Ansök om att bli tutor!

Är du en samarbetsvillig, aktiv och ansvarskännande studerande och intresserad av att få erfarenheter som gruppledare? Vill du bekanta dig med nya människor och få internationella upplevelser på dit hemuniversitet? Är du intresserad av att hjälpa nya studenter med att komma igång i sina studier?

Tutorns uppgifter

Som tutor spelar du en viktig roll i mottagningen av nya studenter och hjälpa dem engagera sig vid universitetssamfundet och studierna. Som tutor är du en gruppledare och en del av universitetets ledningssystem tillsammans med universitetspersonalen. Vi betalar ut ett litet arvode till tutorerna. När du är tutor för första gången får du även studiepoäng för utbildningen.

Som internationell tutor har du möjlighet att knyta internationella kontakter i hemlandet och bli bekant med internationella utbytes- och examensstuderande från andra kulturer.  Internationella tutorer behövs i början av höst- och vårterminen. Man kan vanligen ansöka om att bli internationell tutor efter ett års studier. Av den sökande krävs goda kunskaper i engelska.

Hurdana tutorer söker vi?

Vi söker tutorer som är inspirerade, ansvarskännande och aktiva studeranden som är intresserade av att vara gruppledare. Som tutor är du redan bekant med husets praxis men du behöver förstås inte veta och kunna allt på förhand, utan fakulteterna utbildar alla tutorer.

Hur ansöker jag om att bli tutor?

Ansökningstiden för att bli tutor i augusti  2019  slutade 12.2.2019.

Tutoräventyr 4.4.2019

Tuutoriseikkailun logo

HUS och Studentservicen ordnar tillsammans tutorutbildningen till alla tutorer. Utbildningen genomförs i form av Tutoräventyr på eftermiddagen den 4 april 2019 på centrumcampus. Du kan utnyttja det du lär dig i höst när du vägleder gulnäbbarna in i studielivet! Tutoräventyret är obligatorisk till alla tutorer. Om du kan inte delta i Tutoräventyr, du ska skickas efter äventyret med instruktioner för att slutföra ersättningsuppgiften. Du behöver inte ange separat för att du inte kommer att delta i evenemanget.

Äventyret tar 3 timmar och kommer att äga rum vid 12.30-19.30. Vänligen boka din kalender för utbildningen!

Obs! Endast de som godkänts som tutorer får anmäla sig till Tutoräventyret. Vänligen vänta på e-post med beslut av din fakultet innan du anmäler dig.

Mer information om Tutoräventyret och registrering hittar du på Tutoräventyrets www-sidor.

Registreringen till Tutoräventyret sluter 24.3.2019.

Tutorutbildningen för internationella tutorer

Studentservicens tutorutbildning för internationella tutorer är obligatorisk för alla som tutorerar utbytesstuderande eller internationella examensstuderande för första gången. Anmäl dig till en av tre utbildningar:

• fre 12.4. kl. 9.00-12.00, sal 12, huvudbyggnad, Fabiansgatan 33
  • tis 23.4. kl. 14.00-17.00, sal 4, Forsthuset, Unionsgatan 40