Ylioppilaskunta ja ainejärjestöt

Valitse koulutusohjelma

Hae koulutusohjelmaa

Kandiohjelmat

Maisteri- ja lisensiaattiohjelmat

Tohtoriohjelmat

Reset

Parhaisiin puoliin opiskelussa Helsingin yliopistossa kuuluvat monimuotoinen opiskelijayhteisö ja opiskelijaelämä. Kaikki Helsingin yliopiston opiskelijat muodostavat Helsingin yliopiston ylioppilaskunnan eli HYY:n. Läsnäolevana perustutkinto-opiskelijana olet automaattisesti ylioppilaskunnan jäsen.

Ylioppilaskunta järjestää vuoden mittaan monenlaisia tapahtumia ja juhlia, joihin kaikki jäsenet ovat tervetulleita. Tällaisia ovat muun muassa avajaiskarnevaalit, vuosijuhla ja itsenäisyyspäivän soihtukulkue. Ylioppilaskuntaan tutustumisen voit aloittaa uusien opiskelijoiden kaupunkisuunnistuksessa Fuksiseikkailussa. Ainejärjestöt järjestävät lisäksi jäsenilleen omia tapahtumia ja muuta toimintaa. 

Ylioppilaskunta

Haluatko päästä vaikuttamaan opintoihisi ja Helsingin yliopistoon? Helsingin yliopiston ylioppilaskunta eli HYY valvoo etujasi yliopistolla ja yhteiskunnassa.

Myös opiskelijat osallistuvat yliopiston hallinnossa tapahtuvaan päätöksentekoon. Hallinnon opiskelijaedustajat valitsee ylioppilaskunta, ja kuka tahansa opiskelija voi hakea opiskelijaedustajaksi. Lisätietoa opiskelijaedustajien valinnoista löydät osoitteesta hyy.fi/opiskelijaedustaja. Päätöksentekoon voit vaikuttaa esimerkiksi kääntymällä oman opiskelijaedustajasi puoleen.

HYY:n valiokunnissa kuka tahansa HYY:n jäsen pääsee osallistumaan ylioppilaskunnan toimintaan ja vaikuttamaan opiskelijoiden asioihin. Valiokuntiin voit tulla mukaan milloin vain pitkin vuotta. Tutustu valiokuntiin ja löydä niistä itsellesi sopiva.

HYY:n piirissä toimii noin 250 opiskelijajärjestöä, joihin kuuluu osakuntia, tiedekunta- ja ainejärjestöjä, poliittisia ja yhteiskunnallisia järjestöjä, erilaisia harrastejärjestöjä, kuten kuoroja, orkestereita, teattereita ja muita kulttuurijärjestöjä, urheiluseuroja, pelikerhoja ja kansainvälisiä järjestöjä. Tutustu tarkemmin HYY:n järjestöihin.

Katso lisätietoa vaikuttamismahdollisuuksista HYY:n sivuilta. Tiesitkö, että voit ansaita opiskelijavaikuttamisesta myös opintopisteitä. Tarkempaa tietoa saat ohjeesta Hallinto- ja opiskelijajärjestötoiminta osana opintojasi.

Ylioppilaskunnan (HYY) avustukset järjestöilleen

Ylioppilaskunta myöntää piirissään toimiville järjestöille vuosittain toiminta-avustusta niiden toiminnan tukemiseen. Lisätietoa löydät HYY:n sivuilta.