Lyhyt- ja kesäkurssit ulkomailla

Valitse koulutusohjelma

Hae koulutusohjelmaa

Kandiohjelmat

Maisteri- ja lisensiaattiohjelmat

Palauta oletusarvoihin

Onko useamman kuukauden vaihto sinulle liian pitkä aika, mutta haluaisit silti lähteä ulkomaille opiskelemaan? Haluatko edistää opintojasi esimerkiksi kesäloman aikana ja saada samalla kansainvälistä kokemusta? Lyhytkurssit tarjoavat sinulle mahdollisuuden kansainvälistymiseen lyhyemmässä ajassa.

Nyt on mahdollista hakea apurahaa lyhytkurssille osallistumiseen ulkomailla. Itsenäisesti hankitulle lyhytkurssijaksolle on mahdollista hakea 500 euron apurahaa hyväksymistodistusta vastaan. Haku on jatkuva ja hakemus tehdään sähköisesti Mobility Onlinessa. Apurahaa voi hakea, jos et saa vaihtoon muuta korkeakoulun myöntämää apurahaa, esimerkiksi Nordplus-apurahaa.

Lisäksi liikkuvuuspalvelut järjestää helmikuussa haun muutamaan kohteeseen, joiden kanssa on etukäteen sovittu opiskelijoiden liikkuvuudesta. Näihin kohteisiin valitaan ennalta sovittu määrä opiskelijoita, ja valinnassa käytetään soveltaen liikkuvuuspalveluiden yleisiä valintakriteereitä. Helmikuussa haussa olevat kohteet ovat nähtävillä sivun alaosassa.

Mikä on lyhytkurssi?

Lyhytkurssilla tarkoitetaan kurssimuotoista opetusta, joka järjestetään ulkomaisessa yliopistossa. Kurssin tulee olla laadultaan korkeatasoinen ja tukea opintojasi Helsingin yliopistossa. Kurssien kestot vaihtelevat 1 viikon ja 3 kuukauden välillä.

Jos olet itse hankkinut paikan lyhytkurssille, sinun tulee maksaa mahdollinen kurssimaksu sekä muut matkustus- ja asumiskustannukset.

Helsingin yliopisto myöntää apurahan lyhytkurssille osallistumista varten. Apurahaa voivat hakea kandi-, maisteri- ja tohtorivaiheen opiskelijat, ja sitä varten järjestetään jatkuva haku lukuvuoden aikana (1.9.–31.5.). Apurahojen summat voit tarkistaa täältä. Apurahaa haetaan Mobility Online- järjestelmän kautta. Jos olet oikeutettu Kelan opintotukeen, voit hakea tukea myös lyhytkurssille osallistumiseen, kunhan Kelan kriteerit täyttyvät.

Huomioithan, että apurahoja on rajoitettu määrä. Jos kaikki apurahat on myönnetty ennen lukuvuoden loppua, haku päättyy. Haun päättymisestä ilmoitetaan tällöin tässä ohjeessa sekä siitä ilmoitetaan suoraan hakemuksen jo mahdollisesti jättäneille opiskelijoille sähköpostitse.

Liikkuvuuspalvelut järjestää muutaman sopimusyliopiston kesällä tapahtuvaan opetukseen (kesäkurssit, Summer School) apurahahaun helmikuussa. Hakukohteet on lueteltu alla. Tekniset hakuohjeet Moblity Onlineen löydät Miten haen? osiosta tältä sivulta.

 

Miten löydän itselleni sopivan lyhytkurssin?

Helpoin tapa lähteä liikkeelle selailla partneriyliopistojemme kotisivuja ja kurssitarjontaa. Monet yliopistot järjestävät kansainvälistä kesäopetusta (nimeltään esim. Summer School, Summer Academy), mutta voi olla mahdollista liittyä kurssille myös lukukauden aikana. Huomaa kuitenkin, että korkeakouluilla on eri käytänteitä sellaisten opiskelijoiden hyväksymiseksi kursseille, jota viipyvät lyhyemmän aikaa kuin lukukauden.

Saat hakea itsenäisesti minkä tahansa ulkomaisen korkeakoulun kurssille, kunhan korkeakoulu on korkeatasoinen (mielellään Helsingin yliopiston partneri), opetus on yliopistotasoista (kandi-, maisteri- tai jatko-opintovaiheen) ja saat hyväksiluettua kurssisuorituksen täysmääräisenä tutkintoosi Helsingin yliopistossa.

Lyhytkursseja on listattu esimerkiksi seuraavilla sivustoilla:

 

Miten haen?

Näissä ohjeissa kerrotaan, miten haet apurahaa sekä itsenäisesti hankittulle lyhytkurssiosallistumiselle (A) että helmikuussa haussa oleville kesäkoulupaikoille (B).

Apurahahaku itsenäisesti hankittuun lyhytkurssille osallistumiseen on jatkuva lukuvuoden aikana (1.9.–31.5.). Apurahaa haetaan kun tieto kurssille pääsemisestä on tullut. Apurahahakemuksen voi toki aloittaa ennen hyväksymistietoa, mutta se laitetaan maksuun vasta kun on varmaa, että pääset kyseiselle kurssille.

Hakuaika helmikuun kesäkouluihin on 1.2-15.2.2018.

 

Tee näin

1) Rekisteröidy hakijaksi Mobility Online -portaalissa. (Internet Explorer toimii parhaiten portaalin kanssa)

A) Itsenäinen lyhytkurssihakija (freemover short courses)

 • Klikkaa sivun yläpalkista, jossa lukee harmaalla "ISEP, North2North, Erasmus (SMP, STT), Visiting student, Freemover and Freemover short courses applications".
 • Valitse ohjelmista Freemover short courses
 • Kirjaudu sisään yliopiston AD-tunnuksillasi
 • Tarkista vielä, että hakemuksen program kohdassa lukee Freemover short courses
 • Tarkista, että lukuvuoden kohdalla lukee "2017/2018"
 • Täytä puuttuvat tiedot, mm. kurssin nimi ja hyväksilukutiedot ja paina Send application
 • Jos aiot korvata lyhytkurssilla jonkin tietyn pakollisen kurssin tutkinnostasi, varmista kurssin korvaavuus jo suunnitteluvaiheessa tiedekuntasi hyväksilukuohjeiden mukaisesti. Ohjeet löydät Kotiinpaluu-ohjeen kohdasta "Hyväksiluku". Jos suunnittelet kurssin hyväksiluvun valinnaisiin opintoihin voit kirjoittaa esim. "Vapaavalintaisin opintoihin maisterin tutkinnossa". Allekirjoituksia ei tarvita.

 

B) Kesäkouluhakemus helmikuun hakuaikana (summer courses)

 • Valitse alasvetolaatikoista Programme: Summer courses, academic year 2018/2019 ja paina Show exchange details
 • Valitse kohde, jonne haluat hakea ensisijaisesti. Huom! Pohjoismaisten keskusten kaksi kurssia ovat haettavissa saman korkeakoulun alla: HYDERA01 (Intia) ja SHANGHAI01 (Kiina).
 • Kirjaudu sisään yliopiston AD-tunnuksillasi
 • Täytä puuttuvat tiedot, mm. 2. ja 3. kohteesi sekä kurssien nimet ja hyväksilukutiedot.
 • Jos aiot korvata lyhytkurssilla jonkin tietyn pakollisen kurssin tutkinnostasi, varmista kurssin korvaavuus jo suunnitteluvaiheessa tiedekuntasi hyväksilukuohjeiden mukaisesti. Ohjeet löydät Kotiinpaluu-ohjeen kohdasta "Hyväksiluku". Jos suunnittelet kurssin hyväksiluvun valinnaisiin opintoihin voit kirjoittaa esim. "Vapaavalintaisin opintoihin maisterin tutkinnossa". Allekirjoituksia ei tarvita. Tämä korvaa muissa hakuohjeissa mainitun opintosuunnitelman (Learning Agreement).
 • paina Send application

2) Saat sähköpostiin linkin, jota kautta pääset tekemään hakemuksen loppuun. Kirjaudu hakemuksellesi uudelleen saamasi sähköpostissa olevan linkin kautta.

