Likkuvuuspalvelut

Hakuilmoitus opiskelijavaihtoon vuosille 2018 ja 2019

Vaihtohaku alkaa to 1.2.2018 ja päättyy to 15.2.2018 klo 15.00.

Haettavana olevat vaihtopaikat:

• kesäkursseille 2018
  • lukuvuodelle 2018 – 2019 tai joko syyslukukaudelle 2018 tai kevätlukukaudelle 2019: päähaku Eurooppaan ja Pohjoismaihin sekä täydennyshaun vaihtopaikkoja Yhdysvaltoihin (oik, teol), Venäjällä, Serbiaan, Israeliin ja Aasiaan
  • kalenterivuodelle 2019 (koko lukuvuodeksi tai kevät- tai syyslukukaudeksi): Australia, Uusi-Seelanti, Latinalainen-Amerikka ja osa Afrikan kohteista
  • Vaihtopaikkoja voivat hakea kaikkien tiedekuntien opiskelijat.
  • Jotta voit osallistua hakuun, sinulla täytyy olla ennen haun päättymistä suoritettuna 30 op yliopisto-opintoja.
  • Suurin osa vaihtopaikoista on avoinna kandidaatti- tai maisterivaiheen opiskelijoille, yksittäisiä vaihtopaikkoja on avoinna myös jatko-opiskelijoille.
  • Osassa vaihtokohteista edellytetään kyseisen maan kielen taitoa, myös englanninkielisiä mahdollisuuksia on paljon. Katso kielitaitovaatimukset ja ohje kielitaidon todistamiseen.
  • Erasmus+-,  Nordplus- ja yksikkökohtaiset sopimukset (Faculty and Unit bilateral agreements) haut perustuvat Helsingin yliopiston yksikkökohtaisiin opiskelijavaihtosopimuksiin.
  • Yliopistonlaajuiset sopimukset (University bilateral agreements), Erasmus+ globaaliliikkuvuus- ja Nordlys-haut perustuvat yliopistonlaajuisiin opiskelijavaihtosopimuksiin.
  • Erasmus+-, Nordplus- ja yksikkökohtaiset sopimukset (Faculty and Unit bilateral agreements): etusijalla ovat sopimuksen solmineen yksikön/koulutusohjelman (pääaine)opiskelijat. Erasmus-vaihtopaikkoja voidaan myöntää myös harkinnanvaraisesti sivuaineopiskelijoille/vapaavalintaisia opintoja suorittaville. Nordplus-vaihtopaikkoja voivat hakea vain kyseisen koulutusohjelman/pääaineen opiskelijat.
  • Haettavissa olevat vaihtokohteet on päivitetty 1.2. mennessä.
  • HUOM! Uusia vaihtohakemuksia ei voi tehdä sunnuntaina 4.2. ja maanantain aamupäivällä 5.2. Muista myös että tiistaina13.2. kello 10-12 on Mobility Onlinen huoltokatko, joten järjestelmää ei voi käyttää.
  • Hakemuksen täydennysaika päättyy 22 helmikuuta.

Voit hakea lukukauden tai lukuvuoden kestävään opiskelijavaihtoon enintään yhteensä kuuteen vaihtoyliopistoon. Yhdellä hakemuksella voit hakea kolmeen saman vaihto-ohjelman vaihtoyliopistoon. Voit tehdä useamman hakemuksen, mutta kuitenkin vain yhden hakemuksen per ohjelma. Kesäkurssihaussa voi olla enintään kolme kohdetta – tämä haku ei vaikuta pitkien vaihtojen haettavien kohteiden määrään.

Jos sinua ei valita vaihtoon toivomaasi kohteeseen, sinulla on halutessasi mahdollisuus saada tarjous ja tulla valituksi haussa täyttämättä jääneeseen vaihtokohteeseen ilman uutta hakemusta.

Hakemus tehdään Mobility Online -järjestelmässä. Katso ohjeet vaihtohausta ja vaadittavista liitteistä täältä. Liitteiden tulee olla Mobility Online -järjestelmässä hakuajan päättymiseen mennessä.

Tiedot valintapäätöksistä lähetetään hakijoille sähköpostitse maaliskuun loppuun mennessä.

Ota yhteyttä liikkuvuuspalveluihin. Vastaanotolle ei tarvitse ilmoittautua.

Miten valita vaihtokohde -tilaisuudet

Tervetuloa kuulemaan siitä miten vaihtoon haetaan. Miten valita vaihtokohde -tilaisuuksien ajankohta ja paikka

Hakuklinikka

Tule tekemään Mobility Online -hakemus liikkuvuuspalveluiden asiantuntijoiden tuella IT-luokassa ja kysy samalla hakuun liittyvistä kysymyksistä. Hakuklinikoiden ajankohta ja paikka