Likkuvuuspalvelut

Opiskelijavaihdon hakuaikaa pidennetty 14.2. saakka - Hakuilmoitus opiskelijavaihtoon vuosille 2020 ja 2021

Vaihtohaku alkaa pe 31.1.2020 ja päättyy to 13.2.2020 (päättyy klo 15.00)

HAKUAIKAA PIDENNETTY HAKUPORTAALIN TEKNISTEN ONGELMIEN VUOKSI. HAKU PÄÄTTYY PE 14.2.2020 KLO 15.00.

Haettavana olevat vaihtopaikat:

• kesäkursseille 2020
  • lukuvuodelle 2020–2021 tai joko syyslukukaudelle 2020 tai kevätlukukaudelle 2021: päähaku Eurooppaan ja Pohjoismaihin sekä täydennyshaun vaihtopaikkoja Euroopan ulkopuolelle
  • kalenterivuodelle 2021 (koko lukuvuodeksi tai kevät- tai syyslukukaudeksi): Australia, Uusi-Seelanti, Latinalainen Amerikka ja osa Afrikan kohteista
  • Vaihtopaikkoja voivat hakea kaikkien tiedekuntien opiskelijat.
  • Jotta voit osallistua hakuun, sinulla täytyy olla ennen haun päättymistä suoritettuna 30 op yliopisto-opintoja.
  • Suurin osa vaihtopaikoista on avoinna kandidaatti- tai maisterivaiheen opiskelijoille, yksittäisiä vaihtopaikkoja on avoinna myös jatko-opiskelijoille.
  • Osassa vaihtokohteista edellytetään kyseisen maan kielen taitoa, myös englanninkielisiä mahdollisuuksia on paljon. Katso kielitaitovaatimukset ja ohje kielitaidon todistamiseen.
  • Erasmus+-,  Nordplus- ja yksikkökohtaiset sopimukset (Faculty and Unit bilateral agreements) -haut perustuvat Helsingin yliopiston yksikkökohtaisiin opiskelijavaihtosopimuksiin.
  • Yliopistonlaajuiset sopimukset (University bilateral agreements), Nordlys-haku ja University of Edinburghin Erasmus-sopimus perustuvat yliopistonlaajuisiin opiskelijavaihtosopimuksiin.
  • Erasmus+-, Nordplus- ja yksikkökohtaiset sopimukset (Faculty and Unit bilateral agreements): etusijalla ovat sopimuksen solmineen yksikön/koulutusohjelman (pääaine)opiskelijat. Erasmus-vaihtopaikkoja voidaan myöntää myös harkinnanvaraisesti sivuaineopiskelijoille/vapaavalintaisia opintoja suorittaville. Kohdeyliopistoissa on rajauksia sen suhteen, voiko vaihdossa opiskella alaa, jota hakija ei ole opiskellut aiemmin. Esimerkiksi oikeustieteelliset ja lääketieteelliset tiedekunnat eivät hyväksy muiden alojen opiskelijoita. Nordplus-vaihtopaikkoja voivat hakea vain kyseisen koulutusohjelman/pääaineen opiskelijat.
  • Haettavissa olevat vaihtokohteet on päivitetty viimeistään 31.1. mennessä, pääosin ne ovat nähtävissä jo 17.1. Brittikohteiden osalta kohdelista päivitetään kuitenkin vasta 31.1. kun sopimuksellinen Brexit-ero on ratifioitu
  • HUOM! Tiistaina 11.2. kello 10-12 on Mobility Onlinen huoltokatko, jonka aikana järjestelmää ei voi käyttää.
  • Hakemuksen täydennysaika päättyy 24. helmikuuta.

Voit hakea lukukauden tai lukuvuoden kestävään opiskelijavaihtoon enintään yhteensä 6 vaihtoyliopistoon. Voit hakea eri vaihto-ohjelmien paikkoja. Voit valita enintään 3 vaihtoyliopistoa per vaihto-ohjelma (poikkeuksena Erasmus-vaihdot: Voit hakea enintään 6 yliopistoon Erasmus-ohjelman kautta. Yhteen rekisteröitymislomakkeeseen pystyt valitsemaan enintään 3 vaihtoyliopistoa kerralla, joten täytä tarvittaessa useampi rekisteröitymislomake).

Kesäkurssihaussa voi olla enintään kolme kohdetta – tämä haku ei vaikuta pitkien vaihtojen haettavien kohteiden määrään.

Jos sinua ei valita vaihtoon toivomaasi kohteeseen, sinulla on halutessasi mahdollisuus saada tarjous ja tulla valituksi haussa täyttämättä jääneeseen vaihtokohteeseen ilman uutta hakemusta.

Hakemus tehdään Mobility Online -järjestelmässä. Katso ohjeet vaihtohausta ja vaadittavista liitteistä täältä. Liitteiden tulee olla Mobility Online -järjestelmässä hakuajan päättymiseen mennessä.

Tiedot valintapäätöksistä lähetetään hakijoille sähköpostitse maaliskuun loppuun mennessä.

Ota yhteyttä liikkuvuuspalveluihin.

Miten valita vaihtokohde -tilaisuudet

Tervetuloa kuulemaan siitä, miten vaihtoon haetaan. Miten valita vaihtokohde -tilaisuuksien ajankohta ja paikka

Hakuklinikka