Orientaatio ja tuutorointi (ltdk)

Lääketieteen koulutusohjelma
Hammaslääketieteen koulutusohjelma
Psykologian kandiohjelma
Logopedian kandiohjelma
Psykologian maisteriohjelma
Logopedian maisteriohjelma

Tervetuloa lääketieteellisen tiedekuntaan uusi opiskelija! Tästä ohjeesta löydät aloittavalle opiskelijalle hyödyllistä tietoa ja orientoivan jakson aikataulut. Lääketieteellinen tiedekunta ei lähetä uusille opiskelijoille paperisia kirjeitä, vaan kaiken tarvittavan tiedon löydät tälstä ohjeesta. Mikäli sinulla on kysyttävää tulevista opinnoistasi, voit myös lähettää sähköpostia osoitteeseen meilahti-student@helsinki.fi.

Opintojen alkaminen

Orientoivan jakson aikataulu

Opinnot alkavat orientoivalla jaksolla elokuun lopussa. Osa ohjelmasta on tiedekunnan kaikille uusille opiskelijoille yhteistä ja osa ohjelmasta koulutusohjelmakohtaista. Suurin osa orientaatio-ohjelmasta kuten tulevista opinnoistasikin järjestetään Meilahden AMCH-kampuksella. Tarkempaa tietoa löydät koulutusohjelmakohtaisesta ohjeistuksista tällä sivulta. Huomioithan, että opiskelijatuutorit voivat järjestää ohjelmaa kuitenkin myös virallisen aikataulun ulkopuolella koko orientoivan jakson aikana jo ennen virallista alkamispäivää.

Lääketieteen ja hammaslääketieteen orientoiva viikko alkaa maanantaina 21.8. Opetus alkaa heti samalla viikolla (vko 34).

Psykologian ja logopedian orientoivan viikon ohjelma alkaa viikkoa myöhemmin, tiistaina 29.8. Opetus alkaa sitä seraavalla viikolla (vko 36).

Tiedekunnan kaikkien opiskelijoiden yhteiset tilaisuudet

TI 29.8. klo 13–15.30 Tervetuloa tiedekuntaan –tilaisuus (Biomedicum, luentosali 1, Meilahti)

TI 29.8. klo 16.30– Rehtorin vastaanotto (Yliopiston päärakennuksen juhlasali, Fabianinkatu 33, Keskustakampus). Rehtori vastaanottaa lääketieteellisen tiedekunnan uudet opiskelijat yliopiston juhlasalissa. Vastaanotto alkaa rehtorin tervehdyspuheella täsmälleen ilmoitettuna aikana.

MA 4.9. klo 12– Yliopiston avajaiset ja avajaiskarnevaalit keskustakampuksella

TO 7.9. klo 9–16 Tiedekunnan tiedotustilaisuus (Biomedicum, luentosali 1, Meilahti)

Tuutorointi

Uudet opiskelijat jaetaan tuutoriryhmiin. Ryhmiä vetävät aiemmin opintonsa aloittaneet opiskelijat eli opiskelijatuutorit. Opiskelijatuutori opastaa sinut yliopistomaailmaan ja auttaa sinua pääsemään sujuvasti alkuun opinnoissasi. Tuutoroinnin kautta tutustut uusiin opiskelukavereihisi ja saat käytännön neuvoja opintojen aloittamisen avuksi.

Saat tuutoriltasi tuutorikirjeen opintopolun hakulomakkeella ilmoittamaasi sähköpostiin elokuun alkupuolella. Tuutorit järjestävät ohjelmaa koko orientoivan jakson ajan ja se kannattaa varata vapaaksi, jotta pääset mukaan tuutorien järjestämiin tapaamisiin.

Ilmoittautuminen

Muistathan ottaa opiskelupaikan vastaan, ilmoittautua läsnäolevaksi ja toimia oheisten ohjeiden mukaisesti.

Huom! Uusien opiskelijoiden tuutorijaot ja opintojen ryhmäjaot tehdään jo heti elokuun alussa, minkä takia läsnäoloilmoittautuminen on ehdottoman tärkeää tiistaihin 1.8.2017 mennessä!

Mikäli sinut hyväksyttiin lääketieteelliseen tiedekuntaan vuonna 2016, tulee sinun myös ilmoittautua läsnäolevaksi ti 1.8.2017 mennessä. Sinut lisätään tuutoriryhmiin muiden uusien opiskelijoiden tavoin.

Lääketieteen ja hammaslääketieteen opiskelijat eivät voi ilmoittautua kursseille ennen kuin ovat saaneet tiedon mihin ryhmään kuuluvat. Tieto ryhmistä saadaan elokuussa ennen opintojen alkua. Huomiothan, että tuutoriryhmät eivät ole samoja kuin opiskeluryhmät.

Opetusohjelma

Koulutusohjelmasi opinto-oppaan lukuvuodelle 2017-18 ja muuta tietoa opinnoistasi löydät WebOodista.

Digitaidot

Opiskelijan digitaidot -opintojakso rakentuu kahdesta osasta: Orientaatio (2 op) ja Syventävät taidot (1 op).

Logopedian ja psykologian opiskelijoille molemmat osat ovat verkkokursseja, mutta opiskelijoille on tarjolla myös vapaavalintaista verkkokurssin suoritusta tukevaa opetusta.

Lääketieteen ja hammaslääketieteen opiskelijoille Opiskelijan digitaidot (1 op) -kurssi sisältää lähiopetusta ja alkaa jo orientaatioviikolla. Luennot: Opiskelu ja tietoverkot sekä iPadit PBL:ssä sekä ryhmäopetukset: Alku ja Työkalut tehokkaaseen opiskeluun. Kyseinen syventävä osio on pakollinen kaikille uusille lääketieteen ja hammaslääketieteen opiskelijoille.

Aiemmin hankittu osaaminen

Hyväksilukuhakemus tehdään e-lomakkeella

Löydät tarvittavat e-lomakkeet ja aiemmin hankitun osaamisen hyväksilukemisen periaatteeet täältä.

Tietoa hallinto- ja ainejärjestötoiminnan sisällyttämisestä tutkintoon löydät täältä.

Tutustuthan periaatteisiin, ennen kuin haet opintojen hyväksilukemista. Teethän hakemuksen mahdollisimman aikaisessa vaiheessa ja mahdollisimman tarkasti. On tärkeää, että teet hakemuksen mahdollisimman nopeasti, eritoten mikäli hyväksilukupäätös mielestäsi tulee vaikuttamaan kurssiasemaasi.

Lääketieteellisen tiedekunnan uusissa koulutusohjelmissa (1.8.2017 aloittavat) voivat tutkintovaatimusten mukaan sisällyttää valinnaisia opintoja tutkintoon enintään seuraavasti:

  • lääketieteen ja hammaslääketieteen koulutusohjelmat: 10 opintopistettä
  • logopedian kandiohjelma: 0 opintopistettä
  • psykologian kandiohjelma: 1 opintopiste 
  • logopedian maisteriohjelma: 25 opintopistettä 
  • psykologian maisteriohjelma: 15 opintopistettä

Kyseisissä ohjelmissa hallinto- ja ainejärjestötoiminta sisällytetään aina valinnaisiin opintoihin.

Kieliopinnot

Lue kieltenopiskelusta Kielikeskuksen infokirjeestä.

Alumnitoiminta

Katso alumnitoiminnan tervehdys.

Psykologian tuutorit järjestävät ohjelmaa perjantaista 25.8. alkaen. Lue lisää fuksikirjeestä.

Orientoivan jakson ohjelma psykologeille

TI 29.8. klo 13–15.30 Tervetuloa tiedekuntaan –tilaisuus (Biomedicum, luentosali 1, Meilahti)

TI 29.8. klo 16.30–   Rehtorin vastaanotto (Yliopiston päärakennuksen juhlasali, Fabianinkatu 33, Keskustakampus)

OPS-info uusille opiskelijoille keskiviikkona 30.8.2017 klo 10-12, Biomedicum sh 3, Meilahti

HOPS-työpaja 1 torstaina 31.8.2017 klo 12-14,  Aleksandria K130, Keskustakampus

HOPS-työpaja 2 torstaina 31.8.2017 klo 14-16, Aleksandria  K130, Keskustakampus

HOPS-työpaja maisteriopiskelijoille perjantaina 1.9.2017 klo 10-12, Aleksandria K131, Keskustakampus

Uusien opiskelijoiden infotilaisuus maanantaina 4.9.2017 klo 10-12, Haartman-instituutti, sali 2, Meilahti

MA 4.9. klo 12– Yliopiston avajaiset ja avajaiskarnevaalit keskustakampuksella

TO 7.9. klo 9–16 Tiedekunnan tiedotustilaisuus (Biomedicum, luentosali 1, Meilahti)

Psykologian opetus alkaa 4.9. alkavalla viikolla.

Lääketiede ja hammaslääketiede

Orientoivan viikon aikataulu

Lääketieteen ja hammaslääketieteen opinnot alkavat orientoivalla ohjelmalla viikolla 34. Pakollinen opetus alkaa heti ensimmäisellä viikolla. Tarkempi ohjelma selviää ensimmäisen kolmen viikon alustavasta lukujärjestyksestä.

Lääketieteen ja hammaslääketieteen opiskelijoiden yhteinen infotilaisuus järjestetään maanantaina 21.8. klo 9.15-11 Meilahden kampuksella, Biomedicumin luentosalissa 1.

Hammaslääketieteen opiskelijoiden erillinen oma infotilaisuus pidetään tiistaina 22.8.klo 8.15-9.30 Meilahden kampuksella, Bomedicumin luentosalissa 3.

Tärkeitä tiedotusasioita

Ensimmäisen vuoden kurssikirjat

Tästä listasta löydät ensimmäisen vuoden kurssikirjat

Alfan aapinen

Tuutorien ja vanhojen opiskelijoiden tervehdys uusille lääketieteen ja hammaslääketieteen opiskelijoille on varsinainen informaatiopaketti.

iPad-projekti

Lääketieteellinen tiedekunta antaa syksyllä 2017 aloittaville opiskelijoille iPad –taulutietokoneen opiskelukäyttöön. 

Saadaksesi iPadin tulee sinun ilmoittautua läsnäolevaksi opiskelijaksi 1.8. mennessä ja täyttää oheinen suostumuslomake.

Ohjeet: Lataa ja asenna ilmainen Adobe Acrobat Reader.  Avaa ja täytä pdf-dokumentti Acrobat Readerillä ja lähetä se sillä tai sähköpostin liitetiedostona osoitteeseen teemu.masalin@helsinki.fi.

iPadien jakotilaisuudet

Lääketieteen opiskelijat ti 22.8. klo 8.00-10.00

Hammaslääketieteen opiskelijat ti 22.8. klo 10.15-12.00

Paikka: Biomedicum 1 opiskelijabasaari (Haartmaninkatu 8, P-kerros)

Ota yhteyttä kaikissa iPadeihin liittyvissä kysymyksissä Teemu Masaliniin teemu.masalin@helsinki.fi.

Rokotukset

Uusilta lääketieteen ja hammaslääketieteen opiskelijoilta tullaan pyytämään rokotustodistukset sähköisesti syksyn aikana. Ohessa lisätietoa vaadittavista rokotuksista.

Asuntohakemus Mediomaan

Lääketieteen, hammaslääketieteen ja eläinlääketieteen opiskelijat voivat hakea oheisella lomakkeella asuntoa Mediomasta.

Thoraxin tervehdys uusille opiskelijoille

Lääketieteen, hammaslääketieteen ja eläinlääketieteen opiskelijoiden ruotsinkielisen ainejärjestön tervehdys.

Ruotsinkielisen opintolinjan tervetuliaistilaisuus

Tiesitkö, että lääketieteellisessä tiedekunnassa opiskellaan myös ruotsiksi? Noin viidesosa kaikista lääketieteen ja hammaslääketieteen opiskelijoista opiskelee ruotsinkielisillä opintolinjoilla. Kaikki uudet lääketieteen ja hammaslääketieteen opiskelijat ovat lämpimästi tervetulleita osallistumaan ruotsinkielisten opintolinjojen tervetuliaistilaisuuteen tiistaina 29.8.2017 klo 18.30 alkaen, Finska Läkaresällskapetin tiloihin Meilahdessa (Johannesbergintie 8). Tilaisuudessa pääsee tutustumaan erityisesti ruotsinkielisten opintolinjojen opettajiin, mutta tilaisuus on avoin kaikille kampuksen kaksikielisyydestä sekä ruotsinkielisestä opetuksesta kiinnostuneille. Jos haluat osallistua, pyydämme sinua ystävällisesti ilmoittautumaan e-lomakkeen kautta viimeistään tiistaina 22. elokuuta. Ilmoittautuminen on sitova.

Logopedia

Logopedian orientoivan viikon virallinen ohjelma alkaa tiistaina 29.8. tiedekunnan kaikkien koulutusohjelmien tervetuliaistilaisuudella, mutta koulutusohjelman tuutorit järjestävät ohjelmaa sunnuntaista 27.8. alkaen. Lisätietoa löydät oheisesta tuutorikirjeestä.

Infotilaisuus logopedian uusille opiskelijoille järjestetään keskiviikkona 30.8.2017 klo 12.00–13.30.(Biomedicum, kokoushuoneet 8-9)

Infotilaisuus opintojaan jatkaville järjestetään keskiviikkona 30.8.2017 klo 14.00–15.30. (Biomedicum, seminaarihuone 3)

Logopedian opetus alkaa 4.9. alkavalla viikolla.