Lediga jobb och praktikplatser

Lediga jobb och praktikplatser hittar du på många olika plattformar.

Rekrynet

Helsingfors universitets platsannonser som riktas till studerande och nyutexaminerade.

Praktikplatser som kräver universitetets praktikstöd publiceras också på Flamma.

Prenumerera på annonser!

Beställ platsannonser från Rekrynet via länken ”Sök och prenumerera på annonser” och välj de kriterier som intresserar dig, till exempel utbildningsområde och ort. När du har valt dina kriterier, skriv in din e-postadress och klicka på ”Beställ platsvakten”. Observera att utbildningsområde innehåller kategorin ”Inte utbildningsspecifik” som också kan innehålla intressanta platser! Sök och prenumerera på annonser.

Du kan också läsa Helsingfors universitets publiceringsvillkor på Rekrynet.

Övriga tjänster för jobbsökning

Portaler med arbets- och praktikplatser i Finland och utomlands, tips för jobbsökning och artiklar:

Offentliga sektorn:

Akademiska karriärvägar och anställningar:

Academic Positions är Nord- och Mellaneuropas ledande akademiska karriärnätverk.

Jobbsökningen och tjänsterna för arbetssökande är numera ganska splittrade och det finns många nya applikationer. Det lönar sig att använda de tjänster som lämpar sig bäst för din profil. Exempel på nyare tjänster för jobbsökning:

I Pockethunt kan du bläddra och kolla in arbetsgivare anonymt. Företagen ser endast preliminära uppgifter om den sökande och kan sedan be om lov att se hela profilen. Den som söker jobb kan godkänna eller avvisa begäran.

Arbets- och praktikplatser utomlands

Följande portaler erbjuder arbets- och praktikplatser utomlands samt stöd för jobbsökning. Du kan också hitta jobb utomlands via de tidigare nämnda tjänsterna.

Praktikplatser:

• Maailmalle.net
    Här finns praktikprogram och praktikplatser som lämpar sig för högskolestuderande: praktik vid internationella organisationer, Edufi-praktikplatser och praktik vid studentorganisationer.

• ErasmusIntern.org
    Här hittar du praktikplatser i Europa. Du kan också skapa en egen profil i tjänsten.

• Training Experience

Internationella organisationer:

• EU Careers
    Arbets- och praktikplatser vid olika EU-institutioner.

Arbets- och praktikplatser i sociala medier

Man kan också hitta många platsannonser på sociala medier. Sök med till exempel  #jobb, #arbete, #anställning, #rekrytering, #karriär, #nyttjobb, #nyttarbete och #ledigajobb.

På LinkedIn kan arbetsgivare hitta dig, men du kan också använda sökfunktionen "job search" för att hitta lediga jobb. Det lönar sig att kolla platsannonserna i synnerhet om du söker jobb inom försäljning, marknadsföring, kommunikation, HR, teknik eller IT. LinkedIn föreslår också platsannonser som passar din profil.
    På Twitter kan du söka jobb och följa arbetsgivare, rekryteringstjänster, människor inom din bransch och nyheter.
    Platsannonser har redan länge delats på Facebook, även om det inte uppfattas som ett egentligt rekryteringsverktyg. Facebook utvecklar för tillfället verktyg för rekryteringsprocessen och strävar efter att stiga in på jobbförmedlingsmarknaden.

Personaltjänster

Henkilöstöpalveluyritysten Liitto har på sin webbplats en lista över alla företag som är medlemmar i förbundet. Bemanningsföretag är en viktig kanal för att hitta jobb, och många organisationer väljer att lägga ut sin rekrytering. Här hittar du kontaktuppgifter till medlemsföretagen.