Ansök om att bli tutor!

Är du en samarbetsvillig, aktiv och ansvarskännande studerande och intresserad av att få erfarenheter som gruppledare? Vill du bekanta dig med nya människor och få internationella upplevelser på dit hemuniversitet? Är du intresserad av att hjälpa nya studenter med att komma igång i sina studier?

Tutorns uppgifter

Som tutor spelar du en viktig roll i mottagningen av nya studenter och hjälpa dem engagera sig vid universitetssamfundet och studierna. Som tutor är du en gruppledare och en del av universitetets ledningssystem tillsammans med universitetspersonalen. Vi betalar ut ett litet arvode till tutorerna. När du är tutor för första gången får du även studiepoäng för utbildningen.

Hurdana tutorer söker vi?

Vi söker tutorer som är inspirerade, ansvarskännande och aktiva studeranden som är intresserade av att vara gruppledare. Som tutor är du redan bekant med husets praxis men du behöver förstås inte veta och kunna allt på förhand, utan fakulteterna utbildar alla tutorer.

Hur ansöker jag om att bli tutor?

Ansökningstiden för att bli tutor i augusti  2019  år från 10.12.2018 kl 12 till 12.2.2019 kl 15. Ansökan sker genom Aava-ansökningsportalen.

Tutorutbildningen

Studentservicens tutorutbildning för internationella tutorer är obligatorisk för alla som tutorerar utbytesstuderande eller internationella examensstuderande för första gången. Anmäl dig till en av tre utbildningar:

• fre 12.4. kl. 9.00-12.00, sal 12, huvudbyggnad, Fabiansgatan 33
  • tis 23.4. kl. 14.00-17.00, sal 4, Forsthuset, Unionsgatan 40
  • fre 17.5. kl. 9.00-12.00, sal 115, språkcentrum, Fabiansgatan 26

Tutoräventyr 2019

HUS och Studentservicen ordnar tillsammans tutorutbildningen till alla tutorer. Utbildningen genomförs i form av Tutoräventyr på eftermiddagen den 4 april 2019 på centrumcampus. Äventyret tar 3 timmar och kommer att äga rum vid 13-19. Vänligen boka din kalender för utbildningen!

En mer exakt tid kommer att anges när registreringen till Tutoräventyret börjar i januari 2019.

Du kan utnyttja det du lär dig i höst när du vägleder gulnäbbarna in i studielivet!

Ansökan om att bli motionstutor

Får du inspiration av motion och vill du ge gulnäbbarna inspiration till att börja motionera? Ansök om att bli motionstutor!

Motionstutorn har i uppdrag att göra gulnäbbarna bekanta med studentmotionen – både med UniSports utbud och med möjligheterna till självständig motionering. Målet är att ge gulnäbbarna inspiration till en aktiv livsstil bland studiebrådskan. Vi kräver ingen toppkondition eller tränarutbildning utan det räcker att du vill göra de nya studerandenas gulnäbbshöst mer aktiv och rolig!

Vi ordnar en utbildning för motionstutorerna i hur man ordnar och planerar evenemang. Du får även bekanta dig med de andra motionstutorerna som du kan samarbeta med. Samarbetspartnern är UniSport som erbjuder tutorerna kostnadsfria utrymmen, handledda turer och eventuellt även pengastöd för motion som sker i andra utrymmen än i UniSports lokaler.

Motionstutorn skall nästa gång väljas in Maj 2019.

Lär mer på HUS websidan och fråga från Aleksanteri Gustafsson (aleksanteri.gustafsson@hyy.fi), ansvarig för motionstutorering i HUS styrelse.