Ohjauskulma

Valitse koulutusohjelma

Hae koulutusohjelmaa

Kandiohjelmat

Maisteri- ja lisensiaattiohjelmat

Tohtoriohjelmat

Reset

Ohjauskulma sijaitsee Kaisa-talossa 3. kerroksessa (Fabianinkatu 30).

Ohjauskulmassa järjestetään opintojen sujumiseen ja hyvinvointiin liittyvää erilaista matalan kynnyksen toimintaa. Tervetuloa mukaan kysymään, ihmettelemään ja oppimaan jotain uutta! Kaikille avoimista tilaisuuksista, klinikoista ja pienryhmistä voit lukea tästä ohjeesta. Ohjauskulmassa järjestetään myös jonkin verran tietylle opiskelijaryhmälle suunnattua toimintaa, esimerkiksi vaihtoon lähdössä oleville tai tietyn koulutusohjelman opiskelijoille. Näistä tilaisuuksista lähetetään kutsu suoraan kohderyhmälle. 

Silloin kun Ohjauskulmassa ei ole järjestettyä toimintaa, olet tervetullut lukemaan, lepäämään tai tapaamaan muita opiskelijoita! 

Ohjauskulmassa noudatetaan turvallisen tilan periaatteita. 

Otamme mielellämme vastaan ideoita, kehitysehdotuksia ja palautetta Ohjauskulman toimintaan liittyen

Ohjauskulman tapahtumien taltioinnit

Digiklinikka

HUOM! Syksyn 2019 osalta tarkat päivämäärät päivitetään elokuun alkuun mennessä. 

Digiklinikka kuukauden ensimmäisenä maanantaina klo 14-16 ja kolmantena torstaina klo 10-12.

Digiklinikka on tarkoitettu kaikille opiskelijoille, jotka kaipaavat lisävarmuutta Helsingin yliopiston digitaalisissa oppimisympäristöissä toimimisessa.

Voit tulla kysymään esim. seuraaviin ympäristöihin liittyvistä asioista:

Halutessasi voit ottaa mukaan oman kannettavan tai tabletin!

Huolettomat hartiat

Unisport järjestää Huolettomat hartiat -taukojumppaa Ohjauskulmassa tiistaisin klo 13.15-13.30

Huolettomat hartiat on virkistävä 15 minuutin jumppa, jossa keskitytään selän ja hartioiden seutuun sekä availlaan jumiutuneita lihaksia. Pidä pieni tauko opiskeluissa ja tule mukaan jumppaamaan! Huolettomat Hartiat sopii kaikille riippumatta liikuntataustasta. Et tarvitse liikuntavarusteita, tule sellaisena kuin olet. 

HYYn neuvonta

Asunnonhakuneuvonta

HYYn asunnonhakuneuvonta Ohjauskulmassa 30.8. 11-13

Onko asunto vielä hukassa? Tule kuulemaan, miten ja mistä opiskelijan kannattaa Helsingissä hakea asuntoa! Lisäksi kerromme vinkkejä yleisen asumistuen hakemiseen. Lue lisää: https://hyy.helsinki.fi/fi/opiskelijalle/asunnonhakuopas

Oikeusturvaklinikka

Mietityttävätkö oikeutesi yliopistolla tai oletko kokenut epäkohtia opintojen suorittamisessa? Onko opintojesi edistymiselle muodostunut kohtuuttomia esteitä tai oletko kokenut arvostelun epäoikeudenmukaiseksi?

Oikeusturvaklinikassa saat HYYn asiantuntijalta neuvoja opintoihin liittyvissä oikeusturva-asioissa. Oikeusturvaklinikoita järjestetään Ohjauskulmassa perjantaisin seuraavan aikataulun mukaan:

6.9. klo 11-13
25.10. klo 11-13
22.11. klo 13-15
13.12. klo 11-13

Kannattaa tarkistaa, löydätkö kysymykseesi nopean vastauksen HYYn uudesta oikeusturvaoppaasta. Oppaaseen on koottu yleisimpiä Helsingin yliopiston opiskelijoiden opinnoissaan kohtaamia ongelmia ja niiden ratkaisuja. Voit tutustua oppaaseen netissä tai hakea oikeusturvaklinikalta tai HYYn palvelutoimistolta mukaasi painetun kappaleen!

