Hakuaika opettajan pedagogisiin opintoihin käynnissä

Haku opettajan pedagogisiin opintoihin järjestetään 6.2.-6.3.2019. Tarkista hakutiedot pedagogisiin opintoihin opettajankoulutuksen erillisten opintojen hakusivuilta. Vuonna 2020 hakuehdot muuttuvat, joten kannattaa etukäteen huomioida miten muutokset vaikuttavat opintojesi suunnitteluun.

Jos suoritat opintojasi vanhojen tutkintovaatimusten mukaisesti (olet aloittanut opinnot ennen 1.8.2017 etkä ole siirtynyt uuteen koulutusohjelmaan) ja haluat sisällyttää opettajan pedagogiset opinnot tutkintoosi, sinun tulee hakea opettajan pedagogisiin opintoihin tässä haussa. Vuonna 2020 vanhojen tutkintovaatimusten mukaisesti opiskeleva ei voi enää hakea tutkintoon sisällytettäviin pedagogisiin opintoihin. Opettajan pedagogisiin opintoihin he voivat saada erillisen opinto-oikeuden vasta maisterin tutkinnon suorittamisen jälkeen.

Uusissa koulutusohjelmissa opiskelevien (1.8.2017 ja sen jälkeen opintonsa aloittaneet sekä uusiin koulutusohjelmiin siirtyneet opiskelijat) kannattaa huomioida opettajan pedagogisiin opintoihin hakeminen opintojensa suunnittelussa. Vuonna 2020 opettajan pedagogisiin opintoihin hakeminen ja haun aikataulu muuttuvat. Vuodesta 2020 lähtien opettajan pedagogisiin opintoihin voi hakea ainoastaan kandidaattivaiheessa ja  opintoihin voi hakea enintään kolme kertaa. Katso tarkemmat muutokset vuoden 2020 hakuun opettajan pedagogisten opintojen ohjeesta.