Orientaatio ja tuutorointi

Valitsemalla koulutusohjelman saat näkyviin yleisten ohjeiden lisäksi koulutusohjelman mahdolliset omat sisällöt. Avointa yliopistoa koskevissa ohjeissa koulutusohjelmaa ei tarvitse valita.

Tervetuloa yliopistoon, uusi opiskelija! Pääsi varmasti pursuaa kysymyksiä, mutta ei hätää - kaikki selviää kyllä. Tästä ohjeesta löydät tietoa orientaatio-opintoihisi ja tuutoreihin liittyen.

Ennen kuin tutustut tähän ohjeeseen, luethan huolellisesti ohjeet Uuden opiskelijan ensiaskeleet ja Aloita opintosi jo kesällä.

Jotta saat kaiken omaa koulutusohjelmaasi koskevan informaation, muista valita yllä olevasta valikosta oma koulutusohjelmasi.

Yhteinen orientaatiotilaisuus kaikille opiskelijoille

Sinun tulee hyväksyä toiminnalliset evästeet nähdäksesi videon.

Tuutori auttaa alkuun orientaatiossa

Uutena tutkinto-opiskelijana aloitat opintosi orientoivilla opinnoilla opiskelijatuutorin johdolla. Orientaation aikana kuulut tuutoriryhmään, jota ohjaa samassa tiedekunnassa opiskeleva vanhempi opiskelija – tuutori

Tuutori ohjaa sinut ja ryhmäsi opintojen alkuun. Tuutori näyttää muun muassa, missä tärkeät tilat ja palvelut sijaitsevat ja tutustuttaa sinut yliopiston arkeen. Tämän ohella tuutoriryhmissä tutustutaan myös opiskelijaelämään ja muihin opiskelijoihin.

Uutena opiskelijana myös sinulla on oma vastuu tiedon keruussa ja muussa toiminnassa. Tuutorin tehtäviin ei kuulu toimia virallisena IT-tukihenkilönä tai opinto-ohjaajana. Hän kuitenkin osaa auttaa sinua kysymään asiaasi oikeasta paikasta. Tuutori antaa eväät itsenäiseen toimintaan, jotta pärjäät jatkossa omatoimisesti.

Pääset tutustumaan uusiin tuutoreihin jo kevään 2023 aikana.

Tutustu palveluihin

Tutustu yliopiston eri palveluihin Neuvontakompassissa.

Sisun ilmoittautumisohjeet

Sinun tulee hyväksyä toiminnalliset evästeet nähdäksesi videon.

Kampukset tutuksi

Welcome Fair

Helsingin yliopisto toimii neljällä kampuksella. Tutustu omaan kampukseesi jo etukäteen!

  • Keskustakampus (humanistinen, kasvatustieteellinen, oikeustieteellinen, teologinen ja valtiotieteellinen tiedekunta sekä Svenska social- och kommunalhögskolan)
  • Kumpulan kampus (matemaattis-luonnontieteellinen tiedekunta)
  • Viikin kampus (bio- ja ympäristötieteellinen, maatalous-metsätieteellinen, eläinlääketieteellinen sekä farmasian tiedekunta)
  • Meilahden kampus (lääketieteellinen tiedekunta)

Kampuksilla on myös erilaisia oppimistiloja itsenäiseen opiskeluun sekä ryhmätyöskentelyyn.

Nälkä?

Voit syödä edullisen opiskelijahintaisen lounaan kaikilla kampuksilla Unicafe-ravintoloissa sekä Sodexo-ravintoloissa yliopiston päärakennuksella sekä Viikissä. Kaikki läsnäoleviksi ilmoittautuneet perustutkinto-opiskelijat ovat oikeutettuja opiskelijahintaiseen ateriaan. Löydät lounashinnat sekä ravintoloiden yhteystiedot Opiskelijalounas-sivulta.

Tammikuun tapahtumat ja kampanjat

  • Ask Me! -kampanja järjestetään 15. -19.1.2024. Kampanja toivottaa uudet opiskelijat tervetulleiksi yliopistoyhteisöön sekä madaltaa kynnystä kysyä.

Kannattaa seurata Opiskelu-palvelun etusivun tiedotteita!