3) Tarkista antamasi tiedot kohdasta "Download Application Form" ja tallenna se koneellesi. Tämä liitetään hakemuksesi liitteeksi.

4) Valmistele seuraavat liitteet ja lataa ne hakemuksellesi kohdasta "Upload application documents"

Perustelukirje

 • Perustelukirjeen voi kirjoittaa suomeksi, ruotsiksi tai englanniksi.
 • Pituus max 1 sivu (max. 400 sanaa)
 • Lataa perustelukirje Mobility Online -järjestelmään, doc tai docx -liitetiedostona
 • Perustele miksi olet hakenut juuri kyseiselle kurssille ja mitä uutta tämä tuo lisää opintoihisi.
 • Kerro, mihin osaan opintojasi aiot sisällyttää kurssin.
 • Lisätietoa perustelukirjeestä löydät tästä kohdasta "Hakemuksen liitteet".

Helsingin yliopiston epävirallinen opintosuoritusote

 • Saat Oodista epävirallisen suoritusotteen. Tallenna se omalle tietokoneellesi ja sitten voit ladata sen hakemustilillesi

Hakemuslomake

Kopio vastaanottavan yliopiston hyväksymistodistuksesta. (Vain itsenäisesti hakevat!)

 • Hyväksymistodistuksen voi liittää jo tässä hakuvaiheessa jos sellainen on, mutta se tarkistetaan kesäkouluhakijoiden osalta myöhemmin.

 

 

5) Kun nämä liitteet on ladattu, klikkaa "All documents uploaded".

Hakemuksesi jää tämän jälkeen käsiteltäväksi liikkuvuuspalveluihin.

 

Kysymyksiisi vastaa:

Heidi Säävuori, liikkuvuuspalvelut, studentexchange@helsinki.fi 

Pohjoismaisten keskusten kesäkurssit Intiassa ja Kiinassa

Helsingin yliopisto on mukana pohjoismaisessa yhteistyössä Intiassa ja Kiinassa, ja saa valita muutaman opiskelijan vuosittain paikallisten Nordic Centereiden järjestämille kesäkursseille. Nämä englanninkieliset maksulliset kurssit Intiassa ja Kiinassa järjestetään kesä-elokuussa vuosittain ja niihin haetaan liikkuvuuspalveluiden järjestämässä haussa helmikuussa. Liikkuvuuspalvelut ilmoittaa valitut opiskelijat näille kesäkursseille. Intian kurssin osalta hakemus tehdään suoraan keskuksesta tulleiden ohjeiden mukaan. Kiinassa järjestettävälle kurssille hakemus lähetetään liikkuvuuspalveluiden kautta. Huomaathan, että kurssimaksu jää opiskelijan maksettavaksi.

Huomaathan, pohjoismaiset keskukset löytyvät Mobility Onlinesta Summer courses -ohjelman alta seuraavilla nimillä: IND HYDERA01 (Intian molemmat kurssit) ja CN SHANGHAI01 - Fudan University (Kiinan molemmat kurssit). Erittele tekstikenttään, kummalle kurssille olet hakemassa ja missä järjestyksessä.

