Jäikö orientaatio väliin?

Ohje kuuluu seuraaviin teemoihin

Valitsemalla koulutusohjelman saat näkyviin yleisten ohjeiden lisäksi koulutusohjelman mahdolliset omat sisällöt. Avointa yliopistoa koskevissa ohjeissa koulutusohjelmaa ei tarvitse valita.

Etkö päässyt osallistumaan orientaatioon? Ei hätää, pääset vielä helposti kiinni opintoihisi näiden ohjeiden avulla.

En osallistunut orientaatioon tai lykkäsin opintojen aloitusta

Kumpula

Jos olet nyt aloittamassa opintojasi yliopistolla ensimmäistä kertaa, tervetuloa!  

Huolehdi heti aluksi nämä asiat kuntoon opintojesi aloittamista varten: 

  1. Ilmoittaudu läsnäolevaksi. Jos olit ensimmäisen vuoden poissaolevana, ilmoittaudu henkilökohtaisesti.
  2. Aktivoi käyttäjätunnuksesi
  3. Seuraa sen jälkeen uuden opiskelijan ensiaskeleita. Tutustu myös muihin Uudelle opiskelijalle –teemasta löytyviin ohjeisiin. Niiden avulla pääset perehtymään opiskeluun ja löydät vastaukset yleisimpiin kysymyksiin. 
  4. Jos olit poissaolevana koko ensimmäisen lukuvuoden esim. asepalveluksen vuoksi, osallistu koulutusohjelmasi orientaatioon
  5. Jos et päässyt orientaatioon mukaan, katso ohjeet kursseille ilmoittautumiseen. Apua voit kysyä myös opiskelijaneuvonnasta.

Jos et löydä vastauksia kysymyksiisi tai tarvitset tukea opintojen aloittamiseen, voit aina ottaa yhteyttä opiskelijaneuvontaan. Oman lähipalvelupisteesi opiskelijaneuvonta auttaa, jos et esimerkiksi tiedä minkä tutkintorakenteen mukaan opiskelet tai mille kursseille sinun tulisi ilmoittautua.

Muut ohjeet opiskeluun

Opiskelijan ohjeista löydät kaiken sinua koskevan ohjeistuksen opiskeluun ja elämään yliopistolla. Kun kirjaudut sisään tai valitset valikosta oman koulutusohjelmasi, saat näkyviin myös koulutusohjelmasi ja tiedekuntasi täydentävät ohjeet. Löydät sivustolta ohjeita joko etusivun sanahaulla tai valmiista teemoista.

Lue kaikki sinua koskevat ohjeet läpi, mutta tutustu heti alussa erityisesti Suunnittele opintosi ja Opintojen suorittaminen ja arviointi -teemoihin.

Infotilaisuudet lukuvuoden aikana

Yliopisto järjestää lukuvuoden aikana kaikille opiskelijoille tarkoitettuja infotilaisuuksia, työpajoja ja klinikoita eri teemoihin liittyen. Tutustu infotilaisuuksiin tarkemmin!