Avoimen yliopiston tunuskuva

Avoimen yliopiston opinnot 2019-2020

Avoimen yliopiston opintotarjonta lukuvuodelle 2019-2020 on nyt julkaistu!

Tarjolla on kaiken kaikkiaan 34 eri koulutusohjelman opintoja lähes kaikista yliopiston tiedekunnista. Opintoja järjestetään sekä yliopistolla että verkossa. Ne on suunniteltu niin, että opiskelu on mahdollista myös päivätyön ohessa.

Lukuvuoden aikaiset Avoimen yliopiston opinnot ovat tutkinto-opiskelijoille normaalihintaisia, paitsi jos on kyse esimerkiksi yhteisopetuksesta koulutusohjelman kanssa tai kokonaan maksuttomasta mooc-kurssista. Opintomaksun suuruus on 15 euroa / opintopiste.

Avoimen yliopiston opintoihin ilmoittaudutaan Avoimen yliopiston verkkosivuilla olevan opinto-ohjelman (=kurssisivun) kautta. Ilmoittautuminen alkaa 45 päivää ennen opintojen alkua. Osaan opinnoista voi ilmoittautua ja opiskelun aloittaa joustavasti omassa aikataulussaan.

Avoimen yliopiston kesäopintoja alkaa aina elokuun loppuun saakka. Kesäopinnot ovat yliopiston läsnä oleville perustutkinto-opiskelijoille maksuttomia. Kesän 2020 opintojen ennakkotiedot julkaistaan joulukuussa 2019 ja kesän valmiit opinto-ohjelmat maaliskuussa 2020.

Avoimen yliopiston opinnot vastaavat Helsingin yliopiston koulutusohjelmien opetussuunnitelmia. Opintoihin ei ole ikärajoja eikä pohjakoulutusvaatimuksia. Suoritetut opintopisteet kirjataan Helsingin yliopiston opintosuoritusrekisteriin.