Väitöskirjatutkijan lukuvuosi-ilmoittautuminen

Ohje kuuluu seuraaviin teemoihin

Valitsemalla koulutusohjelman saat näkyviin yleisten ohjeiden lisäksi koulutusohjelman mahdolliset omat sisällöt. Avointa yliopistoa koskevissa ohjeissa koulutusohjelmaa ei tarvitse valita.

Tutkinto-opiskelijana sinun on ilmoittauduttava jokaisena lukuvuonna joko läsnäolevaksi tai poissaolevaksi kaikkiin opiskeluoikeuksiin. Ilmoittaudu läsnäolevaksi niihin opiskeluoikeuksiin, joiden opintoja aiot lukuvuoden aikana suorittaa. Jos ilmoittaudut perustutkinnon opiskeluoikeuteen, sinun on maksettava perustutkinto-opiskelijan jäsenmaksu.

Helsingin yliopiston ylioppilaskunnan (HYY) jäsenmaksu on väitöskirjatutkijoille vapaaehtoinen.

Ilmoittautuminen läsnäolevaksi lukuvuodelle 2023–2024

Ilmoittautumisaika lukuvuodelle 2023–2024 on 1.4.–31.8.2023.

Jos sinulla on voimassa oleva käyttövaltuus yliopiston verkkoon, voit ilmoittautua Oilin kautta.

Huom! Kaikkien lukuvuonna 2022–2023 poissaolevaksi ilmoittautuneiden opiskelijoiden käyttövaltuudet aktivoidaan automaattisesti lukuvuosi-ilmoittautumisen mahdollistamiseksi. Valtuudet ovat voimassa 31.8.2023 asti. Huomaathan, että valtuudet avataan tilapäisesti ainoastaan lukuvuosi-ilmoittautumista varten. Jos ilmoittaudut poissaolevaksi lukuvuodelle 2023–2024, sinulla ei siis ole oikeutta ilmoittautua esim. kursseille, vaikka valtuudet sen tilapäisesti mahdollistaisivatkin.

Mikäli sinulla ei vielä ole Helsingin yliopiston käyttäjätunnusta, voit aktivoida käyttäjätunnuksen täällä. Tunnuksen aktivoinnin jälkeen voit tehdä lukuvuosi-ilmoittautumisen Oilissa.

Mikäli et jostain syystä saa aktivoitua käyttäjätunnustasi, ota yhteyttä opiskelijaneuvontaan ilmoittautuaksesi henkilökohtaisesti. Opiskelijaneuvonnan yhteystiedot löytyvät täältä.

Ilmoittautuminen kevätlukukaudelle 2024

Kevätlukukauden ilmoittautumista on mahdollista muuttaa Oilissa ajalla 1.11.23-15.1.24.

Ylioppilaskunnan jäsenmaksu

Ylioppilaskunnan jäsenmaksu on vapaaehtoinen.

Jos haluat liittyä ylioppilaskunnan jäseneksi koko lukuvuodeksi tai pelkästään syyslukukaudeksi, voit maksaa ylioppilaskunnan jäsenmaksun samalla kun teet läsnäoloilmoittautumisen. Jos ilmoittaudut Oilin kautta, voit maksaa jäsenmaksun Oilin ohjeiden mukaisesti verkkopankissa. Ilmoittautumisesi kirjautuu tällöin reaaliaikaisesti opiskelijarekisteriin.

Mikäli ilmoittautuminen Oilissa ei ole mahdollista, maksa ylioppilaskunnan jäsenmaksu ja toimita maksukuitti opiskelijaneuvontaan jäsenyyden rekisteröintiä varten.

Väitöskirjatutkijana voit liittyä ylioppilaskunnan jäseneksi milloin tahansa lukuvuoden aikana. Opiskelijakortin ja sillä saatavat edut ja alennukset saat ainoastaan HYYn jäsenenä väitöskirjatutkijan (jatko-opiskelijan) vihreällä opiskelijakortilla. Opiskelijakortin saa tilattua Frankilta

Lukuvuosi 2023–2024

Väitöskirjatutkija: 51,00 euroa

Syyslukukausi 2023

Väitöskirjatutkija: 27,50 euroa

Kevätlukukausi 2024

Väitöskirjatutkija: 23,50 euroa

Ti­li­nu­me­rot ja vii­te­nu­me­ro yli­op­pi­las­kun­nan jä­sen­mak­sua var­ten

Saaja: Helsingin yliopiston ylioppilaskunta

Tilinumerot ovat:

  • Nordea FI80 1573 3000 0324 57
  • Danske Bank FI80 8000 1500 0668 82

Yleinen viitenumero on 28 04990.

 

Mak­su ul­ko­maa­lai­sen pan­kin kaut­ta

Saaja: Helsingin yliopiston ylioppilaskunta
Tilinumero: FI80 1573 3000 0324 57
BIC-koodi: NDEAFIHH
Pankin osoite: Nordea Bank Finland, Aleksanterinkatu 36 B, Helsinki, FIN-00020 Nordea

Ilmoittautuminen poissaolevaksi lukuvuodelle 2023–2024

Myös poissaoloilmoitus on tehtävä ilmoittautumisaikana 1.4.–31.8.2023.

Voit ilmoittautua poissaolevaksi Oilissa, jos sinulla on voimassa oleva käyttövaltuus yliopiston verkkoon tai opiskelijaneuvonnassa joko sähköpostitse tai henkilökohtaisesti – muista ilmoittaa viestissäsi joko opiskelijanumerosi tai syntymäaikasi. Sähköpostit, jotka ovat saapuneet viimeistään 31.8.2023 klo 23.59 hyväksytään ja saat kuittauksen, kun sähköposti on käsitelty.

Huom! Kaikkien lukuvuonna 2023–2024 poissaolevaksi ilmoittautuneiden opiskelijoiden käyttövaltuudet aktivoidaan automaattisesti lukuvuosi-ilmoittautumisen mahdollistamiseksi. Valtuudet ovat voimassa 31.8.2023 asti. Huomaathan, että valtuudet avataan tilapäisesti ainoastaan lukuvuosi-ilmoittautumista varten. Jos ilmoittaudut poissaolevaksi lukuvuodelle 2023–2024, sinulla ei siis ole oikeutta ilmoittautua esim. kursseille, vaikka valtuudet sen tilapäisesti mahdollistaisivatkin.

Jos ilmoittaudut poissaolevaksi ja opintoihisi tulee tauko, muista aina huolehtia siitä, että myös ohjaajasi, vastuuhenkilösi ja mahdollinen seurantaryhmäsi ovat tietoisia suunnitelmistasi.

Unohtuiko ilmoittautuminen?

Jos et ilmoittaudu joko läsnäolevaksi tai poissaolevaksi ilmoittautumisaikana (1.4.–31.8.) menetät opiskeluoikeutesi.

Jos ilmoittautumisen laiminlyötyäsi haluat palauttaa opiskeluoikeutesi ja ilmoittautua läsnä- tai poissaolevaksi saman lukuvuoden aikana 31.7. mennessä, riittää, että maksat uudelleenkirjoittautumismaksun ja toimitat siitä kuitin opiskelijaneuvontaan.

Jos opintosi ovat olleet tauolla pidempään ja on kulunut enemmän kuin lukuvuosi siitä, kun viimeksi ilmoittauduit yliopistoon, sinun tulee hakea tiedekunnaltasi opiskeluoikeutesi palautusta.

Ohjeet opiskeluoikeuden palautuksen hakemiseen ja uudelleenkirjoittautumismaksun maksamiseen löydät ohjeesta Paluu tohtoriopintoihin.