Infotilaisuudet lukuvuoden aikana

Valitse koulutusohjelma

Hae koulutusohjelmaa

Kandiohjelmat

Maisteri- ja lisensiaattiohjelmat

Tohtoriohjelmat

Palauta oletusarvoihin

Tästä ohjeesta löydät tarkempaa tietoa yliopistolla lukuvuoden aikana järjestettävistä eri teemoihin liittyvistä infoista, klinikoista ja työpajoista. Muista valita yläpuolella olevasta valikosta oma koulutusohjelmasi, jolloin näet myös kaikki mahdollisesti vain koulutusohjelmaasi tai tiedekuntaasi koskevat tilaisuudet.

Opiskelijan digitaaliset oppimisympäristöt -tietoisku

Tietoisku on tarkoitettu kaikille opiskelijoille, jotka kaipaavat lisävarmuutta erilaisissa digitaalisissa oppimisympäristöissä toimimisessa. Tietoiskujen tarkat ajat ja paikat löydät alta. Tietoiskuun voi tulla ilmoittautumatta, mutta halutessasi voit ilmoittautua etukäteen e-lomakkeella ja kertoa jo siinä tarkemmin mikä juuri sinua askarruttaa. 

Tietoiskuissa käydään läpi seuraavat teemat:

 • Opintoni-sivu
 • Opiskelijan ohjeet
  • Opiskelijan ohjeiden esittelyn yhteydessä käydään myös läpi mistä löytyvät ohjeet koskien opiskelijoita, jotka ovat aloittaneet opintonsa 1.8.2016 tai aiemmin, ja jotka suorittavat tutkintoaan loppuun vanhojen tutkintovaatimusten mukaisesti
 • Moodle
 • Examinarium
 • WebOodi
 • Kirjautuminen eri palveluihin
 • Tietoturva
 • Tiedonhankinta (kirjasto)

Tilaisuuden lopussa on varattu aikaa opiskelijoiden kysymyksille ja henkilökohtaiselle neuvonnalle. Halutessasi voit ottaa mukaan oman kannettavan tietokoneen tai tabletin. Tietoisku tapahtuu tavallisessa luentosalissa, ei atk-luokassa. 

 • 28.11. klo 14-16, Aleksandria, atk K130

Opiskelijavaihtoon liittyvät infotilaisuudet

Tule liikkuvuuspalveluiden järjestämään vaihtoinfoon kuulemaan lisää opiskelijavaihdosta. Hakuklinikoilta, vaihtoon valittujen infotilaisuuksista ja lähtöorientaatioista voit saada lisää tukea vaihtoprosessisi eri vaiheisiin. Vaihdosta palattuasi voit tulla kertomaan kokemuksistasi Mitä opin vaihdossa? -tilaisuuteen.

Infotilaisuudet löydät täältä. 

Urapalvelujen tapahtumat

Urapalvelut järjestää erilaisia ThinkCareer-tapahtumia sekä harjoitteluun ja työnhakuun liittyviä infotilaisuuksia ja työpajoja. Tulossa olevat tapahtumat löydät täältä.

Jos tarvitset apua työnhakuun tai työharjoitteluun liittyvissä kysymyksissä, voit tulla walk-in työnhakuneuvontaan ilman ajanvarausta. Lue lisää työnhakuneuvonnasta täältä.
 

Kielikeskuksen tapahtumat

Kurssiassistenttitoiminnan info-tilaisuus 

Kurssiassistentteja on lähes kaikilla Kielikeskuksen kursseilla. Assistentit ovat Helsingin yliopistossa Erasmus- tai muussa opiskelijavaihdossa olevia kansainvälisiä opiskelijoita, jotka puhuvat äidinkielenään jotain seuraavista kielistä: arabia, kiina, englanti, tanska, ranska, saksa, islanti, italia, japani, korea, norja, espanja, ruotsi tai venäjä. Kurssiassistentit toimivat äidinkielisenä vertaistukena Kielikeskuksen kursseilla opiskeleville opiskelijoille.

Kurssiassistenttitoiminnan info-tilaisuus järjestetään joka lukukauden alussa. Lue lisää kurssiassistenttitoiminnasta ja tulevasta infotilaisuudesta täältä.
 

Työpajat ja Aasian kieliklubit

Kielikeskuksen järjestämät monikieliset työpajat käsittelevät kulttuurisia kysymyksiä eri näkökulmista ja tuovat kansainväliset ja paikalliset opiskelijat yhteen. Työpajat tarjoavat osallistujilleen mahdollisuuden kohentaa kielitaitoaan ja oppia lisää eri kulttuureista ja kulttuurien välisestä vuorovaikutuksesta.

