan.  

Seikkailun kesto on 3 tuntia ja se ajoittuu klo 12.30-19.30 välille. Varaathan siis ajan kalenteriisi koulutusta varten!

Huomaathan, että voit ilmoittautua seikkailuun vasta, kun olet saanut sähköpostitse vahvistuksen valinnastasi tuutoriksi!

Lisätietoa Tuutoriseikkailusta ja ilmoittautumisesta löydät Tuutoriseikkailun www-sivulta.

Tuutoriseikkailun ilmoittautuminen päättyy 24.3. 

 

 

Kv-tuutorikoulutus

Opiskelijaneuvonnan järjestämä kv-tuutorikoulutus on pakollinen kaikille uusille vaihto-opiskelijoiden tai kansainvälisten tutkinto-opiskelijoiden tuutoreille. Koulutusajankohtia on kolme, ilmoittaudu niistä yhteen:

  • pe 12.4. klo 9:00-12:00, sali 12, päärakennus, Fabianinkatu 33
  • ti 23.4. klo 14:00-17:00, sali 4, Metsätalo, Unioninkatu 40
  • ke 15.5. klo 9:00-12:00, sali 115 Kielikeskus, Fabianinkatu 26