Kuva: Nina Dannert

Ilmoittaudu Kielikeskuksen 2. periodin kursseille

Kielikeskuksen 2. periodin kursseille voi ilmoittautua WebOodissa 15.10.2018–21.10.2018. Tiedot lukuvuonna 2018–19 järjestettävistä kielten kursseissa löytyvät kielten oppaista WebOodista: Opinto-oppaat > Kielikeskus > oppaat kielittäin > Opetus-välilehti > 2018–19, 2. periodi > Kieliopinnot.

HUOM! Ilmoittautumisjärjestyksellä ei ole merkitystä Kielikeskuksen kursseille ilmoittauduttaessa. Automaattinen valinta perustuu opiskelijan antamaan tärkeysjärjestykseen, ei ilmoittautumisnopeuteen. Ei ole merkitystä ilmoittaudutaanko maanantaina heti ilmoittautumisten käynnistyttyä 12.00 vai sunnuntaina juuri ennen ilmoittautumisen päättymistä. Lisätietoja ilmoittautumisohjeissa. Ilmoittautumiset vahvistetaan annettujen ryhmätoiveiden perusteella 22.10.2018.

Luethan ilmoittautumisohjeet ja ilmoittaudut vastuullisesti, älä vie kaverilta kurssipaikkaa. Ilmoittautumisen voi perua WebOodissa ilmoittautumisajan puitteissa. Ilmoittautumisajan jälkeen kurssipaikan perumisesta on ilmoitettava sähköpostitse kurssin opettajalle.

Tutkinnon pakolliset ja valinnaiset kieliopinnot
Kandidaatin tutkintoon kuuluvia tiedekunta-/koulutusohjelmakohtaisia kielten kursseja alkaa englannissa, ruotsissa ja äidinkielessä. Kurssit järjestetään kampuksittain. Englannin sijasta voit suorittaa tutkintosi vieraaksi kieleksi kurssilla myös espanjan, italian, ranskan, saksan tai venäjän kielen. Kurssien sijasta kielen osaamisen voi osoittaa vaihtoehtoisesti korvaavalla kokeella.

Tutkintoon vaadittavien opintojen lisäksi voit syventää ja laajentaa kielitaitoasi Kielikeskuksen kursseilla. 2. periodissa alkaa kielten alkeis- ja jatkokursseja sekä erilaisia syventäviä kursseja.

Kielipelko ja monenlainen oppijuus
Mikäli aiemmat kokemukset kieltenopiskelusta herättävät huolta tai kysymyksiä, esim. jonkin oppimisvaikeuden ja/tai kielikurssille osallistumisen pelon vuoksi, Kielikeskuksessa järjestetään englannin ja ruotsin kursseja, joilla huomioidaan monenlainen oppijuus. 2. periodilla alkaa erilaisille oppijoille suunnattu ruotsin kurssi KK-RUERI Toisen kotimaisen kielen suullinen ja kirjallinen taito. Kurssi soveltuu kaikkien tiedekuntien opiskelijoille ja sillä voi suorittaa tutkintoon vaadittavat toisen kotimaisen kielen opinnot.

Esiintymistä ja vuorovaikutustilanteita jännittäville on tarjolla myös Viestintävarmuuden kurssi. Kurssin tiedot löytyvät Kielikeskuksen äidinkielen (suomi) opinto-oppaasta WebOodissa. 2. periodissa on tarjolla teologian ja uskonnontutkimuksen kandiohjelman opiskelijoille suunnattu Viestintävarmuuden kurssi.

Lukuvuoden 2016–17 tutkintovaatimusten mukaan opiskelevat: Mikäli tarvitset neuvoja kielikurssien vastaavuuksista, ota yhteyttä Kielikeskuksen opiskelijaneuvontaan.

Kuva: Nina Dannert