Kielikeskuksen opettajatuutori auttaa kieliopinnoissa

Valitse koulutusohjelma

Hae koulutusohjelmaa

Kandiohjelmat

Maisteri- ja lisensiaattiohjelmat

Palauta oletusarvoihin

Kielen opiskeleminen, itselle sopivan kurssin löytäminen tai itsenäisen opiskelun aloittaminen voi joskus tuntua hankalalta. Tuutorointia on saatavana ruotsin, finskan, englannin, saksan, venäjän, espanjan, italian ja ranskan opintoihin. Opettajatuutorit ovat Kielikeskuksen opettajia, jotka ovat tavattavissa lukukausien aikana kerran viikossa ilman ajanvarausta. Tuutoreilta voit kysyä muun muassa kielikursseista, oppimateriaaleista, opiskelutekniikoista, kieliopista ja itseopiskelukursseista. Tuutorointia suositellaan erityisesti omatoimisesti kieliä opiskeleville.

Opettajatuutorin kanssa voit käsitellä kieleen liittyviä kysymyksiä laidasta laitaan. Tuutorointiin hakeutuvaa voi askarruttaa esimerkiksi, mitä tietyllä kurssilla tehdään tai miten opiskelu onnistuu vaikkapa saksankielisessä maassa. Joku on palannut opintojen pariin pitkän tauon jälkeen, ja toista mietityttää oma epävarmuus kielen puhujana. Tuutorointitapaamisissa käydään läpi kirjoitettuja tekstejä, ohjataan erilaisten verkkomateriaalien valinnassa sekä annetaan kurssitarjontaan liittyvää neuvontaa. Opettajatuutorit myös arvioivat kielen taitotasoja ja auttavat itsearvioinnin kehittämisessä.

Kielen oppimiseen voi liittyä myös pelkoa tai kielteisiä kokemuksia. Kielipelkoa, oppimisvaikeuksia tai jännittämistä kokevan kannattaa tulla tapaamaan tuutoria tai lähettää sähköpostia. Kieliopintojen suorittamisen pitää tuntua turvalliselta. Opettajatuutori pyrkii löytämään sellaisen ratkaisun, että tutkintoon kuuluvat kieli- ja viestintäopinnot voidaan suorittaa.

Opettajatuutoreiden vastaanotot

Tavoitat opettajatuutorin joko sähköpostitse tai vastaanottoaikana opettajan huoneesta. Opettajatuutorit ovat syyslukukaudella 2018 tavattavissa 20.8.–30.11. (ei tentti- ja lukuviikolla 20. – 26.10.2018).

 

KIELI
AIKA JA PAIKKA
OPETTAJATUUTORI
Englanti to klo 13–14
Fabianinkatu 26, 1. kerros, huone 110 
Leena Karlsson
Espanja ke klo 12–14
Vuorikatu 5, 5. kerros, huone 523
Katri Palmujoki
Finska

Vastaanotto sopimuksen mukaan.

Vuorikatu 5, 4. kerros, huone 418

Hanna Vänskä
Italia Huom! Alkaa 21.9.2018

pe klo 14-15
Vuorikatu 5, C2-kerros, huone C323

Ciro Imperato
Ranska ti klo 14-15
Vuorikatu 5, C3-kerros, huone C335
Suvi Punkkinen
Ruotsi ti 10-11
Vuorikatu 5, 4. kerros, huone 421
Carola Rewell-Heikkinen
Saksa ti klo 12–13
Vuorikatu 5, C2-kerros, huone C233
Christian Niedling
Venäjä ke klo 15–16
Vuorikatu 5, C2-kerros, huone C236
Marjatta Alestalo