Oppimistilat

Valitse koulutusohjelma

Hae koulutusohjelmaa

Kandiohjelmat

Maisteri- ja lisensiaattiohjelmat

Tohtoriohjelmat

Reset

Voit hyödyntää opiskelussasi yliopiston erilaisia oppimisympäristöjä ja -tiloja. Tästä ohjeesta löydät tietoa oppimistiloista kuten kirjastoista ja oppimiskeskuksista, erilaisista digitaalisista oppimisympäristöistä puolestaan löydät tietoa täältä

Oppimiskeskukset

Keskustakampuksella on kaksi itsenäiseen työskentelyyn tarkoitettua oppimiskeskusta; Aleksandria ja Minerva. Molemmissa keskuksissa on tilaa sekä itsenäiselle opiskelulle että ryhmätyölle. Aleksandriassa on lisäksi yli 300 tietokonetta, joista osa on varattu pikakäyttöön. Oppimiskeskus Aleksandria on käytettävissäsi lähes ympäri vuorokauden ja aukioloaikojen ulkopuolella pääset sisälle yökäyttöavaimella. Avainta voivat hakea kaikki Helsingin yliopiston läsnäolevat opiskelijat. Yökäyttöavainta ei myönnetä Avoimen yliopiston opiskelijoille eikä muiden yliopistojen opiskelijoille.

Aleksandriasta, Minervasta ja Kaisa-talon kirjastosta löydät myös lainattavia gradukärryjä, jotka on tarkoitettu HY:n opiskelijoiden käyttöön. Kärryissä voi kätevästi säilyttää ja siirrellä tarvitsemiansa työskentelyvälineitä. Lisätietoa gradukärryistä.

Aleksandrian tietotekniikkatilojen varustelu

Tiloissa on työasemien ja tulostusmahdollisuuden ohella opetus- ja ryhmätyötiloja, kopiokoneita, kolme skanneria ja työpisteitä omien kannettavien käyttäjille. Lisäksi osaan koneita on asennettu joukko erikoisohjelmistoja esimerkiksi kuvankäsittelyä ja taittoa varten.

Helsingin yliopiston kirjasto

Jokaisella kampuksella on oma kampuskirjastonsa, joihin on koottu kyseisen kampuksen koulutusohjelmiin liittyvää kirjallisuutta. Kirjastoissa on rauhallista työskentelytilaa ja osassa voit myös varata ryhmätyötiloja käyttöösi. Lisää tietoa kirjastosta löydät tästä ohjeesta. Käy myös Helsingin yliopiston kirjaston omilla verkkosivuilla.

Kampuskirjastot

• Keskustakampus: Helsingin yliopiston pääkirjasto, Kaisa-talo, Fabianinkatu 30

• Kumpula: Kumpulan kampuskirjasto, Gustaf Hällströmin katu 2

• Meilahti: Meilahden kampuskirjasto Terkko, Haartmaninkatu 4

• Viikki: Viikin kampuskirjasto, Viikinkaari 11 a

Kirjaston toimipisteet ja oppimiskeskukset ovat pääsääntöisesti esteettömiä. Tarkista aukioloajat kirjaston verkkosivuilta ja tutustu toimipisteiden tiloihin ja palveluihin kerroskarttojen avulla.

Tutustu myös Kansalliskirjastoon, joka on Suomen vanhin ja laajin tieteellinen kirjasto sekä osa Helsingin yliopistoa.

Kuinka löytää oman alasi tieteellisiä artikkeleita ja kirjallisuutta? LibraryGuides-järjestelmästä löydät tieteenalakohtaiset lähteet. 

Tiedekulma

Keskustakampuksella sijaitseva Tiedekulma on tapahtumatila ja kaikille avoin kohtaamispaikka. Yliopistonkadulla, aivan keskustakampuksen ytimessä sijaitsevassa Tiedekulmassa olet huipputieteen äärellä. Tiedekulma tarjoaa tapahtumia, ohjelmaa ja tiloja sekä yksin että yhdessä työskentelyyn.

Työskentelytiloja on kolmessa kerroksessa ja ne toimivat toimivat "first come first served" -periaatteella. Katutasosta löydät Tiedekulma Stagen, jossa asiantuntijat, tutkijat, vaikuttajat ja yleisö kohtaavat ajankohtaisten aiheiden äärellä. Samasta tilasta löydät Tiedekulma Cafen, josta saat juomat, lounaan ja kokoustarjoilut. 

Kielikeskuksen opetustilat

Opetustiloja on avattu opiskelijoiden omatoimista työskentelyä varten opetuksesta vapaana olevina aikoina. 

Tietotekniikan työskentelytilat

Tietotekniikkakeskus tarjoaa tietokoneilla varustettuja työtiloja kaikille yliopistolaisille keskustakampuksella, Kumpulassa ja Viikissä. Tarjolla on suuria yleistiloja, luokkia sekä yksittäisiä pikatyöpisteitä. Useimmissa tiloissa on tulostusmahdollisuus.

Tietoteknikkatilojen yökäyttömahdollisuudesta löydät lisätietoja Flammasta. Ohjeet yökäyttöavaimen hakemiseen Helpdeskin ohjesivustolla.