Ohjauskulma

Valitse koulutusohjelma

Hae koulutusohjelmaa

Kandiohjelmat

Maisteri- ja lisensiaattiohjelmat

Tohtoriohjelmat

Palauta oletusarvoihin

Ohjauskulma sijaitsee Kaisa-talossa Fabianinkadun puoleisten ulko-ovien vieressä (Fabianinkatu 30).

Kulmassa saat matalan kynnyksen ohjausta ja neuvontaa mm. hyvinvointiin, digitaitoihin ja työnhakuun liittyen viikoittaista taukojumppaa unohtamatta. Kevään aikana on tarkoitus järjestää erilaisia teemapäiviä, mutta osa Ohjauskulman toiminnasta on säännöllistä viikoittain toistuvaa ohjausta ja neuvontaa. Lue lisää alta! 

Otamme mielellämme vastaan ideoita, kehitysehdotuksia ja palautetta Ohjauskulman toimintaan liittyen

Ohjauskulman tapahtumien taltioinnit

Digiklinikka

Digiklinikka kuukauden ensimmäisenä maanantaina klo 14-16 ja kolmantena torstaina klo 10-12

ma 6.5. erityisesti ruotsinkielistä neuvontaa tarjolla

Digiklinikka on tarkoitettu kaikille opiskelijoille, jotka kaipaavat lisävarmuutta Helsingin yliopiston digitaalisissa oppimisympäristöissä toimimisessa.

Voit tulla kysymään esim. seuraaviin ympäristöihin liittyvistä asioista:

Halutessasi voit ottaa mukaan oman kannettavan tai tabletin!

Huolettomat hartiat

Unisport järjestää Huolettomat hartiat -taukojumppaa Ohjauskulmassa tiistaisin klo 13.15-13.30. Tervetuloa mukaan! 

Huolettomat hartiat on virkistävä 15 minuutin jumppa, jossa keskitytään selän ja hartioiden seutuun sekä availlaan jumiutuneita lihaksia. Huolettomat Hartiat sopii hyvin aloittelijoille. Et tarvitse liikuntavarusteita.

Opiskeluhyvinvointi

Tiistaisin Ohjauskulmassa järjestetään opiskeluhyvinvoinnin ja opiskelukyvyn edistämiseen liittyviä tapahtumia.

Joka tiistai voit taukojumpata UniSportin ohjauksessa klo 13.15-13.30.

Kerran kuussa pääset seuraamaan Nyyti ry:n ja yhteistyökumppaneiden Facebook Hyvinvointilive -lähetystä myös paikan päällä, tarkista lähetysajankohdat ja aiheet Nyytin sivuilta.

Keväällä 2019 Ohjauskulmassa järjestetään seuraavat teemapäivät (näkyvissä jäljellä olevat teemapäivät), päivien tarkempi ohjelma aikatauluineen julkaistaan myöhemmin:

Torstai 25.4. Opiskelijoiden mielenterveyspäivä

Opiskelijoiden mielenterveyspäivä järjestetään jälleen tänä keväänä. Päivää vietetään torstaina 25.4. ja sen ympärillä kampanjoidaan kahden viikon ajan 15. – 26.4.2019. Tarkoituksena on herättää keskustelua opiskelijoiden mielenterveydestä sekä kutsua kaikki mukaan toimimaan mielen hyvinvoinnin puolesta. Vuoden 2019 kampanja-teemana on stressi. Teemavalinnalla halutaan nostaa esiin stressin tunnistamisen ja siihen vaikuttamisen merkitystä mielenterveydelle.

13-13.15   Ajankäytön hallinta stressin vähentämisessä

13.15-14  Henkilökohtaiset pikasparraukset: istahda hetkeksi nojatuoliin ja keskustele asiantuntijan kanssa omasta stressistäsi ja sen hallinnasta

14-14.15 Rest zone: Tule hetkeksi lepäämään!

14.45-16  Henkilökohtaiset pikasparraukset: istahda hetkeksi nojatuoliin ja keskustele asiantuntijan kanssa omasta stressistäsi ja sen hallinnasta

16-17 Toiminnallisia harjoituksia itsetuntemukseen

17-18.30 Hyvinvoinnin iltakoulun paneeli: #ruuhkakevät – uskalla olla kiireetön. Haittaako kiire ja suorittaminen elämääsi? Voisiko välillä ottaa iisimmin? Kuinka palautua ja jaksaa paremmin ruuhkaisessa opiskeluarjessa

 

Walk-in työnhakuneuvonta

Huom! Walk-in-työnhakuneuvonnan palveluajat muuttuvat 1.4.2019 alkaen.

Työnhakuneuvontaa on tarjolla 1.4. alkaen kerran viikossa klo 12–14.
Huhtikuussa olemme paikalla:

  • ke 3.4. klo 12–14
  • to 18.4. klo 12–14
  • ke 24.4. klo 12–14. Tervetuloa!

Lisäksi Ohjauskulman avajaisviikolla ke 10.4. järjestetään kaikille avoin työnhakuinfo (klo 13–14) ja CV-klinikka (klo 14–16). Lue lisää avajaisviikon ohjelmatiedotteesta. Tervetuloa!
 

