Ohjauskulma

Valitse koulutusohjelma

Hae koulutusohjelmaa

Kandiohjelmat

Maisteri- ja lisensiaattiohjelmat

Tohtoriohjelmat

Palauta oletusarvoihin

Ohjauskulma sijaitsee Kaisa-talossa 3. kerroksessa (Fabianinkatu 30).

Ohjauskulmassa järjestetään opintojen sujumiseen ja hyvinvointiin liittyvää erilaista matalan kynnyksen toimintaa. Tervetuloa mukaan kysymään, ihmettelemään ja oppimaan jotain uutta! Kaikille avoimista tilaisuuksista, klinikoista ja pienryhmistä voit lukea tästä ohjeesta. Ohjauskulmassa järjestetään myös jonkin verran tietylle opiskelijaryhmälle suunnattua toimintaa, esimerkiksi vaihtoon lähdössä oleville tai tietyn koulutusohjelman opiskelijoille. Näistä tilaisuuksista lähetetään kutsu suoraan kohderyhmälle. 

Silloin kun Ohjauskulmassa ei ole järjestettyä toimintaa, olet tervetullut lukemaan, lepäämään tai tapaamaan muita opiskelijoita! 

Ohjauskulmassa noudatetaan turvallisen tilan periaatteita. 

Otamme mielellämme vastaan ideoita, kehitysehdotuksia ja palautetta Ohjauskulman toimintaan liittyen

Ohjauskulman tapahtumien taltioinnit

Digiklinikka

HUOM! Syksyn 2019 osalta tarkat päivämäärät päivitetään elokuun loppuun mennessä. 

Digiklinikka kuukauden ensimmäisenä maanantaina klo 14-16 ja kolmantena torstaina klo 10-12.

Digiklinikka on tarkoitettu kaikille opiskelijoille, jotka kaipaavat lisävarmuutta Helsingin yliopiston digitaalisissa oppimisympäristöissä toimimisessa.

Voit tulla kysymään esim. seuraaviin ympäristöihin liittyvistä asioista:

Halutessasi voit ottaa mukaan oman kannettavan tai tabletin!

Huolettomat hartiat

Unisport järjestää Huolettomat hartiat -taukojumppaa Ohjauskulmassa tiistaisin klo 13.15-13.30

Huolettomat hartiat on virkistävä 15 minuutin jumppa, jossa keskitytään selän ja hartioiden seutuun sekä availlaan jumiutuneita lihaksia. Pidä pieni tauko opiskeluissa ja tule mukaan jumppaamaan! Huolettomat Hartiat sopii kaikille riippumatta liikuntataustasta. Et tarvitse liikuntavarusteita, tule sellaisena kuin olet. 

HYYn neuvonta

Oikeusturvaklinikka

Mietityttävätkö oikeutesi yliopistolla tai oletko kokenut epäkohtia opintojen suorittamisessa? Onko opintojesi edistymiselle muodostunut kohtuuttomia esteitä tai oletko kokenut arvostelun epäoikeudenmukaiseksi?

Oikeusturvaklinikassa saat HYYn asiantuntijalta neuvoja opintoihin liittyvissä oikeusturva-asioissa. Oikeusturvaklinikoita järjestetään Ohjauskulmassa perjantaisin seuraavan aikataulun mukaan:

6.9. klo 11-13
25.10. klo 11-13
22.11. klo 13-15
13.12. klo 11-13

Kannattaa tarkistaa, löydätkö kysymykseesi nopean vastauksen HYYn uudesta oikeusturvaoppaasta. Oppaaseen on koottu yleisimpiä Helsingin yliopiston opiskelijoiden opinnoissaan kohtaamia ongelmia ja niiden ratkaisuja. Voit tutustua oppaaseen netissä tai hakea oikeusturvaklinikalta tai HYYn palvelutoimistolta mukaasi painetun kappaleen!