Helmikuun 2018 haussa on haettavana paikkoja seuraaville kursseille:

 

Contemporary India: An Interdisciplinary Introduction Course, Hyderabad, Intia

 
Kurssin järjestäjä University of Hyderabad
Vaihtoaika 24.6.- 21.7.2018
Kurssin taso Kandidaattivaiheen opiskelijoille
Muuta huomioitavaa Suositeltu keskiarvo 3.75
Kurssimaksut INR 100 000 (n. 1 320 e) joka sisältää mm.:

 • Kurssimaksut
 • Majoituksen  Tagore International Student Guest Housessa
 • Lyhyet opintovierailut

Maksu ei sisällä matkustuskustannuksia eikä viisumi- tai vakuutusmaksuja.

Liikkuvuuspalveluiden myöntämä stipendi 900 e
Opintopistemäärä 7,5 tai 10 ECTS (mahdollisuus sopia opettajan kanssa)
Vaihtopaikkoja haettavana kesälle 2018 3

 

 

Approaching the Environment in India: Issues and Methods in the Study of the Nature-Economy-Society Interface, Bangalore, Intia

Kurssin järjestäjä Institute for Social and Economic Change (ISEC)
Vaihtoaika 1.-28.7.2018
Kurssin taso Maisterivaiheen opiskelijoille
Muuta huomioitavaa Suositeltu keskiarvo 3.75
Kurssimaksut INR 90 000 (n. 1 200 e) joka sisältää mm.:

 • Kurssimaksut
 • Majoituksen
 • Lyhyet opintovierailut

Maksu ei sisällä matkustuskustannuksia eikä viisumi- tai vakuutusmaksuja.

Liikkuvuuspalveluiden myöntämä stipendi 900 e
Opintopistemäärä 7,5 tai 10 ECTS (mahdollisuus sopia opettajan kanssa)
Vaihtopaikkoja haettavana kesälle 2018 3

 

 

Chinese politics and society, Shanghai, Kiina 

Kurssin järjestäjä Nordic Center, Fudan University
Vaihtoaika 28.6.–11.7.2018
Kurssin taso Kandidaattivaiheen opiskelijoille
Kurssimaksut 800 RMB (n. 102 e), jonka lisäksi tulee maksaa itsenäisesti matkat, majoitus sekä viisumi- tai vakuutuskustannukset.

Kurssimaksu sisältää yönylivierailun läheisessä kaupungissa.

Liikkuvuuspalveluiden myöntämä stipendi 500 e
Opintopistemäärä 5 ECTS
Vaihtopaikkoja haettavana kesälle 2018 Yhteensä 3 toisen Kiinan hakukohteen kanssa

 

 

Business and Innovation in China, Shanghai, Kiina

Kurssin järjestäjä Nordic Center, Fudan University
Vaihtoaika 13.-26.7.2018
Kurssin taso Maisterivaiheen opiskelijoille
Kurssimaksut 800 RMB (n. 102 e), jonka lisäksi tulee maksaa itsenäisesti matkat, majoitus sekä viisumi- tai vakuutuskustannukset.

Kurssimaksu sisältää yönylivierailun läheisessä kaupungissa.

Liikkuvuuspalveluiden myöntämä stipendi 500 e
Opintopistemäärä 5 ECTS
Vaihtopaikkoja haettavana kesälle 2018 Yhteensä 3 toisen Kiinan hakukohteen kanssa

 

Kesäkurssit eurooppalaisissa sopimusyliopistoissa

Helsingin yliopisto on sopinut opiskelijoiden lähettämisestä seuraaviin kesäkouluihin ilman kurssimaksuja. Huomaa kuitenkin, että kesäkouluihin osallistuminen ei ole täysin maksutonta. Liikkuvuuspalvelut myöntää 500 euron stipendin valituille opiskelijoille auttamaan kustannuksissa.

Helsingin yliopiston stipendiaattien valinta pyritään tekemään mahdollisimman nopeasti haun päättymisen jälkeen. On kuitenkin mahdollista, että kesäkouluun pitää hakea ennen tietoa stipendin saamisesta. Tarkista kesäkoulun hakuajat ja noudata niitä!

