Opettajatuutori auttaa kieliopinnoissa

Kielen opiskeleminen, itselle sopivan kurssin löytäminen tai itsenäisen opiskelun aloittaminen voi joskus tuntua hankalalta. Jos kieliopintoihin tai omaan kielitaitoon liittyy epätietoisuutta tai huolia, kannattaa hakeutua Kielikeskuksen opettajatuutorin juttusille. Tuutorointia on saatavana ruotsin, finskan, englannin, saksan, venäjän, espanjan, italian ja ranskan opintoihin.

Opettajatuutorit ovat Kielikeskuksen opettajia, jotka ovat tavattavissa lukukausien aikana kerran viikossa ilman ajanvarausta. Tuutoreilla on vastaanotto omassa työhuoneessaan Kielikeskuksessa. Tuutoreilta voit kysyä muun muassa kielikursseista, oppimateriaaleista, opiskelutekniikoista, kieliopista ja itseopiskelukursseista. Tuutorointi on kaikkien yliopistolaisten käytettävissä, ja sitä suositellaan erityisesti omatoimisesti kieliä opiskeleville.

Opettajatuutorin vastaanotolle voi tulla niin opiskelija kuin henkilökuntaankin kuuluva, Kielikeskuksen kurssia suorittava tai muuten kielitaitoaan kehittävä. Vääriä asiakkaita ei ole.

Opettajatuutorin kanssa voit käsitellä kieleen liittyviä kysymyksiä laidasta laitaan. Tuutorointiin hakeutuvaa voi askarruttaa esimerkiksi, mitä tietyllä kurssilla tehdään tai miten opiskelu onnistuu vaikkapa saksankielisessä maassa. Joku on palannut opintojen pariin pitkän tauon jälkeen, ja toista mietityttää oma epävarmuus kielen puhujana. Tuutorointitapaamisissa käydään läpi kirjoitettuja tekstejä, ohjataan erilaisten verkkomateriaalien valinnassa sekä annetaan kurssitarjontaan liittyvää neuvontaa. Opettajatuutorit myös arvioivat kielen taitotasoja ja auttavat itsearvioinnin kehittämisessä.

Kielen oppimiseen voi liittyä myös pelkoa tai kielteisiä kokemuksia aiemmasta oppimishistoriasta. Kielipelkoa, oppimisvaikeuksia tai jännittämistä kokevan kannattaa tulla tapaamaan tuutoria tai lähettää sähköpostia. Kieliopintojen suorittamisen pitää tuntua turvalliselta. Opettajatuutori pyrkii löytämään sellaisen ratkaisun, että tutkintoon kuuluvat kieli- ja viestintäopinnot voidaan suorittaa.

Tavoitat opettajatuutorin

  • sähköpostitse: etunimi.sukunimi(at)helsinki.fi
  • vastaanottoaikana opettajan huoneesta

Opettajatuutorit ovat syyslukukaudella 2017 tavattavissa 21.8.–1.12. (ei tentti- ja lukuviikolla 23.10.–29.10.2017).

Kieli Aika Opettajatuutori
Englanti Huom! Alkaa 31.8.2017
to klo 13–14
Leena Karlsson
Espanja ti klo 13–14 Katri Palmujoki
Finska ti klo 15–16 Hanna Vänskä
Italia Huom! Ajalla 29.9.1.12.2017
pe klo 12–13
Ciro Imperato
Ranska Huom! Elokuussa tuutorointi poikkeuksellisesti to 24.8. ja to 31.8. klo 1516.
ke klo 12–13
Suvi Punkkinen
Ruotsi I & II periodi: ti klo 14–15
III periodi: ke klo 10–11
IV periodi: ke klo 14–15
Carola Rewell-Heikkinen
Saksa ti klo 12–13 Christian Niedling
Venäjä ke klo 15–16 Marjatta Alestalo