Valitse koulutusohjelma

Hae koulutusohjelmaa

Kandiohjelmat

Maisteri- ja lisensiaattiohjelmat

Tohtoriohjelmat

Palauta oletusarvoihin

Flamma on uudistunut – vanhoja opiskelijoita koskeva tieto Opiskelijan ohjeissa ja arkisto-Flammassa

Flamma on uudistunut ja löydät sen osoitteesta flamma.helsinki.fi. Uusi Flamma toimii erityisesti henkilökunnan intranetinä, mutta opiskelijat voivat edelleen seurata sen kautta yliopiston päätöksentekoa, strategisia linjauksia ja koko yliopistoa koskevaa viestintää. Kaikki opiskeluun liittyvä sisältö on siirretty Flammasta Opiskelijan ohjeet -palveluun.  

Myös vanhoja opiskelijoita kannustetaan etsimään opiskeluun liittyvää tietoa ensisijaisesti Opiskelijan ohjeiden kautta, joko hakutoiminnolla tai etusivun Teemat-näkymästä. Opiskelijan ohjeet -sivu ei vaadi kirjautumista. Jokaisen ohjesivun yläosassa on ilmoitettu, koskeeko ohje vain uusia opiskelijoita vai myös vanhojen tutkintovaatimusten mukaan opiskelevia. 

Joissain tapauksissa vanhoja opiskelijoita koskevat ohjeet ovat edelleen “vanhassa” Flammassa, joka on nyt arkistoitu osoitteeseen flamma-archive.it.helsinki.fi. Näissä tapauksissa Opiskelijan ohjeissa on aina linkki arkisto-Flammaan, joka vaatii kirjautumisen.  

Mikäli yliopiston käyttäjätunnuksesi ei ole voimassa tai kirjautumisessa on jokin muu ongelma, ota yhteyttä opiskelijaneuvontaan.   

Opiskelijan ohjeissa kannattaa valita koulutusohjelmavalikosta omaa vanhaa tutkintorakennettasi vastaava uusi koulutusohjelma. Tällöin näet etusivulla koulutusohjelmalle suunnattuja sisältöjä ja tiedotteita, jotka koskevat usein sekä vanhoja että uusia opiskelijoita. Vaihtoehtoisesti voit kirjautua sisään käyttäjätunnuksillasi. Erityisesti kannattaa lukea vanhoja opiskelijoita koskevat ohjeet teemasta Vanhoissa koulutuksissa opiskelevat.

Vanhojen opiskelijoiden siirtymäaika 

Kaikki Helsingin yliopiston opiskelijat siirtyvät uusiin koulutusohjelmiin 1.8.2020. Siihen saakka on kuitenkin käynnissä siirtymäaika, ja tutkinto on mahdollista suorittaa loppuun vanhan tutkintorakenteen mukaisesti 31.7.2020 mennessä. Siirtymäaikaa koskevia ohjeita vanhoissa tutkintorakenteissa opiskeleville löydät täältä. Mikäli olet palaamassa opintojesi pariin pitkän tauon jälkeen, etkä ole varma, mitä uusiin koulutusohjelmiin siirtyminen sinun kohdallasi tarkoittaa, ota yhteyttä oman tiedekuntasi opiskelijaneuvontaan.

Sähköiset järjestelmät opintojesi tukena 

Helsingin yliopistolla on käytössä useita sähköisiä järjestelmiä opintojesi tueksi. Nämä linkit auttavat sinut alkuun: 

Opintoni-sivulta näet lukujärjestyksesi, käynnissä olevat kurssisi, tulevat tenttisi ja pääset käsiksi kurssiesi materiaaleihin. Voit muokata omaa tehtävälistaasi ja näet mm. UniSport -varauksesi ja viimeisimmät opintosuorituksesi. 

Opiskelijan ohjeista löydät opiskeluun liittyvän ohjeistuksen sekä yleiset ja koulutusohjelmakohtaiset tiedotteet. Pääset sivustolle myös kirjautumattomana, mutta kirjautuneena näet erityisesti omalle koulutusohjelmallesi suunnattuja tiedotteita ja muita sisältöjä. Mikäli opiskelet vanhoissa tutkintorakenteissa, voit valita omaa tutkintorakennettasi vastaavan uuden koulutusohjelman etusivun koulutusohjelmavalikosta. Ota kuitenkin huomioon, että joissain tapauksissa ohjeet koskevat vain uusia opiskelijoita, ja vanhoille opiskelijoille suunnatut ohjeet löytyvät vanhasta Flammasta. Tämä on aina erikseen mainittu artikkelin ingressissä. 

Opiskelijapalvelujen yhteystiedot löydät Opiskelijan ohjeiden Mistä saan neuvontaa? -teeman alta. Saat neuvontaa mm. vaihto-opiskeluun, harjoitteluun ja kieliopintoihin liittyen sekä löydät opettajien vastaanottoajat ja voit varata ajan opintoneuvontaan. 

Lisätietoa opiskelijoille suunnatuista sähköisistä järjestelmistä löydät tästä Opiskelijan ohjeiden artikkelista

Jäikö jokin vielä mietityttämään, tai etkö ole varma mistä sinun opintojasi koskevat ohjeet löytyvät? Laita viestiä osoitteeseen studentinfo@helsinki.fi.