 

King’s College Undergraduate Summer School, Lontoo, Englanti

Vaihtoaika  2.-20.7.2018 tai 23.7.–10 .8.2018
Kurssien taso Kesäkoulu tarjoaa kandidaattitasoisia kursseja. Maisterivaiheessa olevat opiskelijat saavat hakea, mutta varmistathan että kandidaattivaiheen kurssien hyväksilukeminen onnistuu tutkintoosi.
Muuta huomioitavaa Kielitaitovaatimus HY:n opiskelijoille: englanti B2 (CEFR)
Arvioidut kustannukset Helsingin yliopiston valitsemat opiskelijat on vapautettu kurssimaksuista. Muista maksuista opiskelijan tulee kuitenkin huolehtia itse:

 • Majoitus £ 1200 (n. 1350 e)
 • Lyhyet opintovierailut
 • Sosiaalinen ohjelma

Lisäksi matka- ja  vakuutuskustannukset opiskelijan tulee maksaa itse.

Opintopistemäärä Useimmissa kursseissa 7,5 ECTS
Vaihtopaikkoja haettavana kesälle 2018  12
Kesäkoulun oma deadline 31.5.2018

 

Leeds International Summer School, Leeds, Englanti

 

Vaihtoaika  30.6.–29.7.2018
Kurssien taso Kesäkoulu tarjoaa kandidaattitasoisia kursseja. Maisterivaiheessa olevat opiskelijat saavat hakea, mutta varmistathan että kandidaattivaiheen kurssien hyväksilukeminen onnistuu tutkintoosi.

Kielitaitovaatimus HY:n opiskelijoille: englanti B2 (CEFR)

Muuta huomioitavaa  HY:n opiskelijat eivät saa hakea Santander-stipendejä

Keskiarvovaatimus yli 3 (GPA 2.8)

Arvioidut kustannukset Helsingin yliopiston valitsemat opiskelijat on vapautettu kurssimaksuista. Kurssiin kuuluu kuitenkin ohjelmamaksu  £1,445, joka sisältää;

 • Opiskelija-asunnon kampuksella
 • Opintovierailut
 • Reissuja lähialuielle, mukaan lukien viikonloppu Lontoossa
 • Sosiaalinen ohjelma
 • Jäsenyys kuntokeskuksessa

Lisäksi matka- ja  vakuutuskustannukset opiskelijan tulee maksaa itse.

Opintopistemäärä 10 ECTS
Vaihtopaikkoja haettavana kesälle 2018  2
Kesäkurssin oma deadline 10.4.2018

 

Aarhus Summer School, Aarhus, Tanska

 

Vaihtoaika  3.-20.7.2018 tai 23.7.–10.8.2018
Kurssien taso Kandi- ja maisteritasoisia kursseja.

Huom! Maisteritason kursseille päästäkseen täytyy olla kandidaatin tutkinto tai 180 op suoritettuna Aarhusin hakuaikaan mennessä (15.3.18).

Arvioidut kustannukset Helsingin yliopiston valitsemat opiskelijat on vapautettu kurssimaksuista. Muista maksuista opiskelijan tulee kuitenkin huolehtia itse:

 • Majoitus (400-700 e)
 • Lyhyet opintovierailut
 • Sosiaalinen ohjelma

Lisäksi matka- ja vakuutuskustannukset opiskelijan tulee maksaa itse.

Opintopistemäärä 5 tai 10 ECTS (vaihtelee)
Vaihtopaikkoja haettavana kesälle 2018  3
Kesäkoulun oma deadline 15.3.2018

 

Linköping University Summer Academy, Linköping, Ruotsi

Vaihtoaika 2.7.–27.7.2018
Kurssien taso Kandidaattitasoisia kursseja
Muuta huomioitavaa 60 opintopistettä suoritettuna HY:ssä vaihtokohteeseen haettaessa
Arvioidut kustannukset Helsingin yliopiston valitsemat opiskelijat on vapautettu kurssimaksuista. Muista maksuista opiskelijan tulee kuitenkin huolehtia itse.

