Matka-alennukset

Valitsemalla koulutusohjelman saat näkyviin yleisten ohjeiden lisäksi koulutusohjelman mahdolliset omat sisällöt. Avointa yliopistoa koskevissa ohjeissa koulutusohjelmaa ei tarvitse valita.

Läsnäolevana tutkinto-opiskelijana olet oikeutettu matka-alennuksiin sekä pääkaupunkiseudun kaupunkien lähiliikenteessä että kaukoliikenteessä. Perustutkinto-opiskelijoita ja väitöskirjatutkijoita koskevat erilaiset matka-alennukset. 

Alennukset pääkaupunkiseudun joukkoliikenteessä

Helsingissä, Espoossa ja Kauniaisissa, Vantaalla, Keravalla, Sipoossa ja Kirkkonummella asuvat perustutkinto-opiskelijat ovat pääsääntöisesti oikeutettuja matka-alennuksiin. Opiskelija-alennusta varten tarvitset voimassa olevan opiskelijakortin. Perinteisen opiskelijakortin lisäksi voit todistaa oikeutesi alennukseen myös digitaalisella Frank App -opiskelijakortilla. Mikäli sinulla ei ole vielä opiskelijakorttia, tarvitset alennuksen saamista varten yliopiston leimalla varustetun ja täytetyn HSL:n alennuslippuhakemuksen (pdf).

Voit myös ostaa opiskelijalipun HSL-sovelluksella. Tarkistathan HSL:n ohjeista, mitä opiskelijalipun ostaminen sovelluksessa edellyttää.

Lisätietoa matkakorteista sekä hinnoista pääkaupunkiseudun liikenteessä löydät HSL:n verkkosivuilta.

Alennukset kaukoliikenteen junissa ja linja-autoissa

Matkahuolto ja VR myöntävät alennuksen kaikille yliopiston perustutkinto-opiskelijoille. VR myöntää alennuksen myös tohtoriopiskelijoille. Lippua ostaessasi sinun on esitettävä voimassa oleva perinteinen tai digitaalinen opiskelijakortti. Voimassa olevan opiskelijakortin saaminen edellyttää myös tohtoriopiskelijoilta ylioppilaskunnan jäsenyyttä. 

Lisätietoja opiskelija-alennuksista löydät VR:n verkkosivuilta ja Matkahuollon verkkosivuilta.