Vaihtokohteet maailmalla

Ohje kuuluu seuraaviin teemoihin

Valitsemalla koulutusohjelman saat näkyviin yleisten ohjeiden lisäksi koulutusohjelman mahdolliset omat sisällöt. Avointa yliopistoa koskevissa ohjeissa koulutusohjelmaa ei tarvitse valita.

Voit valita yhteensä yli 450 vaihtokohteesta ympäri maailmaa. Tutustu Helsingin yliopiston vaihto-ohjelmiin ja partneriyliopistoihin, jotta löydät itsellesi sopivan vaihtokohteen. Vaihtokohteiden tarkemmat tiedot löytyvät tämän sivun englanninkielisestä versiosta.

Vaihtokohdetta miettiessäsi sinun kannattaa tutustua vaihdossa olleiden opiskelijoihin kokemuksiin ulkomailla opiskelusta saadaksesi inspiraatiota ja lisätietoa vaihtokohteistamme.

Mikäli et löydä itsellesi sopivaa vaihtokohdetta Helsingin yliopiston vaihto-ohjelmien kautta, voit lähteä myös itsenäisesti vaihtoon.

Eurooppa

Suosituin tapa lähteä opiskelijavaihtoon toiseen Euroopan maahan on Erasmus-vaihto-ohjelma. Pohjoismaihin ja Baltiaan on mahdollista lähteä myös Nordplus-ohjelman kautta. Lue lisää Erasmus- ja Nordplus-vaihtokohteista Euroopassa.

Erasmus-alueen ulkopuolella sinun on mahdollista opiskella Georgian ja Ukrainan parhaissa yliopistoissa. Lue lisää Georgian ja Ukrainan vaihtokohteista. 

Lähi-itä ja Afrikka

Sinulla on mahdollisuus lähteä vaihtoon korkeatasoista opetusta tarjoaviin yliopistoihin Lähi-idässä ja Afrikassa. Voit lähteä vaihtoon Egyptiin, Israeliin, Jordaniaan, Libanoniin, Palestiinaan, Beniniin, Etelä-Afrikkaan, Keniaan, Marokkoon, Namibiaan tai Sambiaan. Lue lisää Lähi-idän ja Afrikan vaihtokohteista.

Aasia

Vaihtokohteet Aasiassa ovat kohdemaiden parhaita yliopistoja. Meidän kauttamme voit lähteä Etelä-Koreaan, Hongkongiin, Intiaan, Japaniin, Kiinaan, Laosiin Singaporeen, Taiwaniin ja Thaimaahan. Lähteminen ei aina edellytä kohdemaan kielen taitoa - monissa Aasian vaihtokohteissa on mahdollista opiskella englanniksi. Lue lisää Aasian vaihtokohteista.

Australia ja Uusi-Seelanti

Sinulla on mahdollisuus lähteä vaihto-opiskelijaksi Australiaan tai Uuteen Seelantiin. Lue lisää Australian ja Uuden-Seelannin vaihtokohteista.

Pohjois-Amerikka

Tarjoamme sinulle useita erilaisia mahdollisuuksia lähteä opiskelija-vaihtoon Kanadaan tai Yhdysvaltoihin. Tällä hetkellä Helsingin yliopistolla on Pohjois-Amerikassa noin 40 eri vaihtokohdetta. Lue lisää Pohjois-Amerikan vaihtokohteista.

Latinalainen Amerikka

Sinulla on mahdollisuus lähteä vaihtoon Brasiliaan, Chileen, Costa Ricaan, Ecuadoriin, Kolumbiaan, Meksikoon Peruun ja Uruguayhin. Lue lisää Latinalaisen Amerikan vaihtokohteista.