Ohjauskulma Kaisa-talossa

Ohjauskulman walk-in klinikat

Oletko jo tutustunut Kaisa-talon Ohjauskulmassa toimiviin walk-in klinikoihin?

Tässä lyhyesti, lue lisää Opiskelijan ohjeista!

Digiklinikka

Digiklinikka on tarkoitettu kaikille opiskelijoille, jotka kaipaavat lisävarmuutta Helsingin yliopiston digitaalisissa oppimisympäristöissä toimimisessa, esim. Moodle, Opintoni ja Examinarium.

Halutessasi voit ottaa mukaan oman kannettavan tai tabletin!

Työnhakuneuvonta

Mietityttääkö työnhaku tai harjoitteluasiat? Kaipaatko käytännön neuvoja työhakemuksesi viilaamiseen? Työnhakuneuvonnassa saat apua mm.

• CV:n ja työhakemuksen kommentointi
  • tukea työnhakuun liittyviin käytännön kysymyksiin
  • harjoitteluun ja sen rahoitukseen liittyvät kysymykset.

Uutta vauhtia opintoihin

Koetko opintojesi etenevän hitaammin kuin haluaisit? Tuntuuko, että et etene opinnoissasi kohti tavoitteitasi niin hyvin kuin tahtoisit tai että tavoitteesi ovat hämärtyneet? Oletko palaamassa opintoihin pidemmän tauon jälkeen? Etkö tiedä, kuka sinua voisi auttaa?

Klinikalla voit mm.

• kirkastaa opintoihin liittyviä tavoitteitasi
  • kartoittaa, millaisista askelista polkusi kohti päämäärääsi koostuu
  • selvittää minkälaista neuvontaa, tukea tai apua matkallasi mahdollisesti tarvitset
  • tunnistaa ehkä jotain uutta omasta osaamisestasikin

Oikeusturvaklinikka

Mietityttävätkö oikeutesi yliopistolla tai oletko kokenut epäkohtia opintojen suorittamisessa? Onko opintojesi edistymiselle muodostunut kohtuuttomia esteitä tai oletko kokenut arvostelun epäoikeudenmukaiseksi? Oikeusturvaklinikassa saat HYYn asiantuntijalta neuvoja opintoihin liittyvissä oikeusturva-asioissa.

Toimeentuloneuvonta

Paljonko voin tienata, kun saan opintotukea? Riittävätkö opintopisteeni tältä vuodelta Kelalle? Mitä teen, jos kesäajan toimeentulo huolestuttaa? Toimeentuloneuvonnassa HYYn asiantuntija neuvoo opiskelijan tukiin liittyvissä kysymyksissä, auttaa löytämään lisätietoa ja tarvittaessa tukee sinua yhteydenotossasi esimerkiksi Kelaan tai sosiaalitoimeen.