Likkuvuuspalvelut

Hakuilmoitus opiskelijavaihtoon vuosille 2019 ja 2020

Vaihtohaku alkaa pe 1.2.2019 ja päättyy pe 15.2.2019 (päättyy klo 15.00)

Haettavana olevat vaihtopaikat:

• kesäkursseille 2019
  • lukuvuodelle 2019 – 2020 tai joko syyslukukaudelle 2019 tai kevätlukukaudelle 2020: päähaku Eurooppaan ja Pohjoismaihin sekä täydennyshaun vaihtopaikkoja esimerkiksi Yhdysvaltoihin, Aasiaan ja Venäjälle
  • kalenterivuodelle 2020 (koko lukuvuodeksi tai kevät- tai syyslukukaudeksi): Australia, Uusi-Seelanti, Latinalainen-Amerikka ja osa Afrikan kohteista
  • Vaihtopaikkoja voivat hakea kaikkien tiedekuntien opiskelijat.
  • Jotta voit osallistua hakuun, sinulla täytyy olla ennen haun päättymistä suoritettuna 30 op yliopisto-opintoja.
  • Suurin osa vaihtopaikoista on avoinna kandidaatti- tai maisterivaiheen opiskelijoille, yksittäisiä vaihtopaikkoja on avoinna myös jatko-opiskelijoille.
  • Osassa vaihtokohteista edellytetään kyseisen maan kielen taitoa, myös englanninkielisiä mahdollisuuksia on paljon. Katso kielitaitovaatimukset ja ohje kielitaidon todistamiseen.
  • Erasmus+-,  Nordplus- ja yksikkökohtaiset sopimukset (Faculty and Unit bilateral agreements) haut perustuvat Helsingin yliopiston yksikkökohtaisiin opiskelijavaihtosopimuksiin.
  • Yliopistonlaajuiset sopimukset (University bilateral agreements), Nordlys-haku ja University of Edinburgin Erasmus-sopimus perustuvat yliopistonlaajuisiin opiskelijavaihtosopimuksiin.
  • Erasmus+-, Nordplus- ja yksikkökohtaiset sopimukset (Faculty and Unit bilateral agreements): etusijalla ovat sopimuksen solmineen yksikön/koulutusohjelman (pääaine)opiskelijat. Erasmus-vaihtopaikkoja voidaan myöntää myös harkinnanvaraisesti sivuaineopiskelijoille/vapaavalintaisia opintoja suorittaville. Kohdeyliopistoissa on rajauksia sen suhteen, voiko vaihdossa opiskella alaa, jota hakija ei ole opiskellut aiemmin. Esimerkiksi oikeustieteelliset ja lääketieteelliset tiedekunnat eivät hyväksy muiden alojen opiskelijoita. Nordplus-vaihtopaikkoja voivat hakea vain kyseisen koulutusohjelman/pääaineen opiskelijat.
  • Haettavissa olevat vaihtokohteet on päivitetty viimeistään 1.2. mennessä, pääosin ne ovat nähtävissä jo 18.1.
  • HUOM! Uusia vaihtohakemuksia ei voi tehdä maanantain aamupäivällä 4.2. Muista myös että tiistaina 12.2. kello 10-12 on Mobility Onlinen huoltokatko, joten järjestelmää ei voi käyttää.
  • Hakemuksen täydennysaika päättyy 25. helmikuuta.

Voit hakea lukukauden tai lukuvuoden kestävään opiskelijavaihtoon enintään yhteensä 6 vaihtoyliopistoon. Voit hakea eri vaihto-ohjelmien paikkoja. Voit valita enintään 3 vaihtoyliopistoa per vaihto-ohjelma (poikkeuksena Erasmus-vaihdot: Voit hakea enintään 6 yliopistoon Erasmus-ohjelman kautta. Yhteen rekisteröitymislomakkeeseen pystyt valitsemaan enintään 3 vaihtoyliopistoa kerralla, joten täytä tarvittaessa useampi rekisteröitymislomake).

Kesäkurssihaussa voi olla enintään kolme kohdetta – tämä haku ei vaikuta pitkien vaihtojen haettavien kohteiden määrään.

Jos sinua ei valita vaihtoon toivomaasi kohteeseen, sinulla on halutessasi mahdollisuus saada tarjous ja tulla valituksi haussa täyttämättä jääneeseen vaihtokohteeseen ilman uutta hakemusta.

Hakemus tehdään Mobility Online -järjestelmässä. Katso ohjeet vaihtohausta ja vaadittavista liitteistä täältä. Liitteiden tulee olla Mobility Online -järjestelmässä hakuajan päättymiseen mennessä.

Tiedot valintapäätöksistä lähetetään hakijoille sähköpostitse maaliskuun loppuun mennessä.

Ota yhteyttä liikkuvuuspalveluihin.

Miten valita vaihtokohde -tilaisuudet

Tervetuloa kuulemaan siitä miten vaihtoon haetaan. Miten valita vaihtokohde -tilaisuuksien ajankohta ja paikka

Hakuklinikka