Rehtori Jari Niemelä sairauslomalle – rehtorin kirje yliopistolaisille

Hyvät yliopistolaiset,

Elämä on täynnä yllätyksiä, nyt minua on kohdannut ikävä yllätys. Minulla on diagnosoitu kasvain. Sen hoito alkaa ensi viikolla leikkauksella.

Tehtäviäni hoitaa sairasloman ajan vararehtori Sari Lindblom hallituksen päättämän työnjaon mukaisesti. Osa Sarin tehtävistä siirtyy väliaikaisesti muille vararehtoreille Tom Böhlingille, Paula Eerolalle ja Hanna Snellmanille. Lisätietoja johdon työnjaosta saa hallintojohtaja Esa Hämäläiseltä.

Meillä on keväällä kaksi suurta tehtävää. Olemme juuri aloittaneet yliopiston strategiaprosessin, jossa määritetään yliopiston suunta 2030 asti. Nyt keväällä arvioimme toimintaympäristömme muutoksia niin tiedekuntien kuin yliopiston eri toimintojen näkökulmasta. Pääosa tästä työstä tehdään yksiköissä ja toimikunnissa.

Keväällä on myös eduskuntavaalit. Olemme yhdessä valmistelleet yliopiston tavoitteet - ja niitä on koko syksy viestitetty puolueille, päättäjille ja ehdokkaille. Työ on loppusuoralla. On äärimmäisen tärkeää, että vaikuttamistyö jatkuu koko kevään, sillä yliopistot ovat investointi tulevaisuuteen. Toivon, että me kaikki yliopistolaiset muistutamme siitä äänestäjiä ja ehdokkaita muun muassa #siksitiede-kampanjan avulla.

Viime syksynä työni yliopistolaisten ja hallituksen kanssa lähti erinomaisesti käyntiin. Vararehtorien kanssa olemme rakentaneet hyvän tiimin, jota yhdistää avoin toimintakulttuuri ja vahva halu rakentaa parempaa tulevaisuutta yliopistollemme.

Osallistun työhön hoitojen mahdollistamassa laajuudessa. Tiedän saavani mahdollisimman hyvää hoitoa Meilahdessa. Olen luottavainen, että pääsen myöhemmin keväällä täysipainoisesti osallistumaan strategiatyöhön.

Yhteisesti ponnistellen selviämme tästä keväästä.

Jari Niemelä
rehtori