Orientaatio ja tuutorointi (hum)

Taiteiden tutkimuksen kandiohjelma
Kielten kandiohjelma
Kotimaisten kielten ja kirjallisuuksien kandiohjelma
Kulttuurien tutkimuksen kandiohjelma
Filosofian kandiohjelma
Historian kandiohjelma
Kielten maisteriohjelma
Suomen kielen ja suomalais-ugrilaisten kielten ja kulttuurien maisteriohjelma
Kulttuuriperinnön maisteriohjelma
Alue- ja kulttuurintutkimuksen maisteriohjelma
Sukupuolentutkimuksen maisteriohjelma
Historian maisteriohjelma
Taiteiden tutkimuksen maisteriohjelma
Kirjallisuudentutkimuksen maisteriohjelma
Pohjoismaisten kielten ja kirjallisuuksien maisteriohjelma
Kääntämisen ja tulkkauksen maisteriohjelma
Kulttuurin ja kommunikaation maisteriohjelma
Venäjän tutkimuksen maisteriohjelma
Kulttuurienvälisen vuorovaikutuksen maisteriohjelma

Onneksi olkoon opiskelupaikasta, humanistifuksi! Pääsi varmasti pursuaa kysymyksiä, mutta ole huoleti, kaikki selviää kyllä. Tältä sivulta näet mihin ja milloin sinun pitää ensimmäisinä päivinä tulla ja kuka sinua täällä on vastassa.

Kandidaatin tutkinnon aloittavana opiskelijana opintosi käynnistyvät viikolla 35 opintojaksolla Orientoivat opinnot, joka on pakollinen osa opintoja. Opintojakson aikana tutustut koulutusohjelmaasi, opetus- ja opiskelukäytäntöihin, yliopisto-opiskeluun sekä opiskeluympäristöihin oppiaineesi tuutorin tai tuutorien johdolla.

Maisterin tutkinnon aloittavana opiskelijana opintosi käynnistyvät niin ikään orientaatiolla viikolla 35 tuutorien johdolla. Maisterivaiheen fukseille orientaatio ei ole pakollinen, mutta osallistuminen on erittäin suositeltavaa.

Tuutori on vanhempi opiskelijakollegasi, joka johdattaa sinut yliopistoelämän saloihin. Tuutorin puoleen voit kääntyä, kun jokin asia yliopistossa askarruttaa – hän osaa vähintään ohjata sinut kysymään asiaa oikeasta paikasta.

Opintojakso on myös erinomainen tilaisuus tutustua muihin uusiin ja miksei vanhempiinkin opiskelijoihin. Nauti siis siitä! Tärkeintä ei ole, että ymmärrät kaiken opiskeluun liittyvän byrokratian ensimmäisen viikon perjantaina. Asiat selviävät kyllä. Tärkeintä on, että tutustut kanssaopiskelijoihisi ja saat hyvän startin opiskelijaelämällesi.

Orientaatioviikon aikatauluja kandifukseille

Alla mainittujen yhteisten tilaisuuksien lisäksi tuutorit järjestävät orientaatioviikolla päivä- ja iltaohjelmaa, joten viikko kannattaa pitää mahdollisimman vapaana.

Maanantai 28.8. Ensimmäinen tapaaminen tuutorien johdolla. Useimmissa oppiaineissa tapaaminen alkaa klo 10. Tuutorit lähettävät sinulle tarkempaa tietoa tuutoritapaamisista sähköpostitse elokuun puolenvälin jälkeen. Jos et saa sähköpostia, ota yhteyttä suoraan opiskelijatuutoriisi – löydät hänen yhteystietonsa kohdasta Humanistisen tiedekunnan kandivaiheen tuutorit syksyllä 2017. Tuutoriryhmän tapaamiset jatkuvat syyslukukauden ensimmäisten viikkojen ajan; tarkka aikataulu vaihtelee opintosuunnittain.

Tiistai 29.8. on tiedekunnan uusien opiskelijoiden yhteinen päivä, jolloin tiedekunta järjestää yhteistä ohjelmaa päärakennuksen suuressa juhlasalissa (Fabianinkatu 33 / Unioninkatu 34) klo 10.15–12. Rehtori vastaanottaa humanistisen tiedekunnan uudet opiskelijat päärakennuksen suuressa juhlasalissa klo 14.00. Tämä on harvinainen tilaisuus nähdä yliopiston rehtori käden mitan päästä!

Keskiviikkona 30.8. Orientoivat opinnot jatkuvat tieto- ja viestintätekniikkapalvelut (tvt) -infolla klo 10-12. Infossa esitellään opiskelun kannalta keskeiset Helsingin yliopiston atk-ympäristön palvelut. Tvt-info suomeksi Porthanian salissa PI (Yliopistonkatu 3), ruotsiksi saman rakennuksen salissa PIII.

Torstaina 31.8. orientoivien opintojen jakso jatkuu pääaineesi, opiskelijatuutoreiden, hops-ohjaajien ja koulutusohjelmien järjestämällä ohjelmalla.

Perjantaina 1.9. orientoivien opintojen jakso jatkuu pääaineesi, opiskelijatuutoreiden, hops-ohjaajien ja koulutusohjelmien järjestämällä ohjelmalla.

Huom: Valitse yläreunan valikosta oma koulutusohjelmasi nähdäksesi lisää!

Humanistisen tiedekunnan kandiohjelmien tuutorit syksyllä 2017

Tiedot julkaistaan viimeistään elokuussa 2017.

Orientaatioviikon aikatauluja maisterintutkinnon aloittaville

Maanantai 28.8. klo 12-14: Tuutorit ottavat vastaan uudet opiskelijat (Metsätalo, Unioninkatu 40, sali 6, 3. krs) 

Tiistai 29.8. klo 16-18: Humanistisen tiedekunnan infotilaisuus FM-tutkinnon suorittamisen aloittaville (Päärakennus, auditorio XIV, Fabianinkatu 33, sisäänkäynti Senaatintorin puolelta.

Keskiviikko 30.8. klo 10-12: Tvt-info yhdessä kandifuksien kanssa. Infossa esitellään opiskelun kannalta keskeiset Helsingin yliopiston atk-ympäristön palvelut. Suomeksi Porthanian salissa PI (Yliopistonkatu 3), ruotsiksi saman rakennuksen salissa PIII.

Torstai 31.8. klo 10-12: Tuutorien tukiklinikka digiapua tarvitseville (Metsätalo, Unioninkatu 40, sali 19) 

Huom: Valitse yläreunan valikosta oma koulutusohjelmasi nähdäksesi lisää!

Humanistisen tiedekunnan maisteriohjelmien tuutorit syksyllä 2017

Tiedot julkaistaan viimeistään elokuussa 2017.