HY-pääkirjasto

Mikä opintojen suunnittelun työkalu?

Opintojen suunnittelun työkalu on hiljattain otettu käyttöön Helsingin yliopiston koulutusohjelmissa, ja se on olennainen osa yliopiston digiloikkaa.

Työkalu tekee opintojen suunnittelusta yksinkertaisempaa ja visuaalisesti selkeämpää. Työkalu tunnistaa tutkintorakenteeseen kuuluvat pakolliset opinnot ja tukee vaihtoehtoisten sekä valinnaisten opintojen suunnittelua. Suunnitelman tekeminen mahdollistaa opintojen aikatauluttamisen niin lukujärjestyksenomaisesti kuin koko tutkinnon ajalle.

Nykyaikaisesta ilmeestä huolimatta työkalun kehitys on vielä kesken, mikä on aiheuttanut hämmennystä käyttäjien keskuudessa. Esimerkiksi hyväksiluetut suoritukset tai vanhoissa tutkintorakenteissa opiskellut kokonaisuudet eivät välttämättä näy opintosuunnitelmissa. Ongelmat korjautuvat järjestelmän kehittyessä.

Työkalulle on laadittu laajamittaiset ohjeet, joita päivitetään käyttöönottoprojektin edetessä. Ohjeista pääsee tutustumaan kaikkiin työkalun toiminnallisuuksiin sekä katsomaan suunnittelua tukevan video-ohjeen.

Kokeilethan työkalua rohkeasti! Mikäli sinulla on kysymyksiä tai haluat antaa palautetta, ole yhteydessä sähköpostitse opiskelijarekisteri@helsinki.fi.

Kuva: Mika Huisman