Flamma har förnyats – information för gamla studerande finns på webbplatsen Instruktioner för studerande och i arkiv-Flamma

Flamma har förnyats och finns på adressen flamma.helsinki.fi. Nya Flamma är i första hand ett intranät för universitetets personal, men studerande kan också i fortsättningen använda Flamma för att läsa om beslut och strategiska riktlinjer och följa kommunikation som gäller hela universitetet. Allt annat innehåll som gäller studier och studerande har överförts från Flamma till webbplatsen Instruktioner för studerande.

Vi rekommenderar att alla studerande i första hand söker information om sina studier på webbplatsen Instruktioner för studerande, antingen med hjälp av sökfunktionen eller på ingångssidan under Teman. Du behöver inte logga in för att se innehållet på webbplatsen. På varje separat sida med instruktioner anges om instruktionerna bara gäller för nya studerande, eller om de också omfattar dem som studerar enligt de gamla examensfordringarna.

En del av de instruktioner som gäller gamla studerande finns fortfarande i “gamla” Flamma, som har arkiverats på adressen flamma-archive.it.helsinki.fi. I sådana fall finns det på webbplatsen Instruktioner för studerande alltid en länk till arkiv-Flamma (kräver inloggning).

Kontakta Studentservicen om du inte har ett giltigt användarnamn eller något annat problem uppstår när du försöker logga in.

De gamla utbildningsprogrammen finns inte på webbplatsen Instruktioner för studerande, men det lönar sig ändå för dig att i menyn välja det av de nya utbildningsprogrammen vars examensstruktur bäst motsvarar din. När du gör detta ser du på ingångssidan innehåll och meddelanden som rör utbildningsprogrammets studerande (oftast både gamla och nya). Du kan också logga in med ditt användarnamn. Informationen under temat Studera enligt de gamla examensfordringarna är det framför allt bra att läsa.

Övergångsperiod för gamla studerande

Alla Helsingfors universitets studerande övergår till de nya utbildningsprogrammen 1.8.2020, med några få undantag. Fram till 1.8.2020 pågår en övergångsperiod, och det är möjligt att slutföra sin examen enligt de gamla examensfordringarna fram till 31.7.2020. Enstaka utbildningsprogram har en kortare eller längre övergångstid. Information om övergångsperioden för de som studerar enligt de gamla examensfordringarna hittar du här. Om du återvänder till dina studier efter en lång paus och är osäker på vad övergången till de nya utbildningsprogrammen betyder för dig, ska du kontakta Studentservicen vid din fakultet.

Verktyg till stöd för dina studier

Helsingfors universitet har många olika verktyg som kan vara till stöd i dina studier. De här länkarna hjälper dig att komma igång:

På webbplatsen Instruktioner för studerande hittar du information och anvisningar om studier samt meddelanden som gäller hela universitetet och de olika utbildningsprogrammen. Du kan besöka webbplatsen utan att logga in, men om du loggar in ser du meddelanden och annat innehåll som riktats till ditt utbildningsprogram. Om du studerar enligt de gamla examensfordringarna kan du i menyn på ingångssidan välja det av de nya utbildningsprogrammen vars examensstruktur bäst motsvarar din. Kom ändå ihåg att en del av instruktionerna endast gäller för nya studerande. I sådana fall nämns detta i ingressen, och motsvarande instruktioner som gäller gamla studerande finns då i arkiv-Flamma.

sidan Mina studier ser du ditt schema, kurserna du går just nu och kommande tentamina, och har också tillgång till kursmaterial. Du kan uppdatera din uppgiftslista och ser bland annat dina UniSport-bokningar och dina senaste studieprestationer.

Studentservicens kontaktuppgifter finns under rubriken Var kan jag få rådgivning? på webbplatsen Instruktioner för studerande. Under samma rubrik hittar du information om bland annat utbytesstudier, praktik, språkstudier och lärarnas mottagningstider. På samma sida kan du också boka studierådgivning.

Mer information om de verktyg som finns tillgängliga för studerande finns i denna artikel på webbplatsen Instruktioner för studerande. Du får också hjälp på Handledningshörnans digiklinker.

Funderar du fortfarande på något, eller är du osäker på var du hittar information om dina studier? Skicka ett meddelande till studentinfo@helsinki.fi.