Oikeusturvaneuvontaa saat myös sähköpostitse tai puhelimitse HYYn oikeusturvaneuvonnasta vastaavalta asiantuntijalta. Muissa kuin opintoihin liittyvissä asioissa HYYn jäsenet ovat oikeutettuja maksuttomaan oikeusapuun, jota tarjoaa Pykälän oikeusapuvaliokunta. Ruotsinkielistä oikeusapua tarjoaa Codex.
 

Toimeentuloneuvonta

Paljonko voin tienata, kun saan opintotukea? Riittävätkö opintopisteeni tältä vuodelta Kelalle? Mitä teen, jos kesäajan toimeentulo huolestuttaa? Toimeentuloneuvonnassa HYYn asiantuntija neuvoo opiskelijan tukiin liittyvissä kysymyksissä, auttaa löytämään lisätietoa ja tarvittaessa tukee sinua yhteydenotossasi esimerkiksi Kelaan tai sosiaalitoimeen.

Toimeentuloneuvonta Ohjauskulmassa perjantaisin:
6.9. klo 13-15
25.10. klo 13-15
22.11. klo 11-13

Mikäli et pääse käymään Ohjauskulmassa, voit ottaa yhteyttä HYYn asiantuntijaan sähköpostilla tai puhelimitse. Lisätietoja tästä sekä opiskelijan toimeentulosta HYYn sivuilta.

Opiskeluhyvinvointi

Joka tiistai voit taukojumpata UniSportin ohjauksessa klo 13.15-13.30, lue tarkemmin yläpuolelta Huolettomat hartiat -kohdasta. 

Kerran kuussa pääset seuraamaan Nyyti ry:n ja yhteistyökumppaneiden Facebook Hyvinvointilive -lähetystä myös paikan päällä, tarkista lähetysajankohdat ja aiheet Nyytin sivuilta.

Syksyllä 2019 Ohjauskulmassa järjestetään seuraavat teemapäivät (päivien tarkempi ohjelma aikatauluineen julkaistaan myöhemmin):

27.9. Fuksiseikkailu

29.10.

3.12.

Uutta vauhtia opintoihin!

Uutta vauhtia opintoihin –pienryhmien tarkemmat ajankohdat ja ilmoittautumislinkit päivitetään kesän 2019 aikana. 

Koetko opintojesi etenevän hitaammin kuin haluaisit? Onko tavoitteesi opintojen suhteen ehtinyt jo hämärtyä? Onko sinulla ongelmia ajankäytön hallinnan kanssa? Kaipaatko apua omien vahvuuksien löytämisen ja osaamisen tunnistamisen kanssa?

Jos vastasit yhteen tai useampaan kysymykseen kyllä, Ohjauskulman Uutta vauhtia opintoihin -pienryhmät voivat olla juuri sinua varten! Katso alta tarkemmin teemat ja ajankohdat ja ilmoittaudu mukaan.

Syksyn 2019 päivämäärät päivitetään tähän kesän aikana. 

Ryhmiin otetaan max. 12 opiskelijaa ja ryhmä järjestetään, mikäli ilmoittautuneita on vähintään kolme.

Huomaathan, että pienryhmissä ei anneta koulutusohjelma- tai tiedekuntakohtaista opintoneuvontaa. Jos tarvitset apua esim. sen suhteen mitä opintoja sinulta puuttuu, katso oman tiedekuntasi opintoneuvonnan yhteystiedot täältä. 

Pienryhmät järjestetää Urapalvelut ja Opiskelijaneuvonta. 

Walk-in-työnhakuneuvonta

Mietityttääkö työnhaku tai harjoitteluasiat? Kaipaatko käytännön neuvoja työhakemuksesi viilaamiseen?

Yliopiston urapalvelut tarjoaa walk-in-työnhakuneuvontaa työnhaun tueksi. Neuvontaan voit tulla ilman ajanvarausta, jos kaipaat tukea seuraavissa asioissa:

  • CV:n ja työhakemuksen kommentointi
  • tukea työnhakuun liittyviin käytännön kysymyksiin
  • harjoitteluun ja sen rahoitukseen liittyvät kysymykset.

Yhteen tapaamiseen käytettävissä enintään 30 min.

Huom! Walk-in-työnhakuneuvonnan palveluajat muuttuivat 1.4.2019. Kesäkuussa olemme paikalla:

  • ke 5.6. 12–14
  • to 13.6. 12–14
  • ke 19.6. 12–14
  • ke 26.6. 12–14

     Tervetuloa!