Tutkintotodistuksen jäljennökset ja käännökset

Valitse koulutusohjelma

Hae koulutusohjelmaa

Kandiohjelmat

Maisteri- ja lisensiaattiohjelmat

Tohtoriohjelmat

Palauta oletusarvoihin

Tutkintotodistus myönnetään suomeksi tai ruotsiksi. Voit kysyä tarkemmin todistuksesi kielen määräytymisestä tiedekuntasi opiskelijapalvelupisteestä. Jos valmistut englanninkielisestä maisteriohjelmasta tai monikielisen maisteriohjelman englanninkielisestä opintosuunnasta, saat tutkintotodistuksen myös englanniksi.

Tohtorin tutkintotodistuksesta ja käännöksistä löydät lisää tietoa tohtorien valmistumista ja todistuksia koskevasta ohjeesta. Jäljennöksien osalta tohtorin tutkintotodistuksia koskevat tältä sivulta löytyvät, kaikille yhteiset säännöt ja ohjeet.

Jäljennökset

Voit saada tutkintotodistuksesta virallisen jäljennöksen samalla kielellä, jolla tutkintotodistus on alun perin myönnetty. Jäljennös on maksullinen, ja voit tilata sen tiedekuntasi opiskelijapalvelupisteestä. Hinta viralliselle jäljennökselle on 10 euroa/kpl (Hinta muuttunut 1.1.2019!).

Voit tarvittaessa pyytää myös Diploma Supplementin tiedekunnan opiskelijapalvelupisteestä.

Mainitse tilauksessa ainakin:

 • koko nimesi (myös todistuksessa oleva nimi, jos vaihtunut)
 • syntymäaikasi
 • valmistumispäivä
 • tutkintonimike

Suorita maksu etukäteen viitenumerolla 99113034 tilille: OP FI58 5000 0120 3778 32. 

Maksutiedot, jos maksat ulkomaalaisen pankin kautta:

Vastaanottaja: University of Helsinki
Pankki: OP pankki, Gebhardinaukio 1, FI-00510 Helsinki, Finland
IBAN: FI58 5000 0120 3778 32.
Swift-koodi: OKOYFIHH

Kaikki muut tiedekunnat paitsi humanistinen ja teologinen tiedekunta

Liitä kopio maksukuitista tilauspyyntöön ja lähetä pyyntö tiedekuntasi opiskelijapalvelupisteeseen.

  Humanistinen ja teologinen tiedekunta

  Täytä hakemuslomake ja lähetä lomakkeen liitteenä myös kuitti maksusta. Kopio kuitista pitää esittää käännöstä pyydettäessä.

   

  Käännökset

  Yliopisto ei anna käännöksiä tutkintotodistuksista, ei edes suomeksi, ruotsiksi tai englanniksi. Tutkintotodistuksen mukana saat kansainväliseen käyttöön tarkoitetun Diploma Supplement -liitteen, jossa kerrotaan tarkemmin tutkintosi sisällöstä englanniksi. Lisäksi voit tilata opinnoistasi opintosuoritusotteen suomeksi, ruotsiksi tai englanniksi.

  Jos kuitenkin tarvitset tutkintotodistuksestasi käännöksen, joudut käännättämään todistuksen itse. Helsingin yliopisto suosittelee, että käytät käännöstyöhön auktorisoitua kääntäjää.

  Koulutusohjelman, opintosuunnan, opintokokonaisuuksien ja -jaksojen viralliset nimet löytyvät opintosuoritusotteelta otteen kielellä. Opintosuoritusotteen kieliversio on hyvä toimittaa kääntäjälle. Lisätietoa opintosuoritusotteista ja niiden tilaamisesta löydät täältä.

  Jos kansainvälinen oppilaitos tai akkreditoija vaatii Helsingin yliopistoa lähettämään suoraan tutkintotodistuksesi käännöksen heille, toimi seuraavasti:

  • Huolehdi itse käännöksen hankkimisesta auktorisoidulta kääntäjältä ja toimita se tiedekuntasi opiskelijapalvelupisteeseen.
  • Tiedekunta liittää käännökseen todistuksen, että ko. käännös on yliopiston hyväksymä, ja lähettää käännöksen ja todistuksen suoraan sitä pyytävälle ulkomaiselle taholle.