Oikeusturvaneuvontaa saat myös sähköpostitse tai puhelimitse HYYn oikeusturvaneuvonnasta vastaavalta asiantuntijalta. Muissa kuin opintoihin liittyvissä asioissa HYYn jäsenet ovat oikeutettuja maksuttomaan oikeusapuun, jota tarjoaa Pykälän oikeusapuvaliokunta. Ruotsinkielistä oikeusapua tarjoaa Codex.
 

Toimeentuloneuvonta

Paljonko voin tienata, kun saan opintotukea? Riittävätkö opintopisteeni tältä vuodelta Kelalle? Mitä teen, jos kesäajan toimeentulo huolestuttaa? Toimeentuloneuvonnassa HYYn asiantuntija neuvoo opiskelijan tukiin liittyvissä kysymyksissä, auttaa löytämään lisätietoa ja tarvittaessa tukee sinua yhteydenotossasi esimerkiksi Kelaan tai sosiaalitoimeen.

Toimeentuloneuvonta Ohjauskulmassa perjantaisin:
25.10. klo 13-15
22.11. klo 11-13

Mikäli et pääse käymään Ohjauskulmassa, voit ottaa yhteyttä HYYn asiantuntijaan sähköpostilla tai puhelimitse. Lisätietoja tästä sekä opiskelijan toimeentulosta HYYn sivuilta.

Opiskeluhyvinvointi

Huolettomat hartiat

Joka tiistai voit taukojumpata UniSportin ohjauksessa klo 13.15-13.30, lue tarkemmin yläpuolelta Huolettomat hartiat -kohdasta. 
 

Teemapäivät

27.9. Fuksiseikkailu

29.10. klo 16-17: Viimeiseen hikipisaraan?

Elämään kuuluu stressiä. On tärkeä kuitenkin opetella tunnistamaan, milloin sitä on liikaa. Tule mukaan Ohjauskulman hyvinvointi-iltapäivään kuuntelemaan ja keskustelemaan psykiatrisen sairaanhoitajan ja sosiaalipsykologin kanssa, miten löytää omat rajat. Löydä ratkaisun avaimet omasta itsestäsi" Tutustu myös Vaativuuden tarinaan.

Tilaisuuteen on ennakkoilmoittautuminen, linkki päivitetään syksyn 2019 aikana. 
 

12.11. klo 11: Rasitusvammojen tunnistaminen, ennaltaehkäisy ja kuntoutus

Opiskelijan tuki- ja liikuntaelimistön kivut, jotka eivät ole syntyneet trauman tai muun selkeän tekijän seurauksena, ovat usein rasitusperäisiä. Rasitusvammat voivat syntyä yksipuolisista opiskeluasennoista, virheellisestä kuormituksesta esimerkiksi liikunnan aikana tai liian suuresta rasituksesta. Rasitusvammojen taustalla on myös usein lihaksiston epätasapainoa. Tule kuulemaan mistä tunnistat rasitusperäisen kivun, miten sitä voi ennaltaehkäistä ja miten siitä voi kuntoutua. Luennon jälkeen on mahdollisuus kysyä ja keskustella aiheesta. Luennoitsija Heidi Riska, vastaava fysioterapeutti, TtM

Tilaisuuteen on ennakkoilmoittautuminen, linkki päivitetään syksyn 2019 aikana. 
 

 3.12. klo 15-17: Jämäkkä vai rajaton?

Ilman jämäkkyyttä olemme muiden ihmisten armoilla ja väsymme helposti. Opettele siis tunnistamaan omat rajasi, sanomaan ei ja huomaat, miten saat lisää voimia. Tule mukaan hyvinvointi-iltapäivään kuuntelemaan opintopsykologin vinkit ja keskustelemaan.

Tilaisuuteen on ennakkoilmoittautuminen, linkki päivitetään syksyn 2019 aikana. 

Uutta vauhtia opintoihin!

Koetko opintojesi etenevän hitaammin kuin haluaisit? Onko tavoitteesi opintojen suhteen ehtinyt jo hämärtyä? Onko sinulla ongelmia ajankäytön hallinnan kanssa? Kaipaatko apua omien vahvuuksien löytämisen ja osaamisen tunnistamisen kanssa?