Aasian kieliklubit (japani, kiina ja korea) tapaavat Kielikeskuksella joka toinen viikko perjantaisin opetusperiodien aikana. Klubeissa voi ylläpitää ja kehittää omaa kielitaitoaan rennossa ilmapiirissä. Klubit tarjoavat mahdollisuuden päästä juttelemaan muiden ko. kieltä opiskelleiden ja kieltä äidinkielenään puhuvien kanssa. 

Voit lukea lisää työpajoista, klubeista ja niiden aikatauluista täältä.
 

Muista myös 

Kielikeskus on mukana myös mm. orientaatioissa, Welcome Fairissa ja opintoneuvonnan työpajoissa. Seuraa Kielikeskuksen tiedotteita opiskelijan ohjeissa ja verkkosivuilla. Voit lukea lisää kieliopinnoista täältä.

 

Ovet auki Avoimeen yliopistoon

Helsingin yliopiston Avoimen yliopiston lukuvuoden avajaiset ja infotilaisuus 28.8.2018 klo 15.00-19.00 Tiedekulmassa (Yliopistonkatu 4).

Helsingin yliopiston Avoimen yliopiston lukuvuoden avajaiset sekä infotilaisuus opinnoista järjestetään Tiedekulmassa 28.8.2018 klo 15.00-19.00. Tapahtuma on maksuton ja kaikki Avoimen yliopiston opinnoista kiinnostuneet ovat tervetulleita osallistumaan. Tarjolla on ohjelmaa tietoiskuista miniluentoihin. Fönsteriin levittäytyvät infopisteet, joilla on tavattavissa Avoimen yliopiston omaa henkilökuntaa sekä HelpDesk ja Hakijapalvelut. Tänä vuonna tilaisuuden erityisteemana on hyvinvointi, sillä #oppiminentekeehyvää! Tule oppimaan lisää Avoimesta, juhlistamaan lukuvuoden aloitusta sekä tutustumaan Avoimen yliopiston tarjoamiin opiskelumahdollisuuksiin.

Lue lisätietoa tapahtumasta

Joustavan opinto-oikeuden (JOO) -hakuinfot

Tule liikkuvuuspalveluiden järjestämään JOO-hakuinfoon kuulemaan joustavasta opinto-oikeudesta: Mitä JOO-opintoina voi opiskella? Milloin JOO-opintoja voi opiskella? Miten JOO-opintoihin haetaan? JOO-hakuinfoja pidetään kerran lukukaudessa.

JOO-hakuinfot löydät täältä

Tiedonhankinnan koulutukset ja työpajat (Helsingin yliopiston kirjasto)

Helsingin yliopiston kirjasto järjestää koulutuksia, työpajoja ja verkkokursseja opiskelijoiden tiedonhankinnan ja -hallinnan tueksi opintojen kaikissa vaiheissa. Tarkemmat aiheet ja aikataulut löydät koulutuskalenterista.

Muista myös

Helsingin yliopiston kirjasto on mukana myös erilaisissa opiskelijatapahtumissa. Seuraa kirjaston uutisia Opiskelijan ohjeissa ja kirjaston verkkosivuilla sekä sosiaalisessa mediassa Facebookissa, Twitterissä @hulib tai Instagramissa @helunilib

 

Opintopsykologien pienryhmät

Opintopsykologit käynnistävät pitkin lukuvuotta pienryhmiä, joiden on tarkoitus tukea opiskelijoita haastavissa tilanteissa, esimerkiksi kun kandi tai gradu tökkii tai opintoja on vaikea aikatauluttaa tai saada hallintaan. Pienryhmässä voi huomata, ettei ole yksin opiskeluun liittyvien ongelmien kanssa ja saa opintopsykologin ohjauksen lisänä vertaistukea muilta opiskelijoilta.

Katso tällä hetkellä käynnissä olevat ryhmät täältä. Paikkoja ryhmiin on rajoitetusti.

Pedagogisten opintojen infotilaisuus - humanistinen tiedekunta ja teologinen tiedekunta

Humanistisen tiedekunnan pedagogisten opintojen infotilaisuus järjestetään keskiviikkona 30.1.2019 klo 16.00–17.15 Porthanian salissa PIII.

STEP-ohjelman info (humanistinen tdk ja matemaattis-luonnontieteellinen tdk) järjestetään keskiviikkona 30.1.2019 klo 18.00–19.00 Kielikeskuksen salissa 115.

Teologisen tiedekunnan pedagogisten opintojen infotilaisuus järjestetään torstaina 7.2.2019 klo 14.00–16.00 teologisen tiedekunnan tiedekuntasalissa.