Hae tuutoriksi!

Valitse koulutusohjelma

Hae koulutusohjelmaa

Kandiohjelmat

Maisteri- ja lisensiaattiohjelmat

Tohtoriohjelmat

Palauta oletusarvoihin

Oletko yhteistyökykyinen, aktiivinen ja vastuuntuntoinen opiskelija ja kiinnostunut saamaan kokemusta ryhmänohjaajana? Haluatko tutustua uusiin ihmisiin ja kansainvälistyä kotiyliopistossasi? Oletko kiinnostunut uusien opiskelijoiden auttamisesta opintojen alkuun?

Tuutorin tehtävä

Tuutorina sinulla on tärkeä rooli uusien opiskelijoiden vastaanottamisessa ja heidän sitouttamisessaan yliopistoyhteisöön ja opintoihin. Tuutorina toimit ryhmänohjaajana ja olet osa yliopiston ohjausjärjestelmää yliopiston henkilökunnan kanssa. Tuutoroinnista maksetaan pienimuotoinen palkkio. Ensimmäistä kertaa tuutorina toimiessasi saat myös opintopisteitä koulutuksesta.

Kiinnostuksen kohteistasi riippuen voit keskittyä uusien kotimaisten opiskelijoiden tuutorointiin, tuutoroida uusia kansainvälisiä vaihto- ja tutkinto-opiskelijoita tai ryhtyä liikuntatuutoriksi ja innostaa uusia opiskelijoita liikunnan pariin.

Millaisia tuutoreita haetaan?

Tuutoreiksi haetaan innostuneita, vastuullisia ja toimeliaita opiskelijoita, jotka ovat kiinnostuneita ryhmänjohtamisesta. Tuutorina tunnet jo talon tavat, mutta kaikkea sinun ei toki tarvitse etukäteen osata ja tietää, vaan tiedekunnat kouluttavat kaikki tuutorit työhönsä.

Miten tuutoriksi haetaan?

Tuutorihaku alkaa 29.1.2018 klo 9.00 ja päättyy 12.2. klo 15.00. Voit hakea tuutoriksi Aava-järjestelmän kautta. 

Tuutorikoulutus

Tiedekunnat järjestävät tuutorikoulutuksen keväällä 2018. Muista valita yläreunasta oma koulutusohjelmasi, näin saat näkyviin oman tiedekuntasi tuutorikoulutuksen ohjelman, mikäli se on lisätty Opiskelijan ohjeisiin. Lisätietoa koulutuksista saat tarvittaessa tiedekuntasi tuutorivastaavalta.

Opiskelijaneuvonta järjestää kaikille tuutoreille yhteisen koulutuspäivän. Tuutori voi osallistua minkä tahansa kampuksen koulutukseen oman aikataulunsa mukaan. Ilmoittaudu koulutukseen 28.3. mennessä e-lomakkeella. HUOM! Yksittäiset koulutuspäivät suljetaan ilmoittautumislomakkeelta kun ne ovat täynnä! 

5.4. klo 14-17, Siltavuori
10.4. klo 12-15, Viikki
12.4. klo 12-15, Kumpula
18.4. klo 9-12, Siltavuori (på svenska)
19.4. klo 13-16, Metsätalo (in English)
23.4. klo 12-15, Meilahti
 

Kv-tuutoreiden tulee edellisten koulutusten lisäksi osallistua yhteen seuraavista koulutuksista, ilmoittaudu e-lomakkeella:

11.4. klo 16–19 keskusta (in English)
9.5. klo 9-12 keskusta (in English)

HYY:n tuutoriseikkailut

Hei tuutoriksi hakeva! Haluatko oppia uutta ylioppilaskunnasta ja opiskelijayhteisöstä? Kiinnostaako muihin tuutoreihin tutustuminen? Tahdotko hioa tuutorin taitojasi ja saada siitä vielä haalarimerkin?

HYY järjestää keväällä tuutoreille koulutusta Tuutoriseikkailun muodossa. Tuutoriseikkailussa oppimiasi taitoja ja tietoja voit hyödyntää syksyllä kun opastat fukseja opiskelijaelämän ihmeellisyyksiin!

HYYn tuutoriseikkailut pidetään Uudella ylioppilastalolla 19.4. ja 16.5. Tuutoriseikkailussa kierretään rastimuotoisia työpajoja joukkueissa, ja parhaiten suoriutuneet saavat palkinnon tuutorihaalarimerkin lisäksi. Molempina päivinä Tuutoriseikkailussa on samat sisällöt, joten varaa jo nyt kalenteriisi joko 19.4. ja 16.5. ja ole valmiina, kun ilmoittautuminen aukeaa maaliskuussa.

Haku liikuntatuutoriksi

Innostaako liikkuminen sinua, ja haluatko innostaa fuksitkin liikkumaan? Hae liikuntatuutoriksi!

Liikuntatuutoroinnin tarkoituksena on tutustuttaa fukseja opiskelijaliikuntaan – niin UniSportin tarjontaan kuin omatoimisiin liikuntamahdollisuuksiin. Tavoitteena on innostaa fuksit myös liikunnalliseen elämäntapaan opiskelukiireiden keskellä. Vaatimuksia huippukunnosta tai valmentajakoulutuksesta ei ole vaan riittää, että haluat tehdä uusien opiskelijoiden fuksisyksystä liikkuvampaa ja hauskempaa!

Liikuntatuutoreille järjestetään koulutusta tapahtumien järjestämiseen ja suunnitteluun. Pääset tutustumaan myös muihin liikuntatuutoreihin, joiden kanssa voit tehdä yhteistyötä. Yhteistyökumppanina on UniSport, joka tarjoaa tuutoreille ilmaiseksi tiloja, ohjattuja vuoroja sekä mahdollisesti myös rahallista tukea muualla kuin UniSportin tiloissa tapahtuvaan liikuntaan.

Liikuntatuutorilta vaaditaan motivaatiota toimia tuutorina sekä halua järjestää 5 liikunnallista tapahtumaa fukseille. Liikuntatuutoroinnin esteenä ei ole toimiminen samaan aikaan tavallisena tuutorina. Liikuntatuutoroinnista saat palkkioksi 6 kuukauden kausikortin UniSportille. Lisäksi järjestettyäsi 5 tapahtumaa ja raportoituasi kokemuksistasi, saat palkkioksi toiset kuusi kuukautta. Jos sinulla on jo UniSportin kausikortti, palkkio lisätään kautesi perään.

Hae liikuntatuutoriksi 27.5.2018 klo 23.55 mennessä tällä lomakkeella:
https://www.lyyti.fi/reg/Haku_liikuntatuutoriksi_5854.

Liikuntatuutorien valinnasta vastaa HYY. Lisätietoa HYY:n sivulta ja HYYn hallituksen liikuntatuutoroinnista vastaavalta, Aleksanteri Gustafssonilta (aleksanteri.gustafsson@hyy.fi).