Jos vastasit yhteen tai useampaan kysymykseen kyllä, Ohjauskulman Uutta vauhtia opintoihin -pienryhmät voivat olla juuri sinua varten! Ryhmien materiaali on suomeksi ja työskentely tapahtuu rennosti kolmekielisesti (suomi, ruotsi, englanti) osallistujien tarpeen mukaan, ellei ryhmän tiedoissa muuta mainita.
 

Ryhmien teemat ja ajankohdat: 

Fiksut tavoitteet: Koetko opintojesi etenevän hitaammin kuin haluaisit? Onko tavoitteesi opintojen suhteen ehtinyt jo hämärtyä? Tule kirkastamaan omaa tavoitettasi ja polkua sen saavuttamiseksi. Työskentelyn tukena käytetään SMART-kriteerejä. 

5.11. klo 9-11, ryhmä on ruotsinkielinen
26.11. klo 9-11

Opinnot osana uraa: Kuulostaako “ura” kaukaiselta ja opinnoista irralliselta ajatukselta? Tuntuuko omien vahvuuksien löytäminen ja osaamisen tunnistaminen hankalalta?  

17.9.2019 klo 9-11 (Ilmoittaudu tästä.)
25.9. 2019 klo 14-16 (Ilmoittaudu tästä.)
30.10.2019 klo 14-16
12.11.2019 klo 9-11

Tavoite mielessä, ajankäyttö hukassa: Tuntuuko ajankäytön hallinta hankalalta vaikka tiedät jo tavoitteesi opintojen suhteen? Kaipaatko apua priorisoinnin kanssa?

18.9.2019 klo 14-16 (Ilmoittaudu tästä.)
24.9.2019 klo 9-11 (Ilmoittaudu tästä.)
22.10.2019 klo 9-11
13.11.2019 klo 14-16
20.11.2019 klo 14-16, ryhmä on ruotsinkielinen

Uutta vauhtia opintoihin: Yhdistelmä ryhmiä Fiksut tavoitteet ja Opinnot osana uraa. Ryhmä tapaa kaksi kertaa. 

20.8. ja 27.8. klo 9-11 (Ilmoittaudu tästä.)
21.8. ja 28.8. klo 14-16 (Ilmoittaudu tästä.)
1.10. ja 8.10. klo 9-11
3.12. ja 10.12. klo 9-11 

Ilmoittautuminen ryhmiin alkaa 5.8.2019. Ryhmiin otetaan max. 15 opiskelijaa ja ryhmä järjestetään, mikäli ilmoittautuneita on vähintään kolme.

Huomaathan, että pienryhmissä ei anneta koulutusohjelma- tai tiedekuntakohtaista opintoneuvontaa. Jos tarvitset apua esim. sen suhteen mitä opintoja sinulta puuttuu, katso oman tiedekuntasi opintoneuvonnan yhteystiedot täältä. 

Pienryhmät järjestetää Urapalvelut ja Ohjausyhteistyön palvelut. 

Walk-in-työnhakuneuvonta

Mietityttääkö työnhaku tai harjoitteluasiat? Kaipaatko käytännön neuvoja työhakemuksesi viilaamiseen?

Yliopiston urapalvelut tarjoaa walk-in-työnhakuneuvontaa työnhaun tueksi. Neuvontaan voit tulla ilman ajanvarausta, jos kaipaat tukea seuraavissa asioissa:

  • CV:n ja työhakemuksen kommentointi
  • tukea työnhakuun liittyviin käytännön kysymyksiin
  • harjoitteluun ja sen rahoitukseen liittyvät kysymykset.

Yhteen tapaamiseen käytettävissä enintään 30 min.

Syyskuussa olemme paikalla:

  • ke 11.9. 12–14
  • ma 16.9. 12–14
  • ke 25.9. 12–14
  • ma 30.9. 12–14

     Tervetuloa!