Opiskelijavaihdon täydennyshaku: Erasmus-, Nordplus ja Nordlys kevätlukukaudeksi 2018

Opiskelijavaihdon täydennyshaku: Erasmus-, Nordplus- ja Nordlys vaihtopaikat kevätlukukaudeksi 2018

Haluatko opiskelijavaihtoon eurooppalaiseen yliopistoon ensi kevätlukukaudeksi 2018?

Täydennyshaku Erasmus-, Nordplus ja Nordlys-vaihtoon alkaa ke 30.8.2017 ja päättyy ke 13.9.2017 klo 15.00.

• Täydennyshaku koskee ainoastaan vaihtoja keväälle 2018.
  • Erasmus- ja Nordplus haku perustuu Helsingin yliopiston yksikkökohtaisiin opiskelijavaihtosopimuksiin.
  • Nordlys haku perustuu Yliopiston laajuisiin opiskelijavaihtosopimuksiin.
  • Vaihtopaikkoja voivat hakea kaikkien tiedekuntien opiskelijat.
  • Etusijalla ovat sopimuksen solmineen yksikön/koulutusohjelman (pääaine)opiskelijat. Erasmus-vaihtopaikkoja voidaan myöntää myös harkinnanvaraisesti sivuaineopiskelijoille/vapaavalintaisia opintoja suorittaville. Nordplus-vaihtopaikkoja voivat hakea vain kyseisen koulutusohjelman/pääaineen opiskelijat.
  • Vaihtokohteet on tarkoitettu ensisijaisesti sopimukseen kirjatun alan opiskeluun vaihtoyliopistossa. Kohdeyliopistoissa on rajauksia sen suhteen, voiko vaihdossa opiskella alaa, jota hakija ei ole opiskellut aiemmin. Esimerkiksi oikeustieteelliset ja lääketieteelliset tiedekunnat eivät hyväksy muiden alojen opiskelijoita.
  • Nordlys-vaihtopaikkoja voi hakea kaikki opiskelijat. Poikkeuksena ne opiskelijat joiden oppiaineesa on Nordplus aineverkosto samaan yliopiston ja laitoksen kanssa. Silloin paikkaa tulee hake Nordplus-verkoston kautta. Verkoston kautta ei kuitenkaan voi opiskella oikeustiedettä, lääke- hammaslääke- ja eläinlääketiedettä. Muita rajoituksia löydät tästä ohjeesta.
  • Haettavana olevat vaihtopaikat löydät Mobility Online -hakuportaalista. Näet kunkin vaihtokohteen Display details -kohdasta, onko sopimus voimassa omaan opintovaiheeseesi. Osa sopimuksista on ainoastaan kandidaatti-, maisteri- tai jatko-opintovaiheeseen.
  • Jotta voit osallistua hakuun, sinulla täytyy olla ennen haun päättymistä suoritettuna 30 op yliopisto-opintoja.
  • Osassa vaihtokohteista edellytetään kyseisen maan kielen taitoa, mutta myös englanninkielisiä mahdollisuuksia on. Katso kielitaitovaatimukset ja ohje kielitaidon todistamiseen.
  • Hakemuksen täydennysaika päättyy samana päivänä kuin hakuaika, eli 13.9.
  • Lue lisää Erasmus, Nordplus ja Nordlys-vaihdoista täältä.

Voit hakea yhteensä enintään kuuteen (6) vaihtoyliopistoon. Voit hakea sekä Erasmus, Nordplus, että Nordlys -paikkoja. Erasmus hakemuksella voit hakea enintään kolmeen (3) saman vaihto-ohjelman vaihtoyliopistoon ja vain yhden yksikön kohteisiin. Koska Erasmus-haussa voit hakea myös eri yksiköiden paikkoja, voit tehdä useamman Erasmus-hakemuksen. Nordplussassa voit hakea vain pääaineesi vaihtokohteisiin eli voit tehdä vain yhden enintään kolme (3) eri yliopistoa käsittävän hakemuksen. Nordlys -ohjelman kautta voit tehdä yhden, enintään kaksi (2) eri yliopistoa käsittävää hakemusta.

Sinulle tarjotaan joka tapauksessa enintään yhtä vaihtopaikkaa. Ilmaise hakemuksessa suosituimmuusjärjestyksesi, joka otetaan huomioon vaihtovalintoja tehtäessä. Jos sinua ei valita vaihtoon toivomaasi kohteeseen, sinulla on halutessasi mahdollisuus saada tarjous ja tulla valituksi haussa täyttämättä jääneeseen vaihtokohteeseen ilman uutta hakemusta.

Hakemus tehdään Mobility Online -järjestelmässä. Katso ohjeet vaihtohausta ja vaadittavista liitteistä täältä. Liitteiden tulee olla Mobility Online -järjestelmässä hakuajan päättymiseen mennessä.

Tiedot valintapäätöksistä lähetetään hakijoille sähköpostitse viimeistään 11.10. mennessä. Huomioithan, että syksyllä hakuajat kohdeyliopistoihin voivat olla niin aikaiset, että emme pysty takaamaan hakemusten käsittelyä nominointi-/hakuajan puitteissa. Tarkistathan kohdeyliopistosi aikataulut jo ennen hakemista ja ole yhteyksissä liikkuvuuspalveluihin, jos nominointi tulee tehdä ennen syyskuun loppua. Muussa tapauksessa hakemuksessa riittää maininta haku-/nominointiajan päättymisestä.

Ota yhteyttä liikkuvuuspalveluihin. Vastaanotolle ei tarvitse ilmoittautua.

Miten valita vaihtokohde -tilaisuudet ja hakuklinikat

Tule kuulemaan vaihtomahdollisuuksista Miten valita vaihtokohde tilaisuuteen tai tekemään hakemusta hakuklinikalle