Mistä löydän opintotarjonnan?

Valitsemalla koulutusohjelman saat näkyviin yleisten ohjeiden lisäksi koulutusohjelman mahdolliset omat sisällöt. Avointa yliopistoa koskevissa ohjeissa koulutusohjelmaa ei tarvitse valita.

Tältä sivulta löydät kootusti tietoa, mistä sinun kannattaa etsiä kursseja eri vaiheissa opintojasi. Jos et vielä tunne yliopisto-opiskelun termejä, saat apua uuden opiskelijan sanastosta

Haluan selailla nyt tarjolla olevaa opetusta

Jos haluat tutustua tällä hetkellä tarjolla olevaan opetukseen, aloita seuraavilta sivuilta:

Tiedän jo, mitä aion suorittaa ja haluan katsella kurssin tietoja ja ilmoittautua

Jokaisen kurssin perustiedot ja opettajan sille lisäämän sisällön löydät kurssisivulta. Kurssisivun tietojen katselu ei vaadi kirjautumista tai ilmoittautumista. Osa opettajan kurssisivulle lisäämästä sisällöstä voi kuitenkin olla rajattu vain kurssin osallistujille. Kurssisivulta pääset tarkastelemaan myös, minkä opintojaksojen suoritukseksi kyseinen kurssi sopii. Tarkistathan kurssisivujen tiedot aina ennen ilmoittautumista, sillä opettajat voivat päivittää niitä myös sivujen julkaisun jälkeen. 

Kun tiedät, minkä kurssin haluat suorittaa, lisää kurssi opintosuunnitelmaasi ja ilmoittaudu Sisussa. Ohjeet ilmoittautumiseen löydät tarvittaessa sivulta Miten ilmoittaudun kursseille ja tentteihin?

Löydät kurssisivut Opiskelu-palvelun kurssihaun avulla ja Sisusta. Ilmoittautumisen jälkeen löydät linkin kurssisivulle myös Opiskelu-palvelun kalenterista, kun kirjaudut sisään.   

Haluan tietää, mitä opetusta koulutusohjelmassani on ensi lukuvuonna

Opetusohjelmat julkaistaan kahdessa osassa: alustava opetusohjelma maaliskuussa ja varsinainen opetusohjelma pääsääntöisesti kesäkuussa.

Alustava opetusohjelma

  • Julkaistaan maaliskuussa.
  • Koulutusohjelmien alustavat opetusohjelmat julkaistaan tämän sivun lopussa. Saat näkyviin koulutusohjelmasi alustavan opetusohjelman, kun valitset ohjelmasi sivun ylälaidan valikosta.
  • Kielikeskuksen alustavat opetusohjelmat julkaistaan sivulla Kielikeskuksen kieli- ja opetustarjonta.
  • Avoimena yliopisto-opetuksena järjestettävät kurssit löydät koulutusohjelmien ja Kielikeskuksen alustavista opetusohjelmista. 
  • Alustavasta opetusohjelmasta näet:
    • mitä opintojaksoja on mahdollista suorittaa tulevan lukuvuoden aikana ja missä opetusperiodissa
    • miten kurssit toteutetaan ja millaisia vaihtoehtoja niiden suorittamiseen on (lisätietoa löydät sivulta Millä tavoin opintoja suoritetaan?)
    • minkä kielisinä kurssit järjestetään
    • mitkä kursseista ovat osa avointa yliopisto-opetusta sekä mitkä niistä ovat tutkinto-opiskelijoille maksuttomia ja mitkä normaalihintaisia
    • mitkä kurssit ovat avoinna myös vaihto-opiskelijoille

Varsinainen opetusohjelma

Etsin avoimina yliopisto-opintoina tarjolla olevaa opetusta

Avoimena yliopisto-opetuksena tarjottavasta opetuksesta löydät tietoa avoimen yliopiston verkkosivuilta sekä kurssihausta Sivuilta löydät muun muassa käynnissä olevan lukuvuoden opinnot koulutusohjelmittain, ennakkotietoa tulevista opinnoista sekä tietoa opintoihin ilmoittautumisesta ja opintomaksuista.

Opiskelu-palvelun kurssihaussa saat näkyviin avoimina yliopisto-opintoina järjestettävät kurssit valitsemalla kohderyhmävalikosta vaihtoehdon "Kaikille avoimet opinnot". Seuraavan lukuvuoden opetus näkyy kurssihaussa pääsääntöisesti heinäkuusta lähtien ja kesäopetus maaliskuusta lähtien.

Löydät avoimina yliopisto-opintoina järjestettävät kurssit myös koulutusohjelmien ja Kielikeskuksen opetusohjelmista. Näistä löydät tietoa edellisestä kappaleesta.  

Etsin vaihto-opiskelijoille tarjolla olevaa opetusta

Opiskelu-palvelun kurssihaussa saat näkyviin vaihto-opiskelijoille sopivat opinnot rajaamalla hakutuloksia kohderyhmävalikosta. Tulevan lukuvuoden opetus näkyy kurssihaussa pääsääntöisesti kesäkuun lopusta lähtien.

Ennen varsinaisen opetusohjelman julkaisua voit tarkastella vaihto-opiskelijoille sopivia opintoja koulutusohjelmien ja Kielikeskuksen alustavista opetusohjelmista, jotka julkaistaan maaliskuussa. Löydät koulutusohjelmien alustavat opetusohjelmat tämän sivun lopusta ja Kielikeskuksen sivulta Kielikeskuksen kieli- ja opetustarjonta.

Lisäksi löydät tämän sivun englanninkielisestä versiosta kootusti tietoa eri koulutusohjelmien tarjoamasta opetuksesta vaihto-opiskelijoille.