Ylioppilaskunta

Valitse koulutusohjelma

Hae koulutusohjelmaa

Kandiohjelmat

Maisteri- ja lisensiaattiohjelmat

Palauta oletusarvoihin

Haluatko päästä vaikuttamaan opintoihisi ja Helsingin yliopistoon? Helsingin yliopiston ylioppilaskunta eli HYY valvoo etujasi yliopistolla ja yhteiskunnassa.

Myös opiskelijat osallistuvat yliopiston hallinnossa tapahtuvaan päätöksentekoon. Hallinnon opiskelijaedustajat eli hallopedit valitaan vaaleilla, jotka järjestetään joka toinen vuosi marraskuussa. Päätöksentekoon voit vaikuttaa esimerkiksi kääntymällä oman opiskelijaedustajasi puoleen.

HYY:n valiokunnissa kuka tahansa HYY:n jäsen pääsee osallistumaan ylioppilaskunnan toimintaan ja vaikuttamaan opiskelijoiden asioihin. Valiokuntiin voit tulla mukaan milloin vain pitkin vuotta. Tutustu valiokuntiin ja löydä niistä itsellesi sopiva.

Ylioppilaskunnassa toimii myös yli 250 opiskelijajärjestöä, joten jokaiselle löytyy varmasti jotain. Lue lisää järjestötoiminnasta Opiskelijaelämä-teeman alta.

Katso lisätietoa vaikuttamismahdollisuuksista HYY:n sivuilta. Tiesitkö, että voit ansaita opiskelijavaikuttamisesta myös opintopisteitä. Tarkempaa tietoa saat ohjeesta Hallinto- ja opiskelijajärjestötoiminta osana opintojasi.

Ylioppilaskunnan (HYY) avustukset järjestöilleen

Ylioppilaskunta myöntää piirissään toimiville järjestöille vuosittain toiminta-avustusta niiden toiminnan tukemiseen. Lisätietoa löydät HYY:n sivuilta.