 • Majoitus 5 000 SEK (n. 505 e) opiskelija-asuntolassa
 • Lyhyet opintovierailut
 • Sosiaalinen ohjelma

Lisäksi matka- ja vakuutuskustannukset opiskelijan tulee maksaa itse.

Opintopistemäärä 7,5 ECTS
Vaihtopaikkoja haettavana kesälle 2018  4
Kesäkoulun oma deadline 6.3.2018

 

Linnaeus University Summer Academy, Kalmar, Ruotsi

 

Vaihtoaika 16.7.–17.8.2018 (Arrival days 9.-12.7)
Kurssien taso Pääosin kandidaattitasoisia kursseja, muutama maisteritasoinen kurssi
Arvioidut kustannukset Helsingin yliopiston valitsemat opiskelijat on vapautettu kurssimaksuista. Muista maksuista opiskelijan tulee kuitenkin huolehtia itse.

 • Majoitus: maksuttomana vaihto-opiskelijana asunto täytyy etsiä itse
 • Lyhyet opintovierailut
 • Sosiaalinen ohjelma

Arvioidut kustannukset ilman kurssimaksua ovat 10 900 SEK eli n. 1 110 e asumiskustannukset mukaan luettuna.

Lisäksi matka- ja vakuutuskustannukset opiskelijan tulee maksaa itse.

Opintopistemäärä 7,5 ECTS
Vaihtopaikkoja haettavana kesälle 2018  2
Kesäkoulun oma deadline 15.3.2018

 

Summer Exchange at Koç University, Istanbul, Turkki

 

Vaihtoaika 3.7 – 6.8.2018 tai 3.7. – 17.8.2018
Kurssien taso Pääosin kandidaattivaiheen kursseja, muutama maisterivaiheen kurssi
Muuta huomioitavaa Kielitaitovaatimus englannin kielessä B2 (CEFR)

Takaavat asuntolapaikan kampukselta

Arvioidut kustannukset Helsingin yliopiston valitsemat opiskelijat on vapautettu kurssimaksuista.

Opiskelijan tulee kuitenkin maksaa osallistumismaksu  US$ 200 (n. 170 e) joka kattaa mm. majoituksen kampuksella opiskelija-asuntolassa, sosiaalisen ohjelman ja julkisen liikenteen matkustusliput.

Matka- ja vakuutuskustannukset opiskelijan tulee maksaa itse.

Liikkuvuuspalveluiden myöntämä stipendi 500 e
Opintopistemäärä Julkaistaan 1.2. mennessä
Vaihtopaikkoja haettavana kesälle 2018  2
Kesäkoulun oma deadline 22.5.2018

 

Kesäkurssit Euroopan ulkopuolisissa sopimusyliopistoissa

Helsingin yliopisto on sopinut opiskelijoiden lähettämisestä seuraaviin kesäkouluihin ilman kurssimaksuja. Huomaa kuitenkin, että kesäkouluihin osallistuminen ei ole täysin maksutonta. Liikkuvuuspalvelut myöntää 500 euron stipendin valituille opiskelijoille auttamaan kustannuksissa.

Helsingin yliopiston stipendiaattien valinta pyritään tekemään mahdollisimman nopeasti haun päättymisen jälkeen. On kuitenkin mahdollista, että kesäkouluun pitää hakea ennen tietoa stipendin saamisesta. Tarkista kesäkoulun hakuajat ja noudata niitä!

