Orientaatio ja tuutorointi

Valitse koulutusohjelma

Hae koulutusohjelmaa

Kandiohjelmat

Maisteri- ja lisensiaattiohjelmat

Tohtoriohjelmat

Palauta oletusarvoihin

Ohje on tarkoitettu vain uusissa koulutusohjelmissa opiskeleville. 

Tervetuloa yliopistoon, uusi opiskelija! Pääsi varmasti pursuaa kysymyksiä, mutta ei hätää - kaikki selviää kyllä. Tästä ohjeesta löydät tietoa orientaatio-opintoihisi ja tuutoreihin liittyen.

Ennen kuin tutustut tähän ohjeeseen, luethan huolellisesti ohjeet Uuden opiskelijan ensiaskeleet ja Aloita opintosi jo kesällä! Jotta saat kaiken omaa koulutusohjelmaasi koskevan informaation, muista valita yllä olevasta valikosta oma koulutusohjelmasi. 

Tuutori auttaa alkuun orientaatiossa

Uutena tutkinto-opiskelijana aloitat opintosi orientoivilla opinnoilla opiskelijatuutorin johdolla. Orientaation aikana kuulut tuutoriryhmään, jota ohjaa samassa tiedekunnassa opiskeleva vanhempi opiskelija – tuutori. 

Tuutori ohjaa sinut ja ryhmäsi opintojen alkuun: tuutori näyttää muun muassa, missä tärkeät tilat ja palvelut sijaitsevat ja tutustuttaa sinut yliopiston arkeen. Tämän ohella tuutoriryhmissä tutustutaan myös opiskelijaelämään ja muihin opiskelijoihin. Voit jo etukäteen käydä tutustumassa muutamaan eri koulutusohjelmien tuutoriin

Uutena opiskelijana myös sinulla on oma vastuu tiedon keruussa ja muussa toiminnassa. Tuutorin tehtäviin ei kuulu virallisena ATK-tukihenkilönä tai opinto-ohjaajana toimiminen, mutta hän osaa auttaa sinua kysymään asiaasi oikeasta paikasta. Tuutori antaa eväät itsenäiseen toimintaan, jotta pärjäät jatkossa omatoimisesti.

Kampukset tutuksi

Welcome Fair

Helsingin yliopisto toimii neljällä kampuksella. Tutustu omaan kampukseesi jo etukäteen!

  • Keskustakampus (humanistinen, kasvatustieteellinen, oikeustieteellinen, teologinen ja valtiotieteellinen tiedekunta skeä svenska social- och kommunal högskolan)
  • Kumpulan kampus (matemaattis-luonnontieteellinen tiedekunta)
  • Viikin kampus (bio- ja ympäristötieteellinen, maatalous-metsätieteellinen, eläinlääketieteellinen sekä farmasian tiedekunta)
  • Meilahden kampus (lääketieteellinen tiedekunta)

Nälkä?

Voit syödä edullisen opiskelijahintaisen lounaan kaikilla kampuksilla Unicafe-ravintoloissa. Kaikki läsnäoleviksi ilmoittautuneet perustutkinto-opiskelijat ovat oikeutettuja opiskelijahintaiseen ateriaan. Löydät lounashinnat sekä ravintoloiden yhteystiedot UniCafen verkkosivuilta.