Hae tuutoriksi!

Valitse koulutusohjelma

Hae koulutusohjelmaa

Kandiohjelmat

Maisteri- ja lisensiaattiohjelmat

Tohtoriohjelmat

Palauta oletusarvoihin

Oletko yhteistyökykyinen, aktiivinen ja vastuuntuntoinen opiskelija ja kiinnostunut saamaan kokemusta ryhmänohjaajana? Haluatko tutustua uusiin ihmisiin ja kansainvälistyä kotiyliopistossasi? Oletko kiinnostunut uusien opiskelijoiden auttamisesta opintojen alkuun?

Tuutorin tehtävä

Tuutorina sinulla on tärkeä rooli uusien opiskelijoiden vastaanottamisessa ja heidän sitouttamisessaan yliopistoyhteisöön ja opintoihin. Tuutorina toimit ryhmänohjaajana ja olet osa yliopiston ohjausjärjestelmää yliopiston henkilökunnan kanssa. Tuutoroinnista maksetaan pienimuotoinen palkkio. Ensimmäistä kertaa tuutorina toimiessasi saat myös opintopisteitä koulutuksesta.

 

Millaisia tuutoreita haetaan?

Tuutoreiksi haetaan innostuneita, vastuullisia ja toimeliaita opiskelijoita, jotka ovat kiinnostuneita ryhmänjohtamisesta. Tuutorina tunnet jo talon tavat, mutta kaikkea sinun ei toki tarvitse etukäteen osata ja tietää, vaan tiedekunnat kouluttavat kaikki tuutorit työhönsä.

Miten tuutoriksi haetaan?

Tuutorihaku elokuussa 2019 tapahtuvaan tuutorointiin alkaa 10.12.2018 klo 12 ja päättyy 12.2.2019 klo 15. Voit hakea tuutoriksi Aava-järjestelmän kautta. 

Tuutorikoulutus

Opiskelijaneuvonnan järjestämä kv-tuutorikoulutus on pakollinen kaikille uusille vaihto-opiskelijoiden tai kansainvälisten tutkinto-opiskelijoiden tuutoreille. Koulutusajankohtia on kolme, ilmoittaudu niistä yhteen:

  • pe 12.4. klo 9-12, sali 12, päärakennus, Fabianinkatu 33
  • ti 23.4. klo 14-17, sali 4, Metsätalo, Unioninkatu 40
  • pe 17.5. klo 9-12, sali 115, Kielikeskus,  Fabianinkatu 26

Tuutoriseikkailu 2019

HYY ja Opiskelijaneuvonta järjestävät yhdessä tuutorikoulutuksen kaikille tuutoreille. Koulutus toteutetaan Tuutoriseikkailun muodossa torstaina 4.4.2019 iltapäivällä keskustakampuksen alueella. Seikkailun kesto on 3 tuntia ja se ajoittuu klo 13-19 välille. Varaathan siis ajan kalenteriisi koulutusta varten!

Tarkempi ajankohta täsmentyy, kun Tuutoriseikkailun ilmoittautuminen aukeaa tammikuussa 2019.

Tilaisuus on pakollinen kaikille tuutoreille.   

Tuutoriseikkailussa oppimiasi taitoja ja tietoja voit hyödyntää syksyllä kun opastat fukseja opiskelijaelämän ihmeellisyyksiin!

Haku liikuntatuutoriksi

Innostaako liikkuminen sinua, ja haluatko innostaa fuksitkin liikkumaan? Hae liikuntatuutoriksi!

Liikuntatuutoroinnin tarkoituksena on tutustuttaa fukseja opiskelijaliikuntaan – niin UniSportin tarjontaan kuin omatoimisiin liikuntamahdollisuuksiin. Tavoitteena on innostaa fuksit myös liikunnalliseen elämäntapaan opiskelukiireiden keskellä. Vaatimuksia huippukunnosta tai valmentajakoulutuksesta ei ole vaan riittää, että haluat tehdä uusien opiskelijoiden fuksisyksystä liikkuvampaa ja hauskempaa!

Liikuntatuutoreille järjestetään koulutusta tapahtumien järjestämiseen ja suunnitteluun. Pääset tutustumaan myös muihin liikuntatuutoreihin, joiden kanssa voit tehdä yhteistyötä. Yhteistyökumppanina on UniSport, joka tarjoaa tuutoreille ilmaiseksi tiloja, ohjattuja vuoroja sekä mahdollisesti myös rahallista tukea muualla kuin UniSportin tiloissa tapahtuvaan liikuntaan.

Liikuntatuutorit valitaan seuraavan kerran toukokuussa 2019.

Liikuntatuutorien valinnasta vastaa HYY. Lisätietoa HYY:n sivulta ja HYYn hallituksen liikuntatuutoroinnista vastaavalta, Aleksanteri Gustafssonilta (aleksanteri.gustafsson@hyy.fi).