Introduktion till studier och tutorering (Soc&kom)

Kandidatprogrammet i samhällsvetenskaper

Grattis för studieplatsen på Soc&kom! På denna anvisning får du information om studiestarten. Du har säkert en massa frågor om dina kommande studier men oroa dig inte, du får klarhet under introduktionsveckan.

Dina studier i kandidatprogrammet i samhällsvetenskaper börjar måndagen 28.8. kl 9.00 (Snellmansgatan 12, Soc&koms festsal). Då startar introduktionsveckan som är obligatorisk för alla första årets studerande. Under introveckan bekantar du dig med ditt utbildningsprogram och med universitetsstudier samt studiemiljöer tillsammans med dina tutorer. Dessutom bekantar du dig med dina nya studiekamrater och blir en del av gemenskapen på Soc&kom. Vi ses i augusti!

Introduktionsveckans program

Förutom det program som presenteras här ordnar tutorerna en del fritidsprogram på kvällarna, så det är bäst att hålla alla vardagar denna vecka lediga. Din tutor kontaktar dig med ett mer ingående schema för veckan före studiestarten.

Måndag 28.8. kl 9.00 i festsalen (Snellmansgatan 12, ingång från Yrjö Koskinens gata, första våningen på Soc&kom). Allmän information om Soc&kom och kandidatprogrammet. Du träffar dina tutorer.

Tisdag 29.8. Program med din egen tutorgrupp. En del tutorgrupper bekantar sig med universitetets datasystem och anmälan till kurser. Resten av grupperna har introduktion till IT-system och anmälningar under veckans gång.

Onsdag 30.8. Studenthälsa. Inskription med Soc&koms rektor Mirjam Kalland. Helsingfors universitets rektor Jukka Kola håller välkomsttal.

Torsdag 31.8. Nivåprov i finska. Obligatorisk för alla som inte har finska som modersmål. Övrigt program i tutorgrupper.

Fredag 1.9. Allmän info om studielivet. Övrigt program i tutorgrupper.