 

Hokkaido University Summer Institute, Sapporo, Japani

 

Vaihtoaika Vaihtelee kurssien mukaan, katso kotisivut
Kurssien taso Kandidaatti- ja maisteritasoisia kursseja
Muuta huomioitavaa Ei takuuta opiskelija-asuntolapaikasta
Arvioidut kustannukset Helsingin yliopiston valitsemat opiskelijat on vapautettu kurssimaksuista. Muista maksuista opiskelijan tulee kuitenkin huolehtia itse:

 • Majoitus opiskelija-asuntolassa (hinta riippuu asuntolasta)
 • Lyhyet opintovierailut
 • Sosiaalinen ohjelma

Lisäksi matka- ja vakuutuskustannukset opiskelijan tulee maksaa itse.

Liikkuvuuspalveluiden myöntämä stipendi 500 e
Opintopistemäärä 7,5 ECTS
Vaihtopaikkoja haettavana kesälle 2018  3
Kesäkoulun oma deadline 28.2.2018

 

Chinese University of Hong Kong (CUHK) International Summer School 2018 

 

Vaihtoaika July Session 24.6.-30.7.2018 (Bussiness alkaen 14.6.) tai August Session 3.8.-24.8.2018
Kurssien taso Kesäkoulu tarjoaa kandidaattitasoisia kursseja. Maisterivaiheessa olevat opiskelijat saavat hakea, mutta varmistathan että kandidaattivaiheen kurssien hyväksilukeminen onnistuu tutkintoosi.
Muuta huomioitavaa Kielitaitovaatimus: englanti B2

HY:n valitut opiskelijat kuuluvat ryhmään "exchange students".

Arvioidut kustannukset Helsingin yliopiston valitsemat opiskelijat on vapautettu kurssimaksuista. Muista maksuista opiskelijan tulee kuitenkin huolehtia itse, mm.

 • Majoitus opiskelija-asuntolassa kampuksella HK$5,130 (noin 570 euroa)
 • Hallintomaksu HK$3,800 (noin 424 euroa), joka sisältää myös ilta- ja viikkoloppuohjelmaa
 • Lyhyet opintovierailut

Lisäksi matka-, ja vakuutuskustannukset opiskelijan tulee maksaa itse.

Liikkuvuuspalveluiden myöntämä stipendi 500 e
Opintopistemäärä max. 6 CUHK credits (12 ECTS)
Vaihtopaikkoja haettavana kesälle 2018 4
Kesäkoulun oma deadline 10.4.2018

UNICA-opiskelijakonferenssi

UNICA-opiskelijakonferenssi järjestetään joka toinen vuosi (parillisina vuosina). UNICA konferenssia ei järjestetä kesällä 2018. Konferenssin ajankohta ja hakuaika vaihtelevat, joten seuraa liikkuvuuspalveluiden tiedotteita. UNICA-konferenssin sivuilta löydät lisätietoa konferenssista kun haku alkaa.

Konferenssin teemat vaihtuvat, mutta ne liittyvät Eurooppaan. Konferenssit sisältävät luentoja, paneelikeskusteluja ja ryhmätöitä. Ennen konferenssia tulee myös tehdä kirjallinen ennakkotehtävä.

Helsingin yliopisto voi ehdottaa konferenssiin osallistujaksi 8–10 opiskelijaa konferenssin teemaan liittyviltä aloilta. Konferenssiin osallistujaksi haetaan liikkuvuuspalveluiden järjestämässä haussa helmikuussa niinä vuosina kun konferenssi järjestetään.

Voit hakea osallistujaksi, jos sinulla on hakuhetkellä vähintään kahden vuoden menestykselliset opinnot takanasi. Myös maisterivaiheessa olevat opiskelijat ja jatko-opiskelijat voivat hakea konferenssiin.

Helsingin yliopisto maksaa konferenssin osallistujalle 250 euron apurahan. Osallistuja vastaa itse matkajärjestelyistä ja -kuluista. Konferenssin järjestäjät maksavat osallistujien asumiskustannukset ja mahdolliset matkakulut konferenssipaikkakunnalla. Konferenssin järjestäjällä on oikeus päättää vuosittain, mitä kuluja korvataan.