Opiskeluoikeuden vaikutus työttömyysetuuteen

Valitsemalla koulutusohjelman saat näkyviin yleisten ohjeiden lisäksi koulutusohjelman mahdolliset omat sisällöt. Avointa yliopistoa koskevissa ohjeissa koulutusohjelmaa ei tarvitse valita.

Sinulla on mahdollisuus työttömyysetuuteen, kun olet todistettavasti päättänyt opintosi yliopistossa. Lähtökohtaisesti tämä tarkoittaa, että olet suorittanut tutkinnon tai luopunut opinto-oikeudestasi.

Työnhakijaa ei katsota päätoimiseksi opiskelijaksi, jos opinnot voi osoittaa sivutoimisiksi riittävällä opintojen aikaisella työssäololla tai yritystoiminnan harjoittamisella.

Opin­to­jen päät­ty­mi­nen

Ellei muuhun arvioon ole aihetta, olet todistettavasti päättänyt opintosi TE-toimistojen näkökulmasta, jos:

  • olet valmistunut opinnoistasi
  • olet luopunut opinto-oikeudestasi yliopistossa
  • olet menettänyt opinto-oikeutesi tai se on peruutettu
  • opintosi ovat olleet keskeytyneenä vähintään vuoden: eli sinulla ei ole opintosuorituksia viimeisimmän vuoden ajalta etkä ole osallistunut opetukseen. Keskeytymisen syyllä ei ole merkitystä eikä myöskään sillä, oletko ilmoittautunut läsnä- vai poissaolevaksi.

Lisätietoja työttömyysetuuksista saat TE-toimistoista.

Opiskelijaneuvonnasta saat tarvittaessa opiskelutodistuksen ja opintosuoritusotteen TE-toimistoon toimitettavaksi. Läsnäolevana opiskelijana saat sähköisesti varmennetun opiskelutodistuksen ja opintosuoritusotteen suoraan Sisusta. Alla tarkemmat ohjeet opiskelutodistuksen ja opintosuoritusotteen tilaamiseen: