Jäikö orientaatioviikko väliin tai palaatko pidemmältä tauolta?

Etkö ehtinyt orientaatioviikolle? Oletko ollut yliopistolta pidempään poissa? Ei hätää, pääset vielä helposti kiinni opintoihisi näiden ohjeiden avulla.

HUOM! Muista valita yllä olevasta valikosta oma koulutusohjelmasi!

Uudelle opiskelijalle

Kumpula

Oletko nyt aloittamassa opintojasi? Tervetuloa! Heti aluksi tarkista, että olet suorittanut vaadittavat toimenpiteet opintojesi aloittamista varten, esimerkiksi lukuvuosi-ilmoittautuminen (mikäli et ole tehnyt sitä samalla kun otit opiskelupaikkasi vastaan) ja käyttäjätunnuksen aktivoiminen

Tutustu rauhassa Uudelle opiskelijalle -teemaan ja sieltä löytyviin ohjeisiin. Sen avulla pääset perehtymään opintoihisi, löydät vastaukset yleisimpiin kysymyksiin ja tiedät mitkä asiat sinun tulee hoitaa kuntoon.

Jos et löytänyt näistä vastauksia kysymyksiisi, voit aina ottaa yhteyttä opiskelijaneuvontaan. Opiskelijaneuvonta auttaa, jos et esimerkiksi tiedä minkä tutkintorakenteen mukaan opiskelet.

Opintoihin palaaminen tauon jälkeen

Tervetuloa takaisin opintojen pariin! Jotta paluu sujuisi mahdollisimman jouhevasti, hoida seuraavat asiat kuntoon mahdollisimman pian:

Olemme keränneet Opiskelijan ohjeisiin teemoja, joihin on hyvä tutustua. Jos olet aloittanut opintosi ennen vuotta 2017 ja opiskelet edelleen vanhan tutkintorakenteen mukaisesti, kannattaa aloittaa tutustuminen teemasta Vanhoissa koulutuksissa opiskelevat. Järjestämme myös erilaisia infotilaisuuksia ja työpajoja lukuvuoden aikana.

Mikäli tarvitset apua opintojesi aloittamisessa ja suunnittelussa, voit olla yhteydessä omaan lähipalvelupisteeseen. Yhteystiedot löydät täältä. Etenkin opintojen suunnittelua varten on hyvä varata aika etukäteen.

Infotilaisuudet lukuvuoden aikana

Yliopisto järjestää lukuvuoden aikana kaikille opiskelijoille tarkoitettuja infotilaisuuksia, työpajoja ja klinikoita eri teemoihin liittyen. Tutustu tarkemmin!

Muut ohjeet opiskeluun

Opiskelijan ohjeista löydät kaiken sinua koskevan ohjeistuksen opiskeluun ja elämään yliopistolla. Valitsemalla valikosta oman koulutusohjelmasi/ opintosuuntasi näet vain sinua koskevat ohjeet. Löydät ohjeita joko sanahaulla tai valmiista teemoista. Kun sinulla on käyttäjätunnus voimassa ja kirjaudut Opiskelijan ohjeisiin, voit järjestää teemalaatikot haluamaasi järjestykseen ja sivusto muistaa muokkauksesi seuraavalla kirjautumiskerralla.

Lue kaikki sinua koskevat ohjeet läpi, mutta tutustu heti alussa erityisesti Suunnittele opintosi ja Opintojen suorittaminen ja arviointi -teemoihin.