Mietityttääkö työnhaku tai harjoitteluasiat? Kaipaatko käytännön neuvoja työhakemuksesi viilaamiseen?

Yliopiston urapalvelut tarjoaa walk-in työnhakuneuvontaa työnhaun tueksi. Neuvontaan voit tulla ilman ajanvarausta, jos kaipaat tukea seuraavissa asioissa:

  • CV:n ja työhakemuksen kommentointi
  • tukea työnhakuun liittyviin käytännön kysymyksiin
  • harjoitteluun ja sen rahoitukseen liittyvät kysymykset.

Yhteen tapaamiseen käytettävissä enintään 30 min.

Uutta vauhtia opintoihin!

Uutta vauhtia opintoihin –klinikka huhtikuussa keskiviikkoisin klo 12.00-14.00

Toukokuussa tulossa Uutta vauhtia opintoihin -pienryhmät keskiviikkoisin klo 14-16, tarkemmat teemat päivitetään lähiaikoina

Koetko opintojesi etenevän hitaammin kuin haluaisit? Tuntuuko, että et etene opinnoissasi kohti tavoitteitasi niin hyvin kuin tahtoisit tai että tavoitteesi ovat hämärtyneet? Oletko palaamassa opintoihin pidemmän tauon jälkeen? Etkö tiedä, kuka sinua voisi auttaa?

Uutta vauhtia opintoihin –klinikka voi olla juuri sinua varten. Klinikalla voit mm.

  • kirkastaa opintoihin liittyviä tavoitteitasi
  • kartoittaa, millaisista askelista polkusi kohti päämäärääsi koostuu
  • selvittää minkälaista neuvontaa, tukea tai apua matkallasi mahdollisesti tarvitset
  • tunnistaa ehkä jotain uutta omasta osaamisestasikin

Keskustelut käydään kahden kesken (voit tulla myös opiskelukaverin kanssa), jonotilanteesta riippuen keskustelun kesto on 15-30min. Sinun ei tarvitse etukäteen varata aikaa. 

Huomaa, että klinikalla ei anneta koulutusohjelma- tai tiedekuntakohtaista opintoneuvontaa. Jos tarvitset apua esim. sen suhteen mitä opintoja sinulta puuttuu, katso oman tiedekuntasi opintoneuvonnan yhteystiedot täältä.

Klinikan vetäjät ovat opintoneuvonnan suunnittelijoita, joilla on opinto-ohjaajan koulutus.

HYYn oikeusturvaklinikka

Mietityttävätkö oikeutesi yliopistolla tai oletko kokenut epäkohtia opintojen suorittamisessa? Onko opintojesi edistymiselle muodostunut kohtuuttomia esteitä tai oletko kokenut arvostelun epäoikeudenmukaiseksi?

Oikeusturvaklinikassa saat HYYn asiantuntijalta neuvoja opintoihin liittyvissä oikeusturva-asioissa. Oikeusturvaklinikoita järjestetään Ohjauskulmassa perjantaisin seuraavan aikataulun mukaan:

8.2. klo 11–13
8.3. klo 11–13
3.5. klo 11–13
17.5. klo 11–13

Kannattaa tarkistaa, löydätkö kysymykseesi nopean vastauksen HYYn uudesta oikeusturvaoppaasta. Oppaaseen on koottu yleisimpiä Helsingin yliopiston opiskelijoiden opinnoissaan kohtaamia ongelmia ja niiden ratkaisuja. Voit tutustua oppaaseen netissä tai hakea oikeusturvaklinikalta tai HYYn palvelutoimistolta mukaasi painetun kappaleen!

Oikeusturvaneuvontaa saat myös sähköpostitse tai puhelimitse HYYn oikeusturvaneuvonnasta vastaavalta asiantuntijalta. Muissa kuin opintoihin liittyvissä asioissa HYYn jäsenet ovat oikeutettuja maksuttomaan oikeusapuun, jota tarjoaa Pykälän oikeusapuvaliokunta. Ruotsinkielistä oikeusapua tarjoaa Codex.

HYYn toimeentuloneuvonta

Paljonko voin tienata, kun saan opintotukea? Riittävätkö opintopisteeni tältä vuodelta Kelalle? Mitä teen, jos kesäajan toimeentulo huolestuttaa? Toimeentuloneuvonnassa HYYn asiantuntija neuvoo opiskelijan tukiin liittyvissä kysymyksissä, auttaa löytämään lisätietoa ja tarvittaessa tukee sinua yhteydenotossasi esimerkiksi Kelaan tai sosiaalitoimeen.

Toimeentuloneuvonta Ohjauskulmassa perjantaisin klo 13-15:

15.2.
1.3. 
8.3. PERUTTU
15.3.
3.5.
24.5. 
7.6.

Mikäli et pääse käymään Ohjauskulmassa, voit ottaa yhteyttä HYYn asiantuntijaan sähköpostilla tai puhelimitse. Lisätietoja tästä sekä opiskelijan toimeentulosta HYYn sivuilta.