Thessa pähkinänkuoressa

Valitsemalla koulutusohjelman saat näkyviin yleisten ohjeiden lisäksi koulutusohjelman mahdolliset omat sisällöt. Avointa yliopistoa koskevissa ohjeissa koulutusohjelmaa ei tarvitse valita.

Thessa on Helsingin yliopiston sähköinen työkalu väitöskirjatyön ohjaukseen, suunnitteluun ja seurantaan. Thessassa suunnittelet tutkimusprojektisi, seuraat omaa edistystäsi ja teet ohjaajien kanssa ohjaussuunnitelman. Thessan avulla myös ohjaajasi ja seurantaryhmäsi jäsenet pysyvät kartalla projektin etenemisestä.

Thessa käyttöön

Voit aloittaa Thessan käytön kun opinto-oikeutesi alkaa. Käyttöönotto on yksinkertaista: 

  1. Avaa Thessa selaimella 
  2. Kirjaudu sisään yliopiston käyttäjätunnuksella 
  3. Seuraa ohjeita

Thessan rakenne

Thessa koostuu kolmesta osasta: 

  1. Oma väitösprojektini 
  2. Ohjaussuunnitelma 
  3. Vuosiraportti 

Kirjauduttuasi voit heti alkaa pitää kirjaa jo tekemistäsi asioista ja suunnitella tulevaa oma väitösprojekti-osioon. Listaa jo tekemäsi ja suunnitteilla olevat julkaisusi, kansainväliset aktiviteetit ja saamasi tai hakemasi rahoitus. Suorittamasi kurssit tulevat Thessaan automaattisesti Sisusta. Huomaathan, että opinnot suunnitellaan Sisun opintosuunnitelmaan. 

Ohjaussuunnitelma laaditaan heti opintojen alussa omien ohjaajien kanssa (pää)ohjaajasi Thessa-tilissä. Vuosiraportti täytetään kerran vuodessa seurantaryhmän kokouksen yhteydessä.

Ohjaajat ja seurantaryhmän jäsenet Thessassa

Ohjaajatietoja Thessassa hallinnoi tohtoriohjelmien henkilökunta. Jos ohjaajatiedoissasi on virheitä tai ne ovat puutteelliset, ota yhteyttä oman tohtoriohjelmasi suunnittelijaan. 

Seurantaryhmän jäsenet sinun tulee kutsua Thessan kautta itse.

Kuka näkee tietoni Thessassa?

Vuosiraporttia ja ohjaussuunnitelmaa voivat sinun lisäksesi Thessassa tarkastella omat ohjaajasi ja seurantaryhmäsi jäsenet sekä tohtorikoulutuksen tukihenkilöstö.

Kysyttävää?

Apua Thessan käyttöön saat Thessan Help-osiosta. Tarvittaessa voit myös olla yhteydessä Thessan ylläpitoon: thessa-admin@helsinki.fi. Thessaa kehitetään jatkuvasti ja ylläpidolle voit halutessasi antaa myös palautetta Thessan toiminnallisuuksista.