Ansök om att bli tutor!

Är du en samarbetsvillig, aktiv och ansvarskännande studerande och intresserad av att få erfarenheter som gruppledare? Vill du bekanta dig med nya människor och få internationella upplevelser på dit hemuniversitet? Är du intresserad av att hjälpa nya studerande med att komma igång i sina studier?

Tutorns uppgifter

Som tutor spelar du en viktig roll i mottagningen av nya studerande och hjälpa dem engagera sig vid universitetssamfundet och studierna. Som tutor är du en gruppledare och en del av universitetets ledningssystem tillsammans med universitetspersonalen. Vi betalar ut ett litet arvode till tutorerna. När du är tutor för första gången får du även studiepoäng för utbildningen.

Beroende på dina intressen kan du fokusera på att vara tutor för nya inhemska studeranden, för nya internationella utbytes- eller examensstuderande eller bli motionstutor och inspirera nya studeranden till att börja motionera.

Hurdana tutorer söker vi?

Vi söker tutorer som är inspirerade, ansvarskännande och aktiva studeranden som är intresserade av att vara gruppledare. Som tutor är du redan bekant med husets praxis men du behöver förstås inte veta och kunna allt på förhand, utan fakulteterna utbildar alla tutorer.

Hur ansöker jag om att bli tutor?

Ansökningstiden för att bli tutor hösten 2018 börjar 29.1. kl. 9.00 och tar slut 12.2. kl. 15.00. Ansökan sker genom Aava-ansökningsportalen.

Tutorutbildningen

Fakulteter ordnar sina egna utbildningar för tutorer under vårterminen. Vid behov får du mera info från fakultetens tutoransvarig.

Studentservicen ordnar en gemensam utbildningsdag för alla tutorer. Endast en utbildningsdag är på svenska, men du kan förstås delta utbildningen på finska eller engelska om du vill. Anmäl dig senast den 28 mars!

5.4. kl 14-17, Brobergsterrassen
10.4. kl 12-15, Vik
12.4. kl 12-15, Gumtäkt
18.4. kl 9-12, Brobergsterrassen (på svenska)
19.4. kl 13-16, Forsthuset (in English)
23.4. kl 12-15, Mejlans

Internationella tutorer deltar också en av följande utbildningar.

11.4. klo 16–19 campus Centrum (in English)
9.5. klo 9-12 campus Centrum (in English)

Anmäl dig här.

HUS Tutoräventyr 2018

Hej blivande tutor! Vill du lära dig nya saker om studentkåren och studentgemenskapen? Lära känna de andra tutorerna? Vi du finslipa dina tutorkunskaper och få ett halarmärke på köpet?

I vår ordnar HUS tutorutbildning i form av Tutoräventyret. Du kan utnyttja det du lär dig i höst när du vägleder gulnäbbarna in i studielivet!

HUS tutoräventyr ordnas i Nya studenthuset 19.4 och 16.5. Tutoräventyret går ut på att tutorerna bildar lag och går en tipsrunda med workshoppar. De som klarat sig bäst får ett pris. Båda dagarna har samma innehåll, så reservera antingen 19.4 eller 16.5 i din kalender och var beredd när anmälningstiden börjar i mars.

Ansökan om att bli motionstutor

Får du inspiration av motion och vill du ge gulnäbbarna inspiration till att börja motionera? Ansök om att bli motionstutor!

Motionstutorn har i uppdrag att göra gulnäbbarna bekanta med studentmotionen – både med UniSports utbud och med möjligheterna till självständig motionering. Målet är att ge gulnäbbarna inspiration till en aktiv livsstil bland studiebrådskan. Vi kräver ingen toppkondition eller tränarutbildning utan det räcker att du vill göra de nya studerandenas gulnäbbshöst mer aktiv och rolig!

Vi ordnar en utbildning för motionstutorerna i hur man ordnar och planerar evenemang. Du får även bekanta dig med de andra motionstutorerna som du kan samarbeta med. Samarbetspartnern är UniSport som erbjuder tutorerna kostnadsfria utrymmen, handledda turer och eventuellt även pengastöd för motion som sker i andra utrymmen än i UniSports lokaler.

Motionstutorn ska ha motivation att vara tutor och viljan att ordna 5 motionsevenemang för gulnäbbarna. Motionstutorn kan samtidigt vara vanlig tutor, detta är inget hinder. Som motionstutor får du ett 6-månaders säsongskort hos UniSport som arvode. Efter att du ordnat 5 evenemang och rapporterat om dina erfarenheter får du dessutom sex månader till som belöning. Om du redan har UniSports säsongskort läggs arvodet till efter din säsong.

Ansök om att bli motionstutor med denna e-blankett senast 27.5.2018 före kl. 23.55:
Lär mer på HUS websidan och fråga från Aleksanteri Gustafsson (aleksanteri.gustafsson@hyy.fi), ansvarig för motionstutorering i HUS styrelse.