Outgoing exchange student image

Hakuilmoitus: opiskelijavaihdon täydennyshaku kevätlukukaudeksi 2020

Haluatko opiskelijavaihtoon eurooppalaiseen yliopistoon ensi kevätlukukaudeksi 2020?

Täydennyshaku Erasmus+-, Erasmus university wide-, Swiss-European Mobility Program (SEMP)- , Nordlys- ja Nordplus-vaihtoon alkaa torstaina 29.8. ja päättyy torstaina 12.9.2019 klo 15.00

• Täydennyshaku koskee ainoastaan vaihtoja keväälle 2020.
  • Vaihtopaikkoja voivat hakea kaikkien tiedekuntien opiskelijat.
  • Erasmus+-,  Swiss-European Mobility Programme ja Nordplus-sopimusten haut perustuvat Helsingin yliopiston yksikkökohtaisiin opiskelijavaihtosopimuksiin.
  • Yliopistonlaajuiset sopimukset (Erasmus university wide ja Nordlys)  perustuvat yliopistonlaajuisiin opiskelijavaihtosopimuksiin.
  • Erasmus+-, Swiss-European Mobility Programme ja Nordplus: etusijalla ovat sopimuksen solmineen yksikön/koulutusohjelman (pääaine)opiskelijat. Erasmus+-vaihtopaikkoja voidaan myöntää myös harkinnanvaraisesti sivuaineopiskelijoille/vapaavalintaisia opintoja suorittaville. Erasmus+ sopimukset on pääsääntöisesti tarkoitettu sen alan opiskeluun, johon sopimus on solmittu. Kohdeyliopistoissa on rajauksia sen suhteen, voiko vaihdossa opiskella alaa, jota hakija ei ole opiskellut aiemmin. Esimerkiksi oikeustieteelliset ja lääketieteelliset tiedekunnat eivät hyväksy muiden alojen opiskelijoita. Nordplus-vaihtopaikkoja voivat hakea vain kyseisen koulutusohjelman/pääaineen opiskelijat.
  • Erasmus university wide- ja Nordlys-vaihtopaikkoja voivat hakea kaikki opiskelijat. Poikkeuksena ne opiskelijat, joiden oppiaineessa on Nordplus-aineverkosto saman yliopiston ja laitoksen kanssa. Silloin paikkaa tulee hakea Nordplus-verkoston kautta. Yliopistonlaajuisen Nordlys-verkoston kautta ei voi opiskella oikeustiedettä, lääke-, hammaslääke- ja eläinlääketiedettä. Muita rajoituksia löydät tästä ohjeesta.
  • Haettavissa olevat vaihtokohteet on päivitetty Mobility Online -hakujärjestelmään viimeistään 29.8. mennessä, pääosin ne ovat nähtävissä jo 15.8. Huom. Iso-Britanniaan ei ole mahdollista hakea tässä haussa. Näet Mobility Onlinessa kunkin vaihtokohteen Display details -kohdasta, onko sopimus voimassa omaan opintovaiheessasi.
  • Suurin osa vaihtopaikoista on avoinna kandidaatti- tai maisterivaiheen opiskelijoille, yksittäisiä vaihtopaikkoja on avoinna myös jatko-opiskelijoille.
  • Jotta voit osallistua hakuun, sinulla täytyy olla ennen haun päättymistä suoritettuna 30 op yliopisto-opintoja.
  • Osassa vaihtokohteista edellytetään kyseisen maan kielen taitoa, mutta myös englanninkielisiä mahdollisuuksia on. Katso kielitaitovaatimukset ja ohje kielitaidon todistamiseen.
  • HUOM! tiistaina 10.9. kello 10-12 on Mobility Onlinen huoltokatko, joten järjestelmää ei voi silloin käyttää.
  • Hakemuksen täydennysaika päättyy samana päivänä kuin hakuaika eli 12.9.
  • Lue lisää Erasmus+-, Erasmus university wide-, SEMP- ja Nordplus-vaihdoista täältä.

Voit hakea lukukauden kestävään opiskelijavaihtoon kevääksi 2020 enintään yhteensä 6 vaihtoyliopistoon. Voit hakea eri vaihto-ohjelmien paikkoja. Voit valita enintään 3 vaihtoyliopistoa per vaihto-ohjelma (poikkeuksena Erasmus-vaihdot: Voit hakea enintään 6 yliopistoon Erasmus-ohjelman kautta. Yhteen rekisteröitymislomakkeeseen pystyt valitsemaan enintään 3 vaihtoyliopistoa kerralla, joten täytä tarvittaessa useampi rekisteröitymislomake).

Sinulle tarjotaan enintään yhtä vaihtopaikkaa. Ilmaise hakemuksessa prioriteettijärjestyksesi, joka otetaan huomioon vaihtovalintoja tehtäessä. Jos sinua ei valita vaihtoon toivomaasi kohteeseen, sinulla on halutessasi mahdollisuus saada tarjous ja tulla valituksi haussa täyttämättä jääneeseen vaihtokohteeseen ilman uutta hakemusta.

Hakemus tehdään Mobility Online -järjestelmässä. Katso ohjeet vaihtohausta ja vaadittavista liitteistä täältä. Liitteiden tulee olla Mobility Online -järjestelmässä hakuajan päättymiseen mennessä.

Tiedot valintapäätöksistä lähetetään hakijoille sähköpostitse 12.10. mennessä.

Huomioithan, että syksyllä hakuajat kohdeyliopistoihin voivat päättyä niin aikaisin, että emme pysty takaamaan hakemusten käsittelyä ennen kohdeyliopiston hakuajan päättymistä. Tarkistathan siksi oman kohdeyliopistosi aikataulut jo ennen hakemista ja ole yhteydessä liikkuvuuspalveluihin, jos kohdeyliopiston sivuilla lukee että oman kotiyliopiston tulee ilmoittaa tieto hakijoista (nominate students) jo ennen syyskuun loppua.

Ota yhteyttä liikkuvuuspalveluihin.

Miten valita vaihtokohde -tilaisuudet

Tervetuloa kuulemaan siitä miten vaihtoon haetaan Miten valita vaihtokohde -tilaisuuteen

Hakuklinikka

Tule  hakuklinikalle tekemään Mobility Online -hakemus liikkuvuuspalveluiden asiantuntijoiden tuella IT-luokassa ja kysy samalla hakuun liittyvistä kysymyksistä.

Katso myös video Lähde vaihtoon!