Flamma on uudistunut – Opiskelijoita koskevat sisällöt nykyään Opiskelijan ohjeissa

Flamma on uudistunut ja löydät sen osoitteesta https://flamma.helsinki.fi/. Flammasta voit edelleen seurata yliopiston päätöksentekoa, strategisia linjauksia ja koko yliopistoa koskevaa viestintää, mutta opiskelijoille suunnatut ohjeistukset löytyvät nykyään Opiskelijan ohjeet –sivustolta, jonne pääset myös kirjautumattomana.

Opiskeletko vanhojen tutkintorakenteiden mukaisesti?

Kaikki Helsingin yliopiston opiskelijat siirtyvät uusiin koulutusohjelmiin 1.8.2020. Siihen saakka on kuitenkin käynnissä siirtymäaika, ja tutkinto on mahdollista suorittaa loppuun vanhan tutkintorakenteen mukaisesti 31.7.2020 mennessä. Siirtymäaikaa koskevia ohjeita vanhoissa tutkintorakenteissa opiskeleville löydät täältä. Mikäli olet palaamassa opintojesi pariin pitkän tauon jälkeen, etkä ole varma, mitä uusiin tutkintorakenteisiin siirtyminen sinun kohdallasi tarkoittaa, ota yhteyttä oman tiedekuntasi opiskelijaneuvontaan.

Opintojasi koskevat ohjeet löydät nykyään pääsääntöisesti Opiskelijan ohjeista. Voit valita koulutusohjelmavalikosta omaa vanhaa tutkintorakennettasi vastaavan uuden koulutusohjelman ja nähdä tälle koulutusohjelmalle suunnattuja sisältöjä ja tiedotteita, jotka koskevat usein sekä vanhoja että uusia opiskelijoita.

Jotkin vanhoissa tutkintorakenteissa opiskelevia opiskelijoita koskevista ohjeista löydät kuitenkin siirtymäajan loppuun asti ”vanhasta” Flammasta, joka on nyt arkistoitu, mutta yhä opiskelijoiden käytettävissä. Sellaisissa Opiskelijan ohjeiden artikkeleissa joiden sisältö koskee vain uusia opiskelijoita, on aina linkki sille arkisto-Flamman sivulle, jolta vanhoja opiskelijoita koskeva ohjeistus löytyy. Pääset arkisto-Flammaan vain kirjautuneena. Mikäli yliopiston käyttäjätunnuksesi ei ole voimassa tai kirjautumisessa on jokin muu ongelma, ota yhteyttä opiskelijaneuvontaan.

Sähköiset järjestelmät opintojesi tukena

Helsingin yliopistolla on käytössä useita sähköisiä järjestelmiä opintojesi tueksi. Nämä linkit auttavat sinut alkuun:

Opintoni-sivulta näet lukujärjestyksesi, käynnissä olevat kurssisi, tulevat tenttisi ja pääset käsiksi kurssiesi materiaaleihin. Voit muokata omaa tehtävälistaasi ja näet mm. UniSport -varauksesi ja viimeisimmät opintosuorituksesi.

Opiskelijan ohjeista löydät opiskeluun liittyvän ohjeistuksen sekä yleiset ja koulutusohjelmakohtaiset tiedotteet. Pääset sivustolle myös kirjautumattomana, mutta kirjautuneena näet erityisesti omalle koulutusohjelmallesi suunnattuja tiedotteita ja muita sisältöjä. Mikäli opiskelet vanhoissa tutkintorakenteissa, voit valita omaa tutkintorakennettasi vastaavan uuden koulutusohjelman etusivun koulutusohjelmavalikosta. Ota kuitenkin huomioon, että joissain tapauksissa ohjeet koskevat vain uusia opiskelijoita, ja vanhoille opiskelijoille suunnatut ohjeet löytyvät vanhasta Flammasta. Tämä on aina erikseen mainittu artikkelin ingressissä.

Opiskelijapalvelujen yhteystiedot löydät Opiskelijan ohjeiden Mistä saan neuvontaa? -teeman alta. Saat neuvontaa mm. vaihto-opiskeluun, harjoitteluun ja kieliopintoihin liittyen sekä löydät opettajien vastaanottoajat ja voit varata ajan opintoneuvontaan.

Lisätietoa opiskelijoille suunnatuista sähköisistä järjestelmistä löydät tästä Opiskelijan ohjeiden artikkelista.