Vaihtokohteet maailmalla

Valitse koulutusohjelma

Hae koulutusohjelmaa

Kandiohjelmat

Maisteri- ja lisensiaattiohjelmat

Tohtoriohjelmat

Palauta oletusarvoihin

Ohje on tarkoitettu sekä vanhoissa koulutuksissa että uusissa koulutusohjelmissa opiskeleville. 

Voit valita yhteensä yli 500 vaihtokohteesta ympäri maailmaa. Tutustu Helsingin yliopiston vaihto-ohjelmiin ja partneriyliopistoihin, jotta löydät itsellesi sopivan vaihtokohteen.

Hakeaksesi katso hakuajat, hakuilmoitukset ja hakuohjeet.

Mikäli et löydä itsellesi sopivaa vaihtokohdetta Helsingin yliopiston vaihto-ohjelmien kautta, voit lähteä myös itsenäisesti vaihtoon.

Eurooppa

Suosituin tapa lähteä opiskelijavaihtoon toiseen Euroopan maahan on Erasmus-vaihto-ohjelma. Pohjoismaihin ja Baltiaan on mahdollista lähteä myös Nordplus-ohjelman kautta. Lue lisää täältä.

Erasmus-alueen ulkopuolella sinun on mahdollista opiskella Venäjän, Ukrainan ja Serbian parhaissa yliopistoissa. Lue lisää Venäjän, Ukrainan ja Serbian vaihtokohteista täältä. Samalta sivulta löydät myös Kaukasuksen vaihtokohteen Georgian tiedot.

Lähi-itä ja Afrikka

Sinulla on mahdollisuus lähteä vaihtoon korkeatasoista opetusta tarjoaviin yliopistoihin Lähi-idässä ja Afrikassa. Voit lähteä vaihtoon esimerkiksi Jordaniaan, Israeliin, Namibiaan, Sambiaan, Madagaskariin tai Etelä-Afrikkaan. Syksyn vaihtohaussa on mukana myös kaksi uutta vaihtokohdetta: Egypti ja Palestiina. Lue lisää täältä.

Aasia

Vaihtokohteet Aasiassa ovat kohdemaiden parhaita yliopistoja. Meidän kauttamme voit lähteä esimerkiksi Japaniin, Kiinaan, Taiwaniin, Hongkongiin, Etelä-Koreaan ja  Singaporeen. Lähteminen ei aina edellytä kohdemaan kielen taitoa - monissa Aasian vaihtokohteissa on mahdollista opiskella englanniksi. Lue lisää täältä.

Australia ja Uusi-Seelanti

Sinulla on mahdollisuus lähteä vaihto-opiskelijaksi Australiaan tai Uuteen Seelantiin. Lue lisää täältä.

Pohjois-Amerikka ja Meksiko

Tarjoamme sinulle useita erilaisia mahdollisuuksia lähteä opiskelija-vaihtoon Kanadaan, Yhdysvaltoihin tai Meksikoon. Tällä hetkellä Helsingin yliopistolla on Pohjois-Amerikassa noin 120 eri vaihtokohdetta. Lue lisää täältä.

Latinalainen Amerikka

Sinulla on mahdollisuus lähteä vaihtoon muun muassa Argentiinaan, Brasiliaan, Chileen, Costa Ricaan, Ecuadoriin, Kolumbiaan tai Peruun. Lue lisää täältä.