Johtamisopinnot

Valitse koulutusohjelma

Hae koulutusohjelmaa

Kandiohjelmat

Maisteri- ja lisensiaattiohjelmat

Tohtoriohjelmat

Palauta oletusarvoihin

Johtamisopintojen tavoitteena on, että erikoislääkäri/erikoishammaslääkäri osaa toimia palvelujärjestelmässä toimien väestön terveyden ja työyksikkönsä tavoitteiden hyväksi. Johtamiskoulutus on Helsingin yliopiston lääkäreiden ja hammaslääkäreiden erikoistumiskoulutukseen kuuluva pakollinen kokonaisuus. Johtamisopintojen suorittamisesta ei tule erillistä merkintä koulutuksen suoritustodistukseen.

Johtamisopintojen suorittaminen

Opintojen suorittamiseen tarvitset helsinki.fi-tunnuksen, joten aloita niiden hankkiminen tai varmista niiden toimiminen heti:
https://helpdesk.it.helsinki.fi/ohjeet/kirjautuminen-ja-yhteydet/kayttajatunnus/kayttajatunnuksen-hakeminen

Uudenmallisiin johtamisopintoihin ja vanhanmalliseen lähijohtajakoulutukseen liittyvä tiedottaminen tapahtuu pääsääntöisesti erikoistuvien lähijohtajakoulutusblogissa ja helsinki.fi -sähköpostiosoitteen kautta.

Mikäli et säännöllisesti käytä helsinki.fi-sähköpostia, niin aseta postinsiirto pysyvään sähköpostiosoitteeseesi: ohjeet löytyvät osoitteesta
https://helpdesk.it.helsinki.fi/ohjeet/yhteydenpito-ja-julkaiseminen/sahkoposti/postin-ohjaus-pois-office-365sta.

1.1.2018 lähtien erikoistumiskoulutuksen opinto-oikeuden saaneet suorittavat uudenmallisen johtamisopintokokonaisuuden 10op (JOP10). Pakollisen JOP10-kokonaisuuden lisäksi, erikoistuva voi hakeutua suorittamaan lähijohtajapätevyyteen johtavaa LÄP30-kokonaisuutta.

  • JOP10-opinnot koostuvat neljästä ajallisesti rajatusta verkkomoduulista (A, B, C ja D), joihin sisältyy lähiopetuspäiviä. Moduulit A ja C järjestetään keväisin ja B ja D syksyisin, ja moduulit tulee suorittaa aakkosjärjestyksessä. Käytännössä JOP10 suorittamiseen menee kaksi kalenterivuotta.
  • JOP10 moduuleihin ilmoittaudutaan weboodissa. Ilmoittautumisajan päätyttyä tarkistetaan opiskelijan oikeus osallistua moduuliin, minkä jälkeen hyväksytyille lähetetään kurssiavain kyseisen moduulin Moodle-alustalle. JOP10-opintokokonaisuuden suorittaminen merkitään weboodiin eikä siitä anneta erillistä todistusta.
  • JOP10-kokonaisuuden lisäksi erikoistuva voi hakeutua suorittamaan lähijohtajapätevyyttä (LÄP30), johon kuuluu pakollisena osana JOP10-kokonaisuuden suorittaminen. Lisätietoa LÄP30-kokonaisuuden suorittamisesta tulee vuoden 2019 aikana erikoistuvien lähijohtajakoulutuksen blogiin sekä helsinki.fi-sähköpostiosoitteeseen.

1.8.2009-31.12.2017 erikoistumisopintonsa aloittaneiden vanhanmallinen lähijohtajakoulutus on päättynyt

Ennen 1.1.2018 erikoistumisopintonsa aloittaneiden vanhanmallinen lähijohtajakoulutus on päättynyt. Tehtäviä palautettiin vuoden 2019 loppuun mennessä reilusti yli 1500 ja oodimerkintähakemuksiakin yli 400 kpl.

Kirjanpitomme mukaan yli sadalla opiskelijalla on edelleen vanhanmallisten opintojen suoritus kesken. Mikäli et jostain painavasta syystä saanut suoritettua vanhanmallisia pakollisia 10op johtamisopintoja loppuun asti, niin maalis-huhtikuussa tiedotetaan lähijohtajakoulutuksen blogissa siitä, millaisilla korvaavilla tehtävillä nämä opinnot voi vielä suorittaa loppuun ennen juhannusta 2020. Tämän jälkeen kaikkien on siirryttävä suorittamaan uudenmallisia johtamisopintoja, joiden tekemisen voi aloittaa tammikuisin ja joiden suorittamiseen kuluu nopeimmillaan 2 kalenterivuotta.

Lisätietoa vanhanmallisen koulutuksen loppuunsuorittamisesta tulossa siis maalis-huhtikuussa.

Lisätietoa uudenmallisista johtamisopinnoista löytyy tästä

Ennen 1.8.2009 opinto-oikeuden saanet kommunikoivat suoraan tiedekunnan opintotoimiston kanssa, miten suorittavat tuolloin tutkintoon kuuluneet 20 tuntia hallintoa.