Utbytesdestinationer

Instruktionen hör till följande teman

Genom att välja utbildningsprogram ser du förutom de allmänna anvisningarna också utbildningsprogrammets eventuella egna innehåll. För att se Öppna universitetets instruktioner behöver du inte välja utbildningsprogram.

Du kan välja bland mer än 450 utbytesmål runt om i världen. Läs mer om Helsingfors universitets utbytesprogram och partneruniversitet så du kan hitta ett lämpligt utbytesmål. 

Du kan läsa om erfarenheter av utbytestudies utomlands för att få inspiration och information om våra utbytesdestinationer.

Om du inte hittar ett lämpligt alternativ bland Helsingfors universitets utbytesprogram kan du också åka på utbyte självständigt.

Europa

Erasmus-utbytesprogrammet är det populäraste sättet att åka på studentutbyte till ett annat land i Europa. Till Norden och Baltikum kan man också åka via Nordplus-programmet. Läs mer om Erasmus- och Nordplus-utbytesdestinationer i Europa

Utanför Erasmusområdet kan du studera vid de bästa universiteten i Georgia och Ukraina. Läs mer om utbytesmålen på sidan Utbytesdestinationer i Georgien och Ukraina. 

Mellanöstern och Afrika

Du kan åka på utbyte till universitet med högklassig undervisning i Mellanöstern och Afrika. Du kan åka till Egypten, Israel, Jordanien, Libanon, Palestine, Benin, Kenya, Marocko, Namibia, Sydafrika eller Zambia. 

Läs mer om utbytesdestinationer i Mellanöstern och Afrika

Asien

Våra utbytesmål i Asien är ländernas bästa universitet. Du kan åka till Hongkong, India, Japan, Kina, Laos, Sydkorea, Singapore, Taiwan och Thailand. Utbyte kräver inte alltid att du kan destinationslandets språk. Vid många av utbytesuniversiteten i Asien går det att studera på engelska.

Läs mer om utbytesdestinationer i Asien

Australien och Nya Zeeland

Du kan åka på utbyte till Australien eller Nya Zeeland.

Läs mer om utbytesdestinationer i Australien och Nya Zeeland

Nordamerika

Vi erbjuder många slags möjligheter att åka på utbyte till Kanada och USA. För tillfället har Helsingfors universitet ca 40 olika utbytesmål i Nordamerika.

Läs mer om utbytesdestinationer i Nordamerika

Latinamerika

Du kan åka på utbyte till Brasilien, Chile, Costa Rica, Ecuador, Colombia, Mexiko, Peru och Uruguay.

Läs mer om utbytesdestinationer i Latinamerika