Arbetslivsavsnitt inom ditt utbildningsprogram

Den här instruktionen är avsedd för både studenter som studerar enligt de gamla fordringarna och studenter i de nya utbildningsprogrammen.

I alla lägre högskoleexamina ingår arbetspraktik och avsnitt som förbereder för expertuppgifter i en omfattning av sammanlagt minst 10 studiepoäng.

Om det i den högre högskoleexamen ingår arbetspraktik på heltid, motsvarar en månads heltidsarbete minst fem studiepoäng. Beroende på området är det möjligt att avvika från detta om det finns goda grunder. I alla högre högskoleexamina ingår arbetslivsorientering och karriärplanering.

Opinnot ja ura - taidolla työelämään -kurssi

Urapalvelut järjestää Opinnot ja ura - kurssin noin kaksi kertaa lukuvuoden aikana, yleensä II- ja IV-periodissa.

Seuraava kurssi järjestetään keväällä 2018. Kurssi järjestetään verkkokurssina ajalla12.3. – 4.5.2018. Kurssi suoritetaan 4. periodin aikana, ja se etenee viikoittain uudella teemalla. Kurssi edellyttää osallistumista koko neljännen periodin ajan, periodin alusta alkaen.

Kohderyhmä: Avoin kaikille Helsingin yliopiston opiskelijoille, ensisijaisesti kandivaiheen opiskelijoille.

Laajuus: 1-2 opintopistettä, arvosteluasteikko hyväksytty/ hylätty.

Mikäli opiskelija haluaa hyväksyttää suorituksen osana tutkintoaan, on hänen neuvoteltava siitä erikseen omassa koulutusohjelmassaan. Urapalvelut ei myönnä opintopisteitä, vaan jakaa kurssin suorittaneille osallistumistodistuksen.

Osaamistavoitteet:

• Opiskelija oppii tunnistamaan tutkinnossa karttuvan osaamisen, omat kiinnostuksensa sekä vahvuutensa ja ilmaisemaan ne sanallisesti.
  • Opiskelija osaa etsiä tietoa erilaisista opinto- ja uravaihtoehdoista ja arvioida niitä suhteessa omiin tulevaisuuden tavoitteisiinsa ja itsetuntemukseensa.
  • Opiskelija oppii tunnistamaan ja arvioimaan omia tapojaan tehdä päätöksiä ja suunnitella tulevaisuutta.
  • Opiskelijalla on hyvät työnhakutaidot ja hän osaa toimia koulutuksen nivelvaiheissa.

Toteutus ja kurssikuvaus: Moodlessa sijaitseva verkkokurssiympäristö. Kurssi sisältää materiaalia, palautettavia yksilötehtäviä sekä ryhmäkeskusteluja seuraavista aiheista: urasuunnittelu, itsetuntemus, vaihtoehtojen tuntemus ja mahdollisuudet, päätöksenteko, verkostot, työnhaku ja muuttuva työelämä.

Ilmoittautuminen: e-lomake. Ilmoittautuneille lähetetään vahvistusviesti ennen kurssin alkua.

Kurssin järjestä ja lisätietojen antaja: Helsingin yliopiston urapalvelut, careerguidance@helsinki.fi