Fråga Språkcentrums lärartutorn om språkstudier

Ibland kan det kännas svårt att studera språk, hitta lämpliga kurser och börja studera självständigt. Följande språk har egna lärartutorer: engelska, finska, franska, italienska, ryska, spanska, svenska och tyska. Lärartutorerna är lärare vid Språkcentrum och de är anträffbara utan tidsbokning en gång i veckan under terminerna. Du kan konsultera lärartutorerna bland annat i fråga om språkkurser, läromedel, studieteknik, grammatik och kurser som genomförs självständigt. Särskilt de som bedriver självständiga studier i språk gör klokt i att hålla kontakt med lärartutorerna.

Lärartutorerna finns för att diskutera allt som har att göra med språk. Du kan be dem om råd till exempel om du vill veta vad undervisningen på en viss kurs går ut på eller hur det skulle fungera för dig att studera exempelvis i ett tyskspråkigt land. Du har kanske börjat studera efter en lång paus eller så känner du dig osäker när du ska tala språket. Du kan också använda träffen med tutorn till att gå igenom texter som du har skrivit eller be om tips i fråga om användbart webbmaterial eller kursutbudet. Lärartutorn kan också bedöma din utgångsnivå i ett språk och hjälpa dig att bli bättre på självvärdering.

Det kan också finnas rädsla och negativa upplevelser kopplade till språkinlärning. Du gör klokt i att stämma träff med en lärartutor eller skicka e-post om du känner rädsla inför språkinlärning, har inlärningssvårigheter eller lider av nervositet. Det ska kännas tryggt att lära sig språk. Lärartutorn strävar efter att finna en sådan lösning att du kan genomföra de språk- och kommunikationsstudier som är obligatoriska i din examen.

Lärartutorernas mottagningar

Du kan kontakta lärartutorerna per e-post eller komma direkt till lärarens arbetsrum under mottagningstid. Under höstterminen 2019 är lärartutorerna anträffbara 19.8.–22.11. (inte under tentamens- och läsveckan 21.–25.10.2019).

OBS! Vänligen meddela lärartutor i förväg via e-post, om du kommer att besöka dem under deras mottagningstider.

SPRÅK
TID OCH PLATS
LÄRARTUTOR
Engelska Obs! Tutormottagning mellan 29.8.28.11.2019.

tors kl. 13–14
Fabiansgatan 26, 1. våningen, rum 110

Fergal Bradley
Spanska ons kl. 13–15
Berggatan 5, C3-våningen, rum C338
Katri Palmujoki
Finska Mottagningstid bokas via e-post.

Berggatan 5, 5. våningen, rum 508

Hanna Vänskä
Italienska ons kl. 11–12

Berggatan 5, 4. våningen, rum 423

Ciro Imperato
Franska Obs! Tutormottagning mellan 29.8.28.11.2019.

tor kl. 11–12
Berggatan 5, C3-våningen, rum C335

Suvi Kotkavuori
Svenska ons kl. 10–11
Berggatan 5, 4. våningen, rum 421
Carola Rewell-Heikkinen
Tyska Obs! Tutormottagning mellan 20.8.10.12.2019.

tis kl. 12–13
Berggatan 5, C2-våningen, rum C233