Reset
Ohjauskulma Kaisa-talossa

Ohjauskulman avajaiset 9.-11.4.

Ohjauskulman avajaisviikolla tapahtuu! Katso alta tapahtumat. Ohjelma täydentyy maaliskuun aikana.

Lisätietoja Ohjauskulmasta Opiskelijan ohjeissa

Ohjauskulman avajaispaneeli

Huom! Tapahtumaa voi seurata vain verkon välityksellä.

Ohjauskulma avataan virallisesti ti 9.4. klo 14.00 paneelilla, jonka vetää Opetus- ja oppimisympäristöjen palveluiden päällikkö Kati Kettunen. Monialainen yhteistyö, kohtaamiset, matalan kynnyksen palvelut – tämä ja paljon muuta esillä, kun estradille astuvat vararehtori Sari Lindblom, kehitysjohtaja Susanna Niinistö-Sivuranta, Helsingin yliopiston kirjaston palvelujohtaja Kirsi Mäenpää, tohtorikoulutettava Niclas Sandström sekä HYYn Aleksi Rytkönen.

Tilaisuus taltioidaan ja voit seurata sitä omalta koneeltasi

ti 9.4. klo 15.00-16.00
Millainen on sinun Ohjauskulmasi?

Millainen on sinun Ohjauskulmasi? Tule tutustumaan Ohjauskulman toimintaan ja ideoimaan mitä kaikkea muuta se voisi vielä olla. Klo 15.00 jaossa kakkua 50:lle ensimmäiselle.

ke 10.4. klo 13.00-16.00
Työnhakuinfo & CV-klinikka

Mietityttääkö työnhakustrategiat? Etkö tiedä mistä lähteä liikkeelle työnhaussa?

Yliopiston urapalvelut ja Helsinki Alumni järjestävät työnhakuinfon ja CV-klinikan Kaisatalon Ohjauskulmassa keskiviikkona 10.4.2019 klo 13–16. Oletpa sitten hakemassa kesätöitä, harjoittelupaikkaa tai valmistumisen jälkeistä työpaikkaa, tule kuulemaan urapalveluiden asiantuntijoilta ja rekrytointitehtävissä työskenteleviltä alumneilta vinkit onnistuneeseen työnhakuun!

Työnhakuinfon (klo 13–14)  jälkeen urapalveluiden asiantuntijat ja rekrytointitehtävissä työskentelevät alumnit päivystävät Ohjauskulmassa, jolloin sinulla on mahdollisuus saada henkilökohtaista palautetta CV:stäsi ja työhakemuksestasi. Varaudu siihen, että saatat joutua odottamaan vuoroasi hetken.

Työnhakuinfo on englanninkielinen, mutta kysymyksiä voit esittää myös suomeksi ja ruotsiksi.

Tervetuloa!

ke 10.4. klo 16.00-18.00
Coach Cafe –  Työhakemus on myyntipuhe!

Minkälainen on persoonallinen ja erottuva työhakemus? Miten rakennan selkeän ja houkuttelevan työhakemuksen? Miten täytän huolellisesti sähköisen työnhakulomakkeen? Työhakemus on myyntipuhe, jonka tavoitteena on vakuuttaa työnantaja siitä, että juuri sinä olet oikea työntekijä yritykselle. Ensivaikutelma luodaankin usein juuri työhakemuksen avulla. Hyvällä työhakemuksella voit erottua muista työnhakijoista helposti jo silloin, kun työnantaja vastaanottaa hakijoiden asiakirjoja.  Tule keskustelemaan aiheesta asiantuntijoiden kanssa Ohjauskulmaan keskiviikkona 10.4. klo 16:00-18.

Mukana keskustelemassa ovat kaksi rekrytoinnin ammattilaista ja HY Alumnia:

KTM Maija Kaski on valmistunut kasvatustieteistä, pääaineenaan aikuiskasvatustiede. Hän on työskennellyt Talvivaara Kaivososakeyhtiössä Chief HR Officerina, Martelalla henkilöstöjohtajana sekä Nokialla ja Elcoteqissa erilaisissa henkilöstöjohtamisen rooleissa.

VTM Satu Matinlauri on valmistunut sosiaalipsykologiksi Helsingin yliopistosta. Sadulla on yli 10 vuoden kokemus rekrytoinnin asiantuntijatehtävistä pitäen sisällään mm. työpaikkailmoitusten laatimista, työhakemusten esikarsintaa ja useita satoja työhaastatteluita. Hän on toiminut myös rekrytoivan esimiehen roolissa kolmen vuoden ajan.

Coach Café -tilaisuuksissa opiskelijat saavat alumneilta vinkkejä ja sparrausta illan aihealueeseen. Myös vastavalmistuneet alumnit ovat tervetulleita osallistumaan tapahtumiin ja kuulemaan jo pidempään työelämässä olleiden alumnien kokemuksia.

Tilaisuus on suomeksi. Ilmoittautuminen 8.4. mennessä.

Järjestäjä: Helsinki Alumni

to 11.4. klo 10.00-14.00
VR-lasit

Tule kokeilemaan miltä maailma näyttää virtuaalilasien takaa!

to 11.4. klo 10.00-14.00
Tietokilpailu

Testaa tietosi Helsingin yliopistosta ja Moodlesta, voita esimerkiksi leffalippuja!

to 11.4. klo 12.00-14.00
Avoimen tieteen kioski

Miksi avointa tiedettä pyritään edistämään? Miten kirjasto palveluillaan tukee avointa tiedettä Helsingin yliopistossa? Miten avoin tiede on tai voisi olla mukana opiskelussa?

Tervetuloa kioskille keskustelemaan kirjaston asiantuntijoiden kanssa avoimeen tieteen teemoista!

to 11.4. klo 12.00-16.00
Yliopistoyhteisön eduskuntavaalipiste

Tule yliopistoyhteisön vaalipöydän ääreen hakemaan #siksitiede-pinssi, kuvauttamaan itsesi poliittisen tervehdyksesi kanssa sekä fiilistelemään vaaleja! Ennakkotietoa et politiikan kiemuroista tarvitse. Vaalipöydällä voit tutustua yliopiston ja ylioppilaskunnan tavoitteisiin eduskunta- ja europarlamenttivaaleissa sekä jakaa kanssamme näkemyksiäsi opiskelijoiden, yliopiston ja ympäristön paremmasta huomisesta. Nähdään ständillä!

to 11.4. klo 14.15-15.30
Nuoret ehdokkaat esiin! -vaalitentti

Suomen eduskunnassa on tällä hetkellä vain yksi alle 30-vuotias kansanedustaja. HYY tahtoo tuoda nuoret kansanedustajaehdokkaat esiin! Kysymme heiltä, mikä on #sunratkaisu, kun tavoitteena on 1) opiskelijan parempi toimeentulo 2) ilmastonmuutoksen pysäyttäminen ja 3) yliopistojen riittävät resurssit.

Tule kuulemaan nuorten ehdokkaiden vastaukset HYYn eduskuntavaalien olohuonetenttiin! Lisätietoja Facebook-tapahtumassa.

Keskusteluun opiskelijoiden, yliopistojen ja ympäristön paremmasta tulevaisuudesta voi olohuonetentin lisäksi osallistua sosiaalisessa mediassa aihetunnisteilla #siksitiede, #koulutustaprkl ja #vaalit2019!

Voit tutustua yliopiston #siksitiede-eduskuntavaalikampanjaan kampanjasivulla sekä HYYn vaalitavoitteisiin HYYn